PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20 yaşındayım ehliyetim ve param var motor almak için ailemi nasıl ikna edebilirm



oksp
29 Eylül 2012, 19:20
20 yaşında üniversite öğrencisiyim.Küçüklükten beri motorlara ilgim var.Fırsat buldukça trafiğe çıkıyorum biraz deneyimim var.Ehliyetim ve param var ama ailemi motor almak için ikna edemiyorum.Onların rızası olmadan almayıda doğru blmuyorum yardım edebilir misiniz? :(

seigen
29 Eylül 2012, 20:04
Anneyi ikna et, o babayı ikna eder. Formül budur.

Onun dışında ekipmanı tamamla, ilk bin km çok sakin kullanırım, anayollara çıkmam denilebilir. Eğitimlere katılmayı unutma. Alıştıra alıştıra söylersen ikna olurlar.

Blackeagletr
29 Eylül 2012, 20:06
Anneyi ikna etmek babadan zor olabiliyor :)

ogzcngdk
29 Eylül 2012, 20:12
valla ben almak istediğimi belirtmedim hiç

muhabbeti açıldığında almakta kararlı oldugumu çeşitli sözlerle dillendirdim ailemdeki çoğu kişi kabullendi kararımdan dönmeyeceğimi bellli ettim yani

ama 1 kere değil bu çok kez aynı şeyleri yaptım zamanla kabul ettiler yani

OGUZHANKY
29 Eylül 2012, 20:30
kaçınılmaz zafer yöntemi. Bende yaklaşık 1 senelik bir ikna süreci geçirdim. Ve 5 ay önce mutlu son =) Motor almakta kararlı olduğunu, er yada geç alacağını, ama geç başlamanın tecrübe açısından daha kötü ve tehlikeli olduğunu söyle. Motogp vb. yarışlardaki kazaları örnek ver. Adamlar 200 e yakın hızlarda kaza yapmalarına rağmen ekipman kalitesi sayesinde kalkıp devam ediyorlar. Kaliteli ekipman kullanacağını söyle. Teorik bilgi açısından kendini geliştir ve bilginle güven ver. Ama bunlara rağmen unutmaki motosiklet güvenli bir araç değil =)

luciphere
29 Eylül 2012, 23:32
işin zor kardeş 36 yaşındayım annem bana hala uyuz oluyor :))))

[Turan]
29 Eylül 2012, 23:37
yaş 20 e haliyle aşırıya kaçmadan dağılın ulen demek lazım. :mrgreen:

al motoru çek garaja bir iki mırın kırın sonra susarlar :)

ali agoglu degıllerdırya hanı motoru parcalatmazlar herhalde.

oksp
29 Eylül 2012, 23:56
Yok alcaksan al koskoca adamsın diyolarda asıl sorun alcaksan çok kırılırım sana ve bana soracaksın hayır diyolar..Off ne zor işmiş ya hep bu kasksız korumasız motora binenler ve motorları önemsemeden hareket eden trafik canavarları yüzünden motorsikleti ölüm makinası zannediyorlar..:S

cbf 150
30 Eylül 2012, 00:00
yukarıdaki öğütlere ilaveten biraz sabır ve bol, bol dua etmeni öneririm bir akdaşım demiş 36 yaşındayım annem hala motora binince uyuz oluyor diye bende 40 yaşındayım benim annemde bana uyuz oluyor döngü böyle dğişmez :)

Phoenixs
30 Eylül 2012, 00:08
:) hepimiz biliyoruz motor araba ya göre daha tehlike li ama bu bi tutku değil mi anne babamızın kararı bizim üstümüzde etkili olsa da :) onları ikna etmesek de onların rızası olmasa da motoru almalısınız ;) doğru birsey değil ama aldıktan sonra ikna oluyorlar :)

DALGIC_800
30 Eylül 2012, 00:09
benim süreçte 6 yıl kadar sürdü :) sadece şehir içinde kullanacağını kasksız markete bile gitmeyeceğini( nitekim öyle yap) korumasız trafiğe çıkmayacağını söyle... en azından ne kadar kararlı oldugunu ve araştırdıgını anlarlar .2-3 ay motora alıştıktan sonrada ver elini gruplarla gezmeler , uzun yollar ..bu süreçten sonra bunlara da kolaylıkla alışıyolar ve rahat rahat geziyorsun.. Ama o gezi resimlerini bir türlü facebook'tan beğenmezler bir anne ve baba olarak. nedenini çözemedim:)

serdar1547
30 Eylül 2012, 01:00
motora 17 yaşında binmeye başladım yaş şimdi 27 o zaman annem babam karşıydı motora sonra evlendim eşimde karşı motora... ailemi bırak tüm tomarza(kayserinin ilçesi)motora binmeme karşı...ben on yıldır ikna edemedim ama motora da biniyorum yine de ikna olurlar belki diye hala bir umudum var.Allah göstermesin bir kaza felan olursa herkes biz sana demiştik diyecek buna da adım gibi eminim.ben motora binerken kaskı felan geçtim yaz sıcaklarında bile tam koruma binerim motora 35 derece sıcaklıklarda bile tam koruma montumu üstümden çıkarmam yine de herkes karşı...motora binmemi tek isteyen de motosikletimdir heralde

gerekyokc6
30 Eylül 2012, 03:02
bu tavsiyeyi bana bir abi söylemişti eline bir şişe şarap al dedi yarısını iç yarısınıda üstünede benzin dök ailenin karşısına geç dedi :)

eren özer
30 Eylül 2012, 03:20
Kardeş işin çok zor Aynen senin durumumdayım Kendi paramla motor alacam diyorum 1 yıldır motorsuzum
Kapora yatırdım son gün motoru almaya gidecem evde bi kavga bi döğüş Babamın yedi ceddine verdim veriştirdim
Sonuç -Motorsikleti- yazan kısıma bak

beyazit60
30 Eylül 2012, 11:11
Ben bu aileleri anlayamıyorum. Babama motor alacam dediğimde birlikte gidip bakalım ilk taksidini ben öderim dedi. Senin için 2 seçenek var.

1) Ben bu motoru alacam ister ölmeyim diye dua edin ister çabuk öleyim diye beddua edin.

2) Tamam motor almaktan vazgeçtim.

İnsana bir defa bulaşırsa motosiklet sevdası hiçbirşeye benzemiyor aşk acısı gibi çekersin valla. 3 ay motorsuz kaldım ordan biliyorum.

hakanciftci
30 Eylül 2012, 12:48
600cc motor istedim. Ertesi gün rengini seçtik. Hayırlı pazarlar :)

semihg
30 Eylül 2012, 13:16
Benim gibi yap,git al motosikletini sonra eve gel, ''hiç hayırlı olsun demiyosunuz'' de ''ne hayırlı olsun'' dediklerinde ''ben motosiklet aldım'' diyosun ve herkes şokta :D

NRG900
30 Eylül 2012, 13:47
@oksp, onları "ikna etme". onlara öncelikle eğitim almak ve sana ne kadar uygun bir iş olduğunu anlamak istediğini söyle.

1) onlara bu konuda eğitim almak, hocalarla çalışmak istediğinden bahset. seçtiğin sürüş okulunun bilgilerini, eğitim içeriğini, ücretini paylaş. (bmw / vespa / honda. honda uygun fiyatlıdır.) eğer eğitime "duygusal" destek gelmezse bu işe para ayırmak durumundasın :)
2) eğitime katıl. ardından deneyimlerini ailenle paylaş. sonraki eğitim seviyesi konusunda bilgi ver. eğitime ara vermeden devam et, bunu bilmeleri önemli.
3) ilk dersin ardından hocalar seni yeterli görecektir, biraz deneyimin var. almak istediğin modeli ailenle paylaş. onları "ikna etme", alacağını ve hobi olarak güvenli zamanlardan kullanacağını söyle ve al!
4) motorcu arkadaşların varsa onlardan kullanmadıkları ekipmanlarını rica et ve dene. yedekleri varsa hediye eden de çok olur arkadaşlar arasında.
5) tam yüz korumalı kask, eldiven, dizlik, bileklerini koruyan sağlam bir ayakkabı / bot ayarlamadan motor alma, alırsan bir süre savunmasız kuşamsız kullanmak zorunda kalırsın. tatsız burkulma, örselenme deneyimlerin olabilir. eşin dostun ekipmanı bu süreçte iyi geldi bana.
6) yavaş yavaş ekipmanı tamamla. bakkala giderken bile korumalı giyin. dizliğini, eldivenini asla çıkarma.
7) spor ayakkabıyla, converse ile motor kullanma. bizzat gördüğüm çok kötü sonuçları var.
8) çok sevdiğim bir laf: "motorda dikkat harcanan ve biten bir bütçe gibidir. acemilikte bu bütçe çok hoyrat harcanır. viteslere 3 kuruş dikkat, dengeye 5 kuruş dikkat derken 1-2 saat sonunda bütçe biter, hatalar başlar. yapmayacağın hataları yapmaya başlarsın. ilk başlarda kısa sürüşler yap, günler geçtikçe artır.
9) "trafikte dört gözünüz olsun" derler. aynaları sık sık tara, sağı solu tehlikelere karşı sürekli tara, araçların arkandan sana çok yaklaşmasına veya sen onlara yakın sürmemeye dikkat et. şimdiden gazan mübarek olsun :)

pislikk
30 Eylül 2012, 15:10
Babaların görmek istediği şey kararlılıktır. benimki de istemiyordu motor sürmemi, kararlı olduğumu görünce bana motor almak için kendisi çabalamıştı. ikna ediciliğini kullanmaya bak de ki ben bu aleti alıcam er yada geç, ne kadar erken alır ve öğrenirsem o kadar iyi olur benim için. bak o zaman bir kaç ay içinde çözülürler. ya da git al motorunu gel kapıya bişey diyemesinler:P

alikan
30 Eylül 2012, 15:12
abi onlara duymak istediklerini söğle tamam sakin sürcem bu günün şartlarına motor lüks deyil ihtiyac bu nun gibi şeyler siz oğlunuzun iyi bir yaşam sürmesini istemezmisiniz acı tasyon işe yarar birazda kararlıysan 2 günde bir bu konuyu acarsa 6. günde kabul ederler

oksp
30 Eylül 2012, 19:00
Öncelikle vakit ayırıp açıkladığın için çok teşekkür ederim..Dediklerin gerçekten çok mantıklı ver güzel ancak üniversite okuduğum şehirde eğitim gibi bi imkan yok (ısparta).Birde bütçem 1.500 nakit + belki 1000lirada kredi kartından çektiririm bu korumaları araştırdım orta kalite bi kask ve belki monttan başka bişey almak için biraz düşük sanırım muhtemelen bunları temin etmem için 1 2 sene beklemem lazım ve o zamanda üniverste bitiyo ve iş güç başlıyo en aktif geçirebileceğim dönem bitiyo.İddia oynamaya başladım umarım kazanırım...

enes13mes
11 Mart 2013, 21:49
hocam benim param var ailem paranı çarçur etme alma diyor nasıl ikna edicem babam değilde annem kızıyor senin neyine motor almak diyor

ertuğrul66
11 Mart 2013, 22:12
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/113415-klasik-cevap-motosiklet-tehlikelii.html buraya bi bak kardeşim :)

Proud
11 Mart 2013, 22:16
20 yaşında hala ailene bağlı yaşıyosan hiç yaşama sen.

ertuğrul66
11 Mart 2013, 22:29
20 yaşında hala ailene bağlı yaşıyosan hiç yaşama sen.

kardeşim aileye bağlı yaşamak kötü bir şey mi? Ailen her zaman destekçindir senin. Ama şu var ailenin 13 14 yaşındaki çocuğun üstündeki baskısıyla 20 yaşındaki adamın üzerindeki baskısı farklıdır. Neden aşırı tepki gösterdiniz anlamadım.

emrb
12 Mart 2013, 01:29
20 yaşında hala ailene bağlı yaşıyosan hiç yaşama sen.

Oldu adam 20 yaşında diye gece pavyonlarda gezsin,kafes dövüşlerine katılsın,gitsin kumar oynasın,hırsızlık yapsın,uyuşturucu kullansın,MOTOSİKLET ALSIN.Annenin hiç kıymeti yok demi,o adam yani senin gibi adam motorla yolculuğa çıkarken annesi o dönene kadar dua etmiş,kalbi sancımış,acaba oğluma birşey olacak mı korkