PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 600 cc motor kullanımı hakkında bilgi



BoranAkkan
20 Mayıs 2013, 16:36
Merhabalar herkese.
Daha önce de bir konu açmıştım Mondial MG DELUXE aldım bir kaç gün önce. 125 cc bu motor. Benim için gayet yeterli bir motor şu an için. Daha önceden vitesli motor sürmemiştim. Cup sürmüştüm ve bildiğiniz gibi yarı vitesli o motorlar. Cup olan motoru 5 dakika içinde öğrendim. Öğrendim derken kaldırması, vites değiştirme vs. Benim aldığım motoru da arkadaşımın yardımıyla getirdik bizim eve. Biraz öğretti. Bizim mahalle aralarında sürmeye başladım. 2 kere ana yola çıktım iyice öğrendikten sonra (kısa yol. maksimum 3-4 km yol yaptım ana yolda) Zaten 20den, 30dan yukarı çıkmıyorum şu an. Sigorta, plaka işlemlerini de hafta sonuna denk geldiği için bugün yaptırdım. Yarın gidip emniyetten diğer işlemleri yaptırcam ve plakamla ruhsatımı alıcam. Ayrıca belirteyim daha önceden bir pizza firmasında uzun süre scooter ile kuryelik yaptım. Şehir trafiği ile aram gayet iyidir. Trafikte sürmenin az çok tekniklerini biliyorum. O konuda sıkıntım yok. Zaten sakin kullanırım. Hızımı nerede nasıl ayarlayacağımı bilirim.
Benim merak ettiğim konu başka bir şey. Şu an motoru olan bir çok arkadaşımı ben sevdirmiştirim motorlara. Ama bir türlü benim almaya fırsatım olmuyordu. Hayalimde 600 cclik race tipi bir motor var küçüklüğümden beri. Görüntüsü olsun diğer özellikleri olsun beni benden alıyor gördükçe. Size sormak istediğim şey şudur. Ben diyorum ki bu motorumu 1 sene kullanırım. Bu yaz normal kullanır, kışın az çıkarırım. Gelecek sene 250lik bir motor alırım. Hysoung düşünüyorum bunun için de. Gelecek senenin son aylarına doğru da biraz ucuza getirerek kışa doğru 600lük motor almak istiyorum. Sizce bu şekilde kendimi 600 cc sürebilecek seviyeye getirebilir miyim? Bu düşünce şeklim yanlış mıdır doğru mudur? Bana ne önerirsiniz? Bir çok usta olduğunu biliyorum forumda. Onların görüşlerini almak çok değerli olur benim için. Teşekkür ediyorum şimdiden.

John Abruzzi
20 Mayıs 2013, 16:41
kişinin katli vaciptir

sailor33
20 Mayıs 2013, 16:42
Başta söylemek isterim düşüncen güzel.Zaten hyosung da bir geçiş motorudur. Lakin sürüş eğitimi alma imkanın var ise mutlaka al. Büyük cc ler frenleme viraj alma gibi konularda küçüklerine nazaran daha iyi bir tecrübe gerektiriyor.:cat:

BoranAkkan
20 Mayıs 2013, 16:49
Honda'nın eğitimleri olduğunu biliyorum. O eğitimi almak yeterli olabilir mi benim için? Yoksa daha detaylı bir eğitim mi almam gerekir? Hysoungu almadan önce eğitim almam benim de işime gelir. 250 cc fakat yine de küçük bir motor değil o da. Alıp da aldığım gibi duvara çarpıp kafamı gözümü kırıp, motordan soğumak istemiyorum.

sailor33
20 Mayıs 2013, 16:54
Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum kardeşim ama istanbul da filan yaşıyorsan başka eğitim veren kurumlarda var iyce araştırmanı tavsiye ederim. Ama hyosung u alırsan 1 yıl sonra satıp 600cc ye direk geçme istersen sürüş eğitimini dahada geliştir minimum 2 yıl kulanmanı tavsiye ederim enazından ama ben oldum yeterim diyorsan farklı:cherry:

BoranAkkan
20 Mayıs 2013, 16:58
Doğru söylüyorsunuz. Zaten tamamen emin olmadan kendim alamam. Sonuçta çok parası olan bir insan da değilim. Bir kere alıcam alırsam. Teşekkür ediyorum tavsiyen için. Farklı düşünenler varsa onların da fikirlerini almak isterim.

oknglr
20 Mayıs 2013, 17:00
kişinin katli vaciptir

Nick mesaj uyumu :D



Düşünce güzel fakat ne bileyim hani bende tecrübeli sayılmam ama henüz yeni motor almışken 125 lik , bukadar ileriye dönük plan yapmak pek doğru gelmedi bana. Zaten bilinen şeyler ustaların tavsiyeleride hep aynı yönde aynı şeyleri onlarca kez okudum mesela ben almak istesem bunun için konu açmam çünkü zaten forumda detaylıca kaç kere anlatılmış bunlar. O bilgiler zaten fazlasıyla yeterli. saygılar iyi forumlar.:rendeer:

hocaseko
20 Mayıs 2013, 17:09
600 lük gsr olmaz,600rr olmaz,r6 olmaz ama xj6 işini görür....yada 78 hp fazer olabilir...nc700 serisi olabilir...diğerleri çok seridir...

