PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Topcase çanta yasağında işin aslı



Mikuni
19 Mart 2013, 03:23
Her şey Anadolu Restoran İşletmeleri şirketinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurup ev ve işyerlerine sipariş götüren motosikletlerin arka şasisi üzerindeki taşıma kutularının "tadilat" kapsamında olup olmadığını ve bu hususun ruhsatlara işlenip-işlenmeyeceğini sormasıyla başladı.

TSE'DEN GÖRÜŞÜ SORULDU

Emniyet konu hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Bakanlık da Araçların İmal, Tadil veMontajıHakkında Yönetmeliğe (AİTM) atıfta bulanarak "Bir araç üzerinde imalatından sonra ve/veya hizmet süresinde, aracın niteliğini değiştirecek şekilde yapılan işlemtadilattır" dedi ve ardından Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) görüş istedi.

TSE, motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirdiğini savundu. TSE'nin cevabında, "Bu yüzden araçların mevzuata göre tadilat projeleri hazırlanarak onaylanması ve tadilatların tescil belgelerine işlenmesi gerekir" denildi.

72 TL CEZA KESİLECEK

Emniyet GenelMüdürlüğü, 81 il emniyetine motosikletlerin arka kısmında yer alan taşıma kutuları hakkında bir genelge gönderdi. Genelgede,motosikletlerin arka şasisi üzerine taşıma kutusumontesi yapıldığına dair tadilat projesi ile muayenesinin yaptırılıp yaptırılmadığının kontrol edilmesi istenildi.

Trafik ekiplerine, "Yapılan kontrollerde motosikletler üzerindeki taşıma kutularını belgelerine işlettirmediği tespit edilen sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesine göre işlem yapın" emri verildi. Buna göre, "tadilat" projesi onaysız ve ruhsata işlenmemiş olan motosikletler bir ay parka çekilecek ve sürücülerine 72 TL ceza kesilecek.

A-2 ehliyetli 1.4 milyon kişi var

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 2 milyon 527 bin 190 motosiklet bulunuyor. Bu motosikletler A-2 ehliyetle kullanılıyor. 1 milyon 435 bin 414 kişi ise A-2 sınıfı sürücü belgesine sahip.

Kazalara neden oluyor

Yeni düzenlemenin kargo ya da sipariş yetiştirmek isteyen pizza ve lokantalara ait motosikletlerin arka kısmına haricen konulan ve ebadı bir metreyi bulan kutuların trafikte seyreden araçlara "sürtüp" zarar vermesi üzerine yapıldığı öğrenildi.

**

bu anadolu grubu denen biracıları bilirsiniz, honda bunlarla ortaklığını bitirmişti. iyiki de bitirmiş. motorcu düşmanı bunlar.

düzgünbaba
19 Mart 2013, 03:30
geçen ay sorduğumda 1 yıl ertelendi dediler tüvtürkten

Mikuni
19 Mart 2013, 03:38
Ben mcDonalts motorcusuna sordum, bizim çantalar ruhsata işli dedi. valilikten izin aldık falan bişeyler dedi hatırlayamadım, yarın birini görürsem soracam.
3 ay önce trafik polisi çevirdi çantaya bişey demedi ama tuhafıma giden bişey oldu. bu motordan niye şıkır şıkır ses geliyor dedi, ben dondum kaldım. :queen:
"ya ne bileyim belki subaplar vuruyordur" dedim. ne diyim adama, dumur oldum. yine 1 ay kadar önce kırmızı ışıkta geçtim, arkamdan sivil bir doblo selektör yapıyor, sağa çektim yanaştı, hiçbişey anlamadım adres soracak sandım. az önceki trafik ışıkları kırmızı mı yanıyordu sence? dedi. bende, hatırlamıyorum dedim. doğruyu itiraf ettirene kadar ısrar etti, ceza yazmadı ama çantaya da bişey demedi. halbuki kafayı takmıştı bana orada.

sapo
19 Mart 2013, 08:18
az önceki trafik ışıkları kırmızı mı yanıyordu sence? dedi. bende, hatırlamıyorum dedim.

balik hafizalimisin kardesim .saka biryana bazen salak salak konusmak faydali oluyor.birgun kasksiz yola cikmisim aksama kadar dolastim tam eve 3 km kala polis durdurdu senin kafanda niye kask yok dedi .sabah evden kaskli ciktim park yerinde motora asmistim calmislar param yok yenisini almaya dedim polis de tuttu paran yoksa kumbaran var dedi bende bir kask parasina hayatta actirmam sana dedim lan yuru git ipnemisin nesin dedi nolcak ayol ipneysek kendimize ipneyiz dedim .sonra bastim marsa dogru eve oyle yitmistik pacayi...

tahsins
19 Mart 2013, 09:39
ben sorunu kökten çözdüm. çantamı değil. hem motoru devirdiğinizde korur.
2 kask 2 mont 2 gardalop alır. tavsiye ederim. 10tl maliyeti var..

http://img827.imageshack.us/img827/9730/img20130118155314.jpg (http://img827.imageshack.us/i/img20130118155314.jpg/)

rumelian
19 Mart 2013, 10:10
Bizim kanun koyucularin herseyi siyah veya beyaz gormesi gibi bir huylari var.
Cam filmi sorunu olur, bazi araclarin camlari artik hic isik gecirmez, ferman cikar tum cam filmleri yasaklanir. avrupada gecirgenligi olcen kucuk kalemler vardir polis onunla olcer, yuzde yetmisin altinda ise isik gecirgenligi yazar kocqman bir para cezasini koyar onune.
Simdi de motosiklet cantalari sorun olmus, o zaman tamamen yasaklansin. Ya bir standart koy, olculeri sunu gecemez, arac selesinden su kadar tasamaz diye.. Hatta sen koyma o tse denilen kurum koysun.
Ruhsata islet cozumu, 200 lira proje parasi, arac bir daha muayeneye girecek 130 da ona diyelim (gidisi gelisi dahil olsun), ruhsat sayfasi degisecek 100 lirada ona koyalim. Oyle boyle 500 liracik ciksin cebimizden. Devletimiz is sahasi acamadigi makine muhendilserine oyle para kazandiracak anlasilan...

Benli
19 Mart 2013, 10:20
Bence motorsikletin üzerine taşıma amaçlı takılan parçalar mutlaka kayıt altına alınmalı , çünkü bunlar görüldüğü üzere abartılıyor ve çok değişik (sürüş güvenliğini tehlikeye atacak şekilde) şekillerde kullanılıyor ! .Motorsikletle taşımacılık sisteminde bence başka bir açık var ! bu ticari bir işlem değil mi örneğin paketçilik ,kargoculuk , ticari bir faaliyetse , araç niçin ticari olmuyor , ticari araç kullanma belgesi aranmıyor , çoğu kullanan gençlerimizin o işyerlerinde sigortaları bile yok , hele kargocular işi iyice abartmışlar kamyonet gibi , araç parçalarını taşıyanlar var , tamam ekmek parasıda , elimizi kolumuzu kaybetmenin de hiç gereği yok bence !.

phradrel
19 Mart 2013, 11:25
konu olaya sebep olan anadolu grubunun efesi değil ki, işgüzarlık yapan aynı grubun mcdonalds'ıdır... bira neden dahil edildi ki olaya?

NoVaRiX
19 Mart 2013, 16:19
konu olaya sebep olan anadolu grubunun efesi değil ki, işgüzarlık yapan aynı grubun mcdonalds'ıdır... bira neden dahil edildi ki olaya?

Sence niye?.. :)

Cevap çok açık.

banro
22 Mart 2013, 18:33
2 gün önce motoru muayeneye götürdüm.Çantaya hafif kusur yazdılar. Yola çıktım Trafik çevirdi, evrak kontrolü yaptı, çantaya bakmadılar bile.

eray_uluyazı
22 Mart 2013, 19:10
peki bu topcase ruhsata işletildi diyelim o ruhsata işletilen motorların sadece sürücü olacağını artçı alamayacağını ruhsatlarına da topcase işlendikten sonra yolcu kapasitesine 1 kişi (sadece sürücü) yazıldığını biliyo musunuz?
yani en ideali sırt çantası başka çözümü yok :farao:

mza
22 Mart 2013, 20:29
dün muayeneye göturduk ınnovayı çantalıydı bakmadılar bıle kusur felan olmadı çevirmede de herhangi bi laf sölenmedi memurlara sordugumda olurmu öyle bişey çanta olmazsa nereye eşyanızı koyucaksınız dediler :D haberimiz yok yasak oldugunu dediler ( trafık çevirmesinde ehliyetisiz şekilde sorduk adamın haberi olsa kıllık yapar hem ehlıyetten hem çantadan yazardı bence :D )

designserhat
22 Mart 2013, 20:57
Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle saçma bir kanun yok kesinlikle rant meselesi belli ki birilerinin cebine iyi paralar girecek ne yaparlarsa yapsınlar kimse o çantayı ruhsata işletmez parasını uğraşını da geçtim motor tek kişilik olacak düşünsenize motor orjinal şekilde çantalı geliyor dünyanın her yerinde hiçbir sıkıntı yok bizim herşeyin dört dörtlük olduğu ülkemizde bununla ilgili genelge çıkarıyorlar

roadmaster
22 Mart 2013, 22:15
[QUOTE=tahsins;2968031]ben sorunu kökten çözdüm. çantamı değil. hem motoru devirdiğinizde korur.
2 kask 2 mont 2 gardalop alır. tavsiye ederim. 10tl maliyeti var..

http://img827.imageshack.us/img827/9730/img20130118155314.jpg (http://img827.imageshack.us/i/img20130118155314.jpg/)[/QUOT

işte buşekillerden sonra insanların gözüne batıyoruz ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık arkadaşımm

cool113
22 Mart 2013, 22:22
maksat ceza kesmek başka birşey değil

matrix506xx
03 Nisan 2016, 17:28
Devam ediyor mu?

okoca
03 Nisan 2016, 17:39
bu yılın 2. ayıda muayne yaptırdım, hafif kusur olarak gecti topcase.

Gurnarsson
03 Ekim 2016, 09:33
Bundan ceza yiyen varmı?ruhsata işletme ücret ve proseduru nedir?

MimTolga
03 Ekim 2016, 09:45
Bundan ceza yiyen varmı?ruhsata işletme ücret ve proseduru nedir?

Ben birkaç Mühendislik firmasına konu ile ilgili yazmıştım aldığım cevabı aşağıda paylaşıyorum :

SORU:
Ben bireysel bir motosiklet kullanıcısıyım. Hobi olarak motosiklet
kullanıyorum. Motosikletimde arka çanta kullanıyorum. Bildiğim kadarı
ile aslında ticari işletmeleri (pizzacı hamburgerci paket servis gibi)
ilgilendiren arka kutuları ruhsata işletme ile ilgili bazı trafik
polisleri keyfi uygulama yaparak birkaç arkadaşımın motorlarını
trafikten men edip ceza yazmışlar.
Ben de bu gibi bir durumla karşılaşmamak adına çantamı ruhsata
işletmeye karar verdim. Sizden ricam bu projelendirme ve TSE den onay
alma ile ilgili prosedürün bana maliyeti ne olacaktır ? Yanıtlarsanız
sevinirim.
Not: Motorumun ve çantanın fotoğrafını ekte gönderiyorum.
Tolga


CEVAP: Tolga Bey Merhaba;

TSE tarafından onaylı projenin maliyeti 500+KDV'dir. Ortalama 2 günlük bir süre içerisinde projeniz onaylanır.
Proje İşlemleri için aşağıdaki belgelere ihtiyaç vardır;

-Aracın ruhsat aslı
-Araca ait Uygunluk Belgesi
-İşçilik faturası (Çantayı monte eden firmadan)
-İşçilik faturasını kesen firmanın imza sirküleri fotokopisi

(Evraklar tam ve eksiksiz geldiği zaman çantayı monte eden firmanın imzalaması gereken evraklar var,)

Elitez Muh.Mus.Mak.Ins.
San. ve Tic.Ltd.Sti.
T: 0212 236 76 77
F: 0212 236 76 78
M: elitezmuhendislik@hotmail.com

Dublebas
03 Ekim 2016, 15:00
Kendin de monte edemiyorsun yani illa biri edecek :D

MimTolga
03 Ekim 2016, 15:02
Kendin de monte edemiyorsun yani illa biri edecek :D

Gelen cevaba göre monte ettittireceğiz ve faturasını alacağız. Çantayı ruhsata işletmiş birisi var ise tabi daha net bilgi verebilir.

jimi_hendrix
03 Ekim 2016, 15:13
Millet bu sene içinde mezun olmayı becerebilirsem. Çanta için tüm imzalar benden BELEŞ!!!

heia2654
03 Ekim 2016, 16:37
Sence niye?.. :)

Cevap çok açık.

ahuhahua +1

Şunlar bunlar biracılar.

Adamlar kurum, kanuna uygun iş yapmak zorunda. Soracak da edecek de. Bence de kafasına esenin kafasına esen şey takmaması lazım motora. İşine geldiğinde 5 metre yük koyulmuş kamyonete de ses çıkarmasınlar dersin.

Sataşacaksanız fabrika çıkışı çantayı ve bağlantı demirini idrak edemeyip teknik değişiklikten sayan teşkilata sataşın. Ama teşkilat şunlar bunlar olmadığı için olmaz tabi ayıp.

En az 100 kere geçtim çantayla polisin önünden, şekil şemal düzgünse hiçbir şey demiyor dert etmeyin. Çoğu motorcu zaten bekleyenlerin.

twisten
10 Nisan 2018, 15:07
Yine başlamışlar bu saçma cezaları kesmeye :( hazinede açık verdik yine galiba...