PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toplumsal hak aramak - motorcular birleşin yazın çizin gönderin



cluuberzone
31 Aralık 2012, 15:05
Merhaba arkadaşlar.
Trafikte motorcu arkadaşların çektiği sıkıntı ve yaklaşımlara hepiniz öyle ya da böyle bir şekilde taraf olmuşsunuzdur. Her ne kadar motorunu alamamış olan birisi olsamda trafikte çokça defa rastgeldiğim motorculara karşı yapılan agresif takıntılara karşı tepkimi müsait oldukça karşılık vermekteyim ve bu hususa binaen geçenlerde BİMER e göndermiş olduğum "trafikte motorcular için bir kolaylık" temalı yazıma olumsuz olmasa bile cevap gelmiştir. Aşağıda benim yazmış olduğum yazı ve bana verilen cevap aynen iletilmiştir. Sizlerden ricam bu konuyu hem BEYAZ MASA ya hemde BİMER e sıkça mail / fax vs. ortamlarda dile getirmektir.



İstanbul'da ikamet etmem sebebiyle özellikle bitmek bilmeyen trafik sorununa hem çözüm olarak hemde bir teklif mahiyetinde; özellikle akaryakıttan tasarruf ve dolayısıyla trafikte rahatlama olabilecek bir çözüm olarak "trafikte motorsiklet kullanımna teşvik" konusunda bir çalışma yapmanızı tavsiye ediyorum. Öte yandan trafikte motor kullanıcılarına karşılık trafikte özellikle trafiği aksatmayacak şekilde eminyet şeridini kullanabilme haklarının olması hususunu ivedilikle talep etmekteyim ve motor kullanıcıları olarak talep etmekteyiz. Günümüz iş hayatının ve iş takiplerinin hızlanması konusunda şu an motorla ulaşımdan daha iyi bir alternatif olmamaktadır. Trafikte motor kullananlara yapılan hem sürücülerin agresif tutumları hemde trafikte hiçbir yüklerinin olmamasına karşın denetleyici kurumlarca yapılan yanlış cezalandırmalar hem bu hızlı ulaşımı hemde buna olan talepleri azaltmaktadır. İstanbul'u konu almamaın sebebi Türkiye'de hiçbir vilayetin trafiğinin bu şehir kadar olmamasıdır. Yapılan yol çalışmalarına kısmi olarak yapılan bisiklet yollarından ziyade şehrin tamamını kapsayabilecek şekilde emniyet şeridine benzer ya da emniyet şeridi de dahil olacak şekilde motor kullanımına açılmasını talep eder iyi günler dilerim.





Kimden: Ayşe Bilge Özsüer (ayse.ozsuer@ibb.gov.tr)
Gönderme tarihi: 25 Aralık 2012 Salı 07:35:04
Kime: serkann_53@hotmail.com

Sayın Yusuf ŞAHİN

Başvuru iletinizde yer alan konu, gereği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerine iletilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu alınan cevap aşağıdaki gibidir:

Söz konusu önerinizle ilgili projemiz bulunmamakta olup İstanbul geneli proje çalışmaları kapsamında değerlendirilecektir.

Bilgilerinize Saygılarımızla

İBB HALKLA İLİŞKİLER

serdar1547
31 Aralık 2012, 15:40
bulunduğumuz yer ilçe merkezi olmasına rağmen ve biz burda 3/5 motosiklet kullanıcısı olmamıza rağmen,aşırı bir tarfiğinde olmamasına rağmen(trafik hiç yok desek yeri) siz motor tutkunu dostlarıma destek için yazınızı gönderdim bimere,biraz değiştirdim tabi...teşekkürler

chozen
31 Aralık 2012, 17:03
Bizim yani motosiklet kullanıcılarının Muhattabı İBB Mi Bimer mi Yoksa valilikmi Yada Avrupa İnsan hakları mahkemesinemi başvursak Bunlardan bi cacık olmaz zannetmiyorum Başımızdaki hükümetin tek derdi para para para Trafikde onca araç var aldıklarını zaten alıyorlar diye Motosikletleri hiç Sayıyorlar Ama işin garip yanı Poliside Belediye ciside Hasteneside ve hatta igdaş ı bile motosiklet kullanıyor bu ne biçim çekişki