Khutuck
20 Mayıs 2013, 17:18
Mantıklı düşünüyorsun. 600'e geçmeden evvel arada bir de güvenli sürüş eğitimi alırsan tam olur.

berked
20 Mayıs 2013, 17:29
Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum kardeşim ama istanbul da filan yaşıyorsan başka eğitim veren kurumlarda var iyce araştırmanı tavsiye ederim. Ama hyosung u alırsan 1 yıl sonra satıp 600cc ye direk geçme istersen sürüş eğitimini dahada geliştir minimum 2 yıl kulanmanı tavsiye ederim enazından ama ben oldum yeterim diyorsan farklı
arkadaşa katılıyorum,uzun yıllar motora binmek istiyorsan hiç acele etme,her aldığın ve bindiğin motor en iyi motordur ve sana hep tecrübe kazandıracaktır,hyosung çok isabetli tercih uzun yıllar kullan ve sakın büyütmek için acele etme

FatihC
20 Mayıs 2013, 17:31
malatyada eğitim veren yok maalesef tavsiyem ali ekber beyle bir görüş yardımcı olurlar eğitim konusunda.

BoranAkkan
20 Mayıs 2013, 17:39
Teşekkürler yorumlarınız için.
oknglr ileriye dönük plan sayılmaz aslında. Şu an sadece biraz araştırıyorum. Şu andan itibaren düşünmüyorum yani almayı. Hani para biriktirmek olsun, iyice detaylı plan yapmak olsun. Kaba taslak denilecek şekilde bir düşünce. Yani 2 sene olmaz 5 sene sonra olur. Sadece meraklarımı gidermek istedim. Ben de bir çok konu okudum bununla ilgili ama bir kaç farklı şekilde anlatılmış. Birisi abc derken diğer kişi bca demiş. Hangi şekil daha mantıklı, en çok hangi düşünceler benimseniyor onu öğrenmek istedim.
Hepinize tek tek teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Almam gereken cevabı aldım şu an. Kolay gelsin herkese.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------


arkadaşa katılıyorum,uzun yıllar motora binmek istiyorsan hiç acele etme,her aldığın ve bindiğin motor en iyi motordur ve sana hep tecrübe kazandıracaktır,hyosung çok isabetli tercih uzun yıllar kullan ve sakın büyütmek için acele etme

Zaten hemen alıp da değiştirmek istemem. Bana uzun zaman boyunca yeteceğini düşünüyorum çünkü küçümsenicek bir motor değil hyosung. CC yükseltme aşamasına gelene kadar fazlasıyla idare edeceğine eminim.


malatyada eğitim veren yok maalesef tavsiyem ali ekber beyle bir görüş yardımcı olurlar eğitim konusunda.
Eğitim için şehir pek bir zorluk çıkarmaz bana. Eğitim alacağım zaman İstanbul'a gidip dilediğim kadar kalabilirim. O konuda sıkıntı olmadığından dolayı rahatım biraz. Motorumu da Ali Ekber beyin dükkanından aldım zaten. Merkezde tek mondial bayiisi orası. Kendisinin bir şubesi daha var Antalya'da. Genellikle oradaymış bildiğim kadarıyla. Vaiz Bey dışında diğer çalışanları da pek ilgili değiller.

oknglr
20 Mayıs 2013, 18:23
evet sende haklısın bazen çok garip görüşler olabiliyo aralarından doğruyu yanlışı ayırt etmekte kolay olmayabilir. Yeni başlayan adama 600 lük önerip mahalle arasında sürer öğrenirsin diyenleride okudum forumlarda ben :queen:

BoranAkkan
20 Mayıs 2013, 18:45
evet sende haklısın bazen çok garip görüşler olabiliyo aralarından doğruyu yanlışı ayırt etmekte kolay olmayabilir. Yeni başlayan adama 600 lük önerip mahalle arasında sürer öğrenirsin diyenleride okudum forumlarda ben :queen:

Ben bunu aktif olarak yapmış kişi biliyorum. 12-13 senelik arkadaşım markasını tam hatırlamadığım bir motor almıştı 600lük. Daha ödemesini, anlaşmasını yapmamış. 1-2 gün deneme amaçlı almış. Kullanmaya başladıktan 1 saat dolmadan arabanın birine girmiş. Satıcıya ve çarptığı araba sahibine bayağı bir para verip almaktan vazgeçmiş. Bana anlatılan buydu. O gün yanında değildim iyi ki. Çocuğun şimdiye kadar bir mobileti olmuştu, bir kaç kere de 125lik, 250lik motor sürmüştü. Kalıbına güvenip "ben bunu sürerim yaa" tavırlarında karar vermişti almaya. Giden para geri gelir de insan hayatı para gibi basit bir şekilde kullanılamaz işte. Tedbirli olmak gerekir.