PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklete reçine damlamış lekeleri çıkmıyor



omeruby
03 Ekim 2012, 22:09
Merhabalar.
Motosikletimi ağacın altına bırakmıştım sıcaktan çan ağacının reçinesi akmış her yeri yapış yapış olmuş nokta nokta izi kalmış motorun her yerinde. Aynalar bile arkayı göstermiyor. Bu lekeleri boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim

Slayerrr
03 Ekim 2012, 22:10
Gazyağı çıkartır.

Halil Karamanoğlu
03 Ekim 2012, 22:18
aseton la bi dene küçük bi yerde. Pamuğa dök anasını ağlatır reçinenin :)

omeruby
03 Ekim 2012, 22:28
Gazyağı önerisini dedem de verdi ama Ankara'da bulamadım. Aseton boyayı çözüyor.

İHTİYAR
03 Ekim 2012, 22:36
Gazyağı ucuz ancak bulamayanlar için terebentin pahalıdır ama boya için daha az zararlı ve kesin çözüm sağlayacaktır. Bulabilirseniz bezir yağıda iyidir.

Tiner aseton vs uzak durun, karbontetraklorür organik lekelere çözüm olmaz. kolay gelsin.

anamur.spor
03 Ekim 2012, 22:39
Aseton olayı biraz sıkıntılı hacım,yanlışım yoksa yasaklanmış ürünler arasına dahil edilmişti. Gazyağı işi çözebilir ama Ankara o kadar medenileşti mi ki gaz yağı bulunamaz oldu?Bulursan yahu.Bulamazsan haer ver bana arkadaşlara telefonla ulaşayım onlar bulsun senin için. Ankara'ya bak yahu, gaz yağının olmadığı bir memleket olmuş:)

İHTİYAR
03 Ekim 2012, 22:54
Bildiğimiz ellerimizi yıkadığımız sıvı sabun,tabiki biraz sulandırıyoruz reçel gibi olunca cihaz püskürtmüyor tükürüyor.:P
MT ATÖLYEye yazmıştım ellerimiz kirli-yağlı iken suya temas ettirmeden direk sıvı sabunla bolca ovalayıp sonra durularsak kirleri daha iyi çıkarır.Nedeniyse eller kirliyken suya sokunca kir suyla derimiz derinliklerine girip kalıyor yani suyla emiliyor,buradan yola çıkarak arabalarımın ve motorumun temizliğini yaparken boya tabancasına sıvı sabun koyup kompresörümle püskürtüyorum,bilhassa jantlar zor temizlenir onlar bile çözülüyor.:cat:


Abi nasıl bir sıvı sabundan bahsediyorsun burda? Tam olarak ne kullandığını yazabilir misin?


Ben biraz çöpçü ve zihni sinir adamım,boş sprey kutularını değerlendiririm.Bir ilginç öneri daha,hani klozet temizleyici koyu kıvamlı çamaşır suları vardır bolca dokülür kıvamlı olduğu için yüzeyde kalır ve kiri çözer,işte ben o vc temizleyicisini sprey şişesine koyuyorum ve püskürtüyorum.Hem daha az tüketim oluyor hemde her yere ulaşıyor:wiinkk:


ya cam temizleyen camsil spreyleri varya onlar işte ..boşaldımı atmıyosun ..terebentin yerine gazyağıda olur..buda denemiştir..boyayı besler ve yumuşatır aynı zamanda ..zamanla güneşten ve hava şartlarından sertleşen boya bölece daha uzun ömürlü olur...


Tüm yağlı boya badana malzemesi satan yerlerde bulunur.:bounce:
-

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/31159-temizlik-faidelidir-yaparsan.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

http://www.dyo.com.tr/dyo/UrunDetay.aspx?ID=282 terebentin için link.

farcob
04 Ekim 2012, 00:20
fön makinasının ucuna varsa dar hava aparatıyla sıcak hava tutun plastik veya tahta
ispartula gibi bişeyle kazıyın sonra pudra döküp ovalayın çıkar diye düşünüyorum
alkol aseton vs kullanmayın.

Konuray
04 Ekim 2012, 00:32
batıken girişi ostimin ordaki petrol ofisinde satılıyor..yakındaysan ordan al....bende zincirimi temizlemek için gazyagını oradan temin ediyorum...

omeruby
04 Ekim 2012, 02:36
Cevaplar için teşekkürler. Eskişehir yolu hacettepe beytepe kampüsündeyim. Yakınlardaki petrol ofislerinde vardır inşallah.

taglis
04 Ekim 2012, 09:52
Zift için sanayağı uygulanıyor... Bir de sanayağı sür ve güneşte yarım saat beklet sonra da yıkarsın...

Syanur
04 Ekim 2012, 10:49
Cevaplar için teşekkürler. Eskişehir yolu hacettepe beytepe kampüsündeyim. Yakınlardaki petrol ofislerinde vardır inşallah.

gaz yağı mazottan pahalı çıkarsa şaşırma ama :) İHTİYAR abimiz çok güzel anlatmış. Benden de sana tavsiye, gaz yağı bulamazsan mazot al. Arama okadar gaz yağını, lekeler daha uzun süre kalmasın motorun üzerinde. Mazot da gaz yağının amcası oğlu sayılır. Keza boyayı ve jantları felan da besler, acayip parlatır. Çok da güzel sökücüdür.

Aseton, tiner gibi şeylerden boyayı korumaya çalış, uzak tut.

drtayfun
04 Ekim 2012, 11:00
Sıcak su iyi gelir

ferguson
04 Ekim 2012, 11:42
balata spreyi. aynı olay başıma geldi ve balata spreyi ile hallettik.