PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Dylan Ngk cr9evx ve cr9e farkı acil yardım .



waeder
10 Kasım 2012, 13:25
Sevgili dostlarım motorumun buji değişim zamanı geldiği için bujisini değişeyim dedim. Üzerindeki bujisi Ngk cr9evx Erzincan da tabiki bulamadım mecburen cr9e aldım fakat motorun performansı inanılmaz düştü. Daha önce yedektede cr9e vardı aynısı oluyordu ama bozuktur diye düşünüyordum. Şimdi ne yapmam lazım bana fikir verebilirmisiniz sizin motorlarınızda böyle bir fark oluyor mu ?

ozgurakman
10 Kasım 2012, 14:01
e-bay yada internetten alışveriş yapmalısın. farkı da ngk nın sitesinde birazcık aramayla kolayca bulabilirsin.
buji önemlidir... ben de bir zamanlar cehennem gibi sıcak bir günde cr6hsa ile c7hsa nın farkını bizzat test etmiştim ybr'mde.

waeder
10 Kasım 2012, 14:19
Kardeşim bende öyle düşünüyorum. 25 tl gibi bir fiyatı var eski çinlide ne buji taksam yok demiyordu o yüzden bu kadar fark garip geldi bana :) Tekrar eski cr9evx imi taksam yoksa cr9e mi kalmalı üzerinde kararsız kaldım.

forewer
10 Kasım 2012, 20:24
vx serisi bulamıyorsanız yerine ix (iridyum) serisi de takabilirsiniz.(CR9EIX) Fark voltajdan olabilir. Standart bujiler platinium (vx) ve iridyum(ix) bujilere göre daha fazla enerji gereksinimine ihtiyaç duyarlar. NGK nın sitesinde bayağı faydalı bilgiler var oradan bakabilirsiniz.