PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yolda kaldım...kurye arkadaştan allah razı olsun...



mücahit_89
07 Ocak 2013, 20:57
Bu sabah motorla kayaşehirden kağıthane'ye gidiyorum karda yağıyor motor ara ara stop etti sonra kesik kesik gitmeye başladı sonra hepten durdu zor çalışıyor ama hemen stop ediyor dedim cbf dedik yolda komaz dedik tamda kar yağarken yolda kaldık neyseki kurye arkadaş geldi kırmızı cbfli muhtemelen forumdan değildir ama çok duva ettim arkadaşa:rendeer:

neyse bizim motorun deposu hava yapmış oda hemen teşhisi koydu motorcuya gitsem bi ton uğraşır arkadaş sağolsun benzin hortumunu çıkardı az benzin boşalttı motor kendine geldi sonra devam:)o anda bi sevinçli gidiyorum anlatamam kar filan işlemiyor sanki 30 derece hava ben uçuyorum:)

arkadaştan allah razı olsun nedesem boş hemde hızır gibi yetişti kenara çekmemle gelip olayı çözmesi bir oldu...allah tekerine taş deydirmesin işin gücün yolunda gitsin inş.:rendeer::rendeer:

Mengu16
07 Ocak 2013, 20:59
Motora biraz daha benzin koy, boş depoyla geziyosun hava yaptıysa demekki :P

mücahit_89
07 Ocak 2013, 21:02
Motora biraz daha benzin koy, boş depoyla geziyosun hava yaptıysa demekki :P

aksine depoyu fulledim sonra 60 km yol yaptım hava yapmış bende anlamadım yoksa depo boş gezmek adetim değildir en sevmediğim şey yolda kalmak:)5 yıldır motor kullanıyorum hiç yolda kalmadım allahtan bügünde kurye arkadaş vardı:)

chozen
07 Ocak 2013, 21:06
Geçmiş olsun Öncelikle Motorcunun motorcudan başka dostu olmaz lafı yine gösterdi kendini :) Aslında Hepimizin Öyle Durumlarda Durup Yardım Etmemiz Gerekir diye düşünüyorum bende Ben Şahsen dururum Araç Yada Motosiklet İnsani yardım Sonuçta Hepimizin Duyarlı Olması Gerekir

F54
07 Ocak 2013, 21:14
depo full dolu ise bazen yapar
arkadaşa da tşk az kalır bence

Blackboy
07 Ocak 2013, 22:11
Geçmiş olsun 2007 de benimde benzin bitmişti yedeğe almıştım ybr 125 ile 3,5 km sonra rampa çıkarken stop etmişti neyse emniyet şeridine çekmiştim sağını solunu kurcalıyorum benzinden olduğunu tahmin edemiyorum çünkü en az 50,60 km daha gitmesi lazım yedekte neyse sağolsun repsol 1000rr lı bir arkadaş yavaşladı arkasında hatun kasklar arai vs 2 ara gazı verdi tekere aldı uzamıştı yardım etmesede güzel bir show yapmıştı :) hiç unutamam ama kuryeler candır ,harbi motorculardır önce onlar koşar yardıma neyseki benzinci 200 metre geride vardı aldım devam ettim ybr 4 yılda bir kez bile yolda bırakmamıştı bu benzin olayının dışında......

Benli
07 Ocak 2013, 22:22
Benzin "hava yapsın !! , böyle bir şey duymadım doğrusu , senelerce motor kullandım yaşamadım da , geçmis olsun diyelim , kuryeye de tebrikler , , keşke ismini ve nerede çalıştığını falan sorsaydınız onure ederdik buradan !.

bboy_iced
07 Ocak 2013, 22:37
Ben kurye arkadaşlarımızın böyle çok yardım hikayelerini duyuyorum helal olsun kardeşlerime bu kadar zor çalışma koşullarında dört teker iki teker fark etmez yardım ediyor birçoğu. helal olsun onlara bu havalarda Allah yardımcıları olsun kazadan beladan Mevlam korusun hepsini.

oguzcelik
07 Ocak 2013, 23:09
Yolda kalana yardım etmek insana, insan olduğunu hissettirir.Kurye arkadaşa da tebrikler.
Ben de ne zaman yol kenarında ve ya zor durumda bi motorcu görsem dururum mutlaka var mı yapabileceğim bir şey diye sorarım.

ChainLift
07 Ocak 2013, 23:43
kuryeler candır, o arkadaşın yanında artistlik yapan repsolcüde patlıcan

Ramazan Can
07 Ocak 2013, 23:54
kurye candır can..... bendeniz ramazan can... :cherry:

Garip
07 Ocak 2013, 23:58
geçmiş olsun kardeşim..

Nejat 78
08 Ocak 2013, 00:17
insanlık ölmüş sanıyordum ölmemiş demekki o arkadaşa tebrikler ne kadar dua etseniz az :)

mete_han
08 Ocak 2013, 00:35
ganga bu sıkıntı hava mava depo değil şu bizin menşur dalga...


zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Sayın Bayilerimiz,
Yeni CBF150 kullanan müşterilerimizden sabit hızda motorun kesiklik yaptığı
doğrultusunda şikayetler alındığı bilinmektedir. Bu konuda HTR tarafından
Japonya Honda kalite departmanına yollanan motosiklet üzerinde yapılan
analizler doğrultusunda sorunun belirli koşullar altında karbüratör tahliye
hortumunda araç hızı ve rüzgar etkisi ile oluşan vakum nedeniyle
karbüratörün yanma odasına yeteri kadar yakıt besleyemediği ve bunun
sonucunda da fakirleşen karışım nedeniyle yanma veriminin düşerek motorun
çalışmasında tekleme şeklinde soruna neden olduğu şeklinde belirlenmiştir.



Yapılan testler sonucunda sorunun çözümü gerçekleştirilmiş ve bu konuda HM
tarafından bilglendirme yapılmıştır. İnceleme sonucu tahliye hortumu iç
çapının 1.5 mm’ye düşürülmesi ile karburatör sisteminin hava akımından
etkilenmeden işlevini sorunsuz yerine getirdiği görülmüştür. Konu hakkında
detaylı bilgi ektedir. Kalıcı çözüm için Honda tarafından tasarlanan
iyileştirilmiş hortum, Honda Çin fabrikasında üretilen motosikletlere çok
yakında takılmaya başlanacaktır.

http://b1110.hizliresim.com/q/x/6rft.jpg


kaynak için...


http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/95295-cbf150-motorda-kesiklik-konusunda-iyilestirme.html

GONYALI1
08 Ocak 2013, 00:38
Ben en son bi elektirikli bisikletli gördüm iteklerken yardım lazımmı diye sorduğumda sanane sana mı düştü demesinden beri pek durmuyorum :)

amaninmb
08 Ocak 2013, 01:38
Ben en son bi elektirikli bisikletli gördüm iteklerken yardım lazımmı diye sorduğumda sanane sana mı düştü demesinden beri pek durmuyorum :)

cingen sıpasına denk gelmişsindir :) Konya'da da zibil gibi oldu bu elektrikliler yahu :) sessiz sessiz arkandan bi geliyo aklın çıkıyo birine bigün dalacaz amma ne zaman. elinin tersini şaaaaaak diye içirecen. Yinmi yimenmi yinmi yimenmi....

chozen
08 Ocak 2013, 02:03
:)................

speed_dream
08 Ocak 2013, 02:09
geçen yaz eşimle tura çıkmıştım belki anımsayanlar vardır burada da paylaştım (alanya'dan urfa'ya) 21.06.2012 tarininde iskenderundan g.antep doğru sabah yola çıkmıştık iskenderun'u 10 -15 km çıkmıştık ki motorun arkasına bağladığımız çatanın dumanladığını farkettik :( motorun üzerinden kendimizi zor attık :( egzozdan çıkan sıcak hava çantayı tutuşturmuş ve çanta ufak ufak yanmaya başlamıştı...

durdum ve gelen arabalara olanca gücümle el salladım ama hiçbiri durmadı.:jocolor:o sırada geçen motorcu da yoktu... benim gibi bir motorcu denk gelse durup yardım ederdi belki:cyclopsan
neyse kendi çabamızla söndürdük çantayı. eşimin telefonu,bazı elbiseleri yanmıştı öyle yola devam ettik :jocolor:
o olayı yaşadım ya daha yolda kalmış bir arabaysa eğer sebebi ne olursa olsun durmam...:farao:
ama motorcu candır ,kandır gerekirse motorunu motoruma yükler yine de yardımcı olurum :)

madlive
08 Ocak 2013, 02:25
Bir keresinde benim de benzinim bittiğinde yardımcı olmuştu bir kurye abi. Zorda kalana yardım edenden Allah razı olsun.

chozen
08 Ocak 2013, 02:34
Arkadaşlar Tamam Her Araç durmayabilir durmak zorundada kimse değildir bir kişi durmadı diye yardım etmedi diye bizde başkalarına aynı şeyi yapmayalım Bu ister Motosiklet Olsun İster Araba olsun İster Yaya İsterse karşıdan karşıya geçmek isteyen bir Hayvan Bizler İnsanlık görevimizi yapıp hiçbir karşılık beklemediğimiz sürece inanın Belki Motorculuğun Motorcuların Çehresi Değişecek Belkide o insanın ettiği dua ile Kazadan bela dan kurtulacağızdır.Hadi ne Duruyoruz o zaman Yollarda yardıma muhtaç o kadar çok varlık varki Ne mutlu yardım edebilene.

Mikuni
08 Ocak 2013, 02:50
cbf 150 motorunda kronik tekleme sorunu zaten var. yeni modellerde, egzost boğumlaını onun içinmi genişlettiler diye düşünmüştüm.

brds
08 Ocak 2013, 03:25
kurye kardeşimi gözlerinden öpüyorum...

speed_dream
08 Ocak 2013, 16:24
Arkadaşlar Tamam Her Araç durmayabilir durmak zorundada kimse değildir bir kişi durmadı diye yardım etmedi diye bizde başkalarına aynı şeyi yapmayalım Bu ister Motosiklet Olsun İster Araba olsun İster Yaya İsterse karşıdan karşıya geçmek isteyen bir Hayvan Bizler İnsanlık görevimizi yapıp hiçbir karşılık beklemediğimiz sürece inanın Belki Motorculuğun Motorcuların Çehresi Değişecek Belkide o insanın ettiği dua ile Kazadan bela dan kurtulacağızdır.Hadi ne Duruyoruz o zaman Yollarda yardıma muhtaç o kadar çok varlık varki Ne mutlu yardım edebilene.
sana kısmen katılıyorum ama sadece kısmen madem okadar insanlık önemli neden bir tane araba durmadı demek onların insanlıktan bir haberi yoktu kimse kusura bakmasın.
allahtan çantayı motordan ayırdım yoksa motosikletim de yanabilirdi.bu zihniyetteki insanlar sen kaza yapsan da durmaz ben de o yüzden o şekilde bir yorum yaptım

cesur509
08 Ocak 2013, 16:37
Acaba benzinde pislik vardıda , kurye arkadaş akıtınca gitmiş olabilirmi:silent: Benimde aynı senin gibi bir olay başıma geldi. Önce motor kesik kesik çalışmaya başladı devamındada stop etti. Sonra 3-5 kez marş basarken bir anda çalıştı ve hiç birşey yok gibi yoluna devam etti :) Servise sorduğumda benzindeki pisliğin buna yol açabileceğini söyledi.

Meğersem benzini aldığım yer hakkında kirli benzin verdiğine dair, çok şikayetler varmış :( Belki senin olayda benzerdir...