PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başka ilden kullanılmış motor almak



TIGERSHARK
12 Ocak 2013, 15:11
selam arkadaşlar 600rr almayı düşünüyorum yanlız istanbulda satılık duzgun motor yok hepsı yaşlarına göre pahalı ama ıstanbul dısında antalya mersın ızmır gıbı yerlerde daha genc yasta motorlar daha uygun fıyatlı bu alanda tecrübesi olan arkadaşlara soruyorum sizce başka ilden motor almak mantıklımı gelip plaka değiştirme işi falanda var ? bu büyüklükte bir motoru sürmeden getirme imkanım varmıdır ? şimdiden teşekkürler

eren özer
12 Ocak 2013, 15:15
Paşa Motorsiklet piyasası evet burada Mersinde biraz ucuz evet o konuda haklısın, Ama Otmobil alacaksanız Mersin ve Afyona hiç bakmayın Tütkiyenin en pahalı 2.elleri burada Oluyor Afyon ve Mersin

alikan
12 Ocak 2013, 15:43
tanıdıgın bir kargo firması yada evden eve naklieci varsa sürmedende getire bilirsin yahut tanıdık bir halı yıkama sucu falan varssa gider motoru alıp arabanın arkasına atıp getirirsiniz arkadaşımın motoru tekirdağda kalmıştı tanıdık bir halı yıkama var arabası L300 dü gittik aldık geldik :D

neden olmasın ama telefonda konuştugunuz kişi ye güvenmeniz lazım örneyin istanbuldan antalya ya gidip motor alamadan gelmek var benzin parası falan

sysroot
12 Ocak 2013, 15:50
Bu çok normal bir durum , başka şehirden motor almak aynı şehirden motor almaktan daha normal bir hal aldı.Ben üç motorumuda başka şehirlerden aldım.Benzindir masraftır falan bunları fazla düşünmeyin , sonuçta gördüğünüz motor kesinlikle sağlam çıkacak diye birşey yok , eliniz boş dönmenin avantajı ; sizi üzecek bir motoru almamış olmanızdır.Sen Antalya diyorsunda bende buralarda istediğim motor bulamıyorum çünkü ben Kawacıyım Antalya Honda & Yamahacı :)

Ayrıca motoru bu mevsimde sürerek getirmek çok mantıksız ve tehlikeli bir durum.Hem lastik ömründen , Hem kmden hemde canınızdan yiyebilirsiniz :) Bir otobüse veya bir kasalı araba kiralayıp kendiniz getirebilirsiniz.Bunlar düşündüğünüz kadar zor değil aksine basit işler yeterki sağlam bir motor alın :)

hisvarlar
12 Ocak 2013, 16:43
Plaka işlemleri basit, onları dert etmeyin. Hatta gittiğiniz şehirde noter satışından sonra hemen sigorta yapıp trafik tescile gidip 2 saatte ruhsat işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu yöntemle daha ucuza gelir işlemler.
Kış sezonunda otobüscüler sinek avlıyorlar, motoru bagaja koyup getirebilirsiniz. Hemen hemen tüm racingler travego bagajına sığıyorlar, alçak olduklarından.

serdar1547
12 Ocak 2013, 16:46
dediğinin aynısını yaptım.ben kayseri de yaşıyorum nevşehirden motor aldım ama aldığım motor sıfır gibiydi,plakada değiştirmedim ve bu sayede daha az sigorta ücreti ödüyorum yılda sadece 60 lira kayseri olsa 110 a denk geliyordu sigorta.getirme işine gelince afyondan istanbula motor sürülerek de giderde mersinden getirmek zor iş,araç ayarlamak şart...

adem80
12 Ocak 2013, 17:09
sahibini tanıyosan alabilirsin. Mesela ben bu formdan fat280 fatihle tanıştım. Ben bodrumdayım, fatıh antalyada. Arada 600 kusur km yol var. Salcano wolf almaya niyetlendim sıfır burlarda bulamadım. 2 ci el almaya karar verdim, bu forumdan fatihin motoru buldum. Görüştük ettik, motoru canlı görmeden üstüne oturmadan almaya karar verdim. Bodruma kadar getiriverdi. Motorun üstüne bile oturmadan ruhsatını üstüme aldım. Ama motordan memnunum aldı alalı. Güven meselesi yani.

35emre35
12 Ocak 2013, 18:39
mayıs'ta klr650'yi otobüs firmasıyla anlaşarak(150tl motor+60TL Ben) Gaziantep'ten İzmir'e otobüsün altında getirdim. aras kargo 500TL istemişti, birde motoru koyacak ahşap kasa yaptıracakmışım :)
artık çoğu otobüs firmasının bagaj kısmı yüksek, enduro motoru bile rahat alabilecek durumda. tek yaptığım lastik havalarını biraz indirip, gidonu gevşetip yatırmak oldu, ha tabi birde motor yan sehpada iken sağından ve solundan urgan ile bagaj içerisindeki demirlere bağladım.
tabi benim avantajım tamircimin G.antepte tanıdığının olmasıydı. motora bakıldı ve onay alındıktan sonra yola çıktım

TIGERSHARK
12 Ocak 2013, 22:21
yorumlar için sağolun arkadaşlar

DarkKnight
13 Ocak 2013, 00:16
Sessiz sakin ve yolları çok düzgün olmayan bir şehirden yüksek ccli motor almamalısın,tabiri caizse emsalini görmedigi bi sürüş sistemi uygular sahibi çalıştırır çalıştırmaz dip gazlamalar falan kmnin az olması iyi bakıldıgı anlamıanda gelmiyor haliyle,anadoluda bir süre bulunmuş biri olarak racing sahipleri anadoluda genel olarak gördügüm kadarıyla garajlama geregi bile duymuyorlar yıkama işi zaten paldır küldür yıkamacı falan yalan yani :D bakım olayındada iyi servis varsa sıkıntı yokta garantisi bitince kücük sehirlerin oto sanayilerini kafada kurunca pek tasvip etmiyorum.

SakaryaM
17 Şubat 2013, 03:03
s.a arkadaşlar ben sakaryada oturuyorum istanbuldan 125 cc lik bir motor almayı düşünüyorum motor 34 plakalı devir işlemleri ne kladar tutar ve plakayı degiştirmek zorundamıyım ve ruhsatı sakaryadan alma şansım varmı malum istanbul 1 güde tüm işlemleri yapmak çok zor noterde satışı yapsam ruhsatı daha sonra sakaryadan alma şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim.

adem80
17 Şubat 2013, 03:09
plaka değiştirmek zorunda değilsin. Ruhsat devir işlemleri 80 tl civarı. Ben noter dahil, 1 saatte elime aldım ruhsatı. Bazı arkadaşlar ruhsat kargoyla falan gönderiyolar diyolar ama bodrumda yok öyle bişey. İstanbulda varmı bilmiyorum. Bilen biri yazar herhalde.

F54
17 Şubat 2013, 03:27
ruhsatı 15 gün içinde eve yolluyorlar plaka değişimi nasıl oluyor o konuda bilgim yok