PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabacı olarak bir deneyim



flying hellfish
18 Mart 2013, 19:41
Arkadaşlar selamlar,

Size başımdan geçen bir durumu hem tavsiye hem de biraz da düşündürücü olması açısından paylaşmak istedim.

Maslak'ta çalışıyorum, işe kışın araba ile gidip geliyorum, havalar müsait olunca da motor kullanırım genellikle. Zamanında 3 derece havada, yağmurda, çamurda, köprü geçip motorla işe gittiğimde çok olmuştur bu arada :)

Ne motorda, ne de arabada, sinyal vermeden, aynaları kontrol etmeden hareket etmem, şerit değiştirmem, dönüş yapmam.

Geçen gün yine Maslak'a giderken büyükdere caddesinde ilerlerken, orta şeritten en sağ seride geçeyim dedim. Aynaya baktım hiç bir şey yok, sinyal verdim, geçtim.

Sonra bir anda arkamda bas bas bir korna. Korna ama sanki minibüs kornası. Gözler öyle bir aracı arar iken, aynadan görüntüme bir CBF 150 çarptı.

Arkadaş belliki profesyonel yani kurye değil, benim gibi bir arkadaş idi. Yanıma geldi, eller kollar hareketler.

Bende seni görmedim, ayrıca sinyal verdim, ne yapacağımı belli ettim dedim.

Yine bir laflar el kol hareketleri ile arkadaş gitti.

Kesin içinden bu araba sürücülerinin topunu vs falan diyip gitmiştir, bilseki benim belki ondan motor üzerinde daha fazla kilometrem var.

Şimdi bu arakada burada başlık açsa, beni bir serefsiz sıkıştırdı, direk üzerime sürdü, sonra bir de cevap verdi falan yazsa, burada bir çok arkadaş kötü sözler sarf edecektir :)

Her zaman madalyonun iki yüzünü görmek, ve kendimizin trafikte görülmeme ihtimalini her zaman düşünerek, herkese sağlıklı sürüşler dilerim.

piyanist_irf
18 Mart 2013, 20:07
her zaman her yerde empati kurarak davranmak gerek sanırım :) kimse hatasız değildir lakin , olası her durumda ,karşılıklı anlayış ve hoşgörülü yaklaşmak icab eder kazasız sürüşler cümleten :)

Reşit
18 Mart 2013, 20:15
Arkadaş belliki profesyonel yani kurye değil, benim gibi bir arkadaş idi.


Ben burayı anlamadım. Kim kime göre profesyonel. Kuryeler amatör mü :silent:

flying hellfish
19 Mart 2013, 00:46
Arkadas profesyonel olarak motor uzerinde olan biri degil, yani kurye degil dedim. O kadar sey yazdik, sende buna mi takildin arkadasim? :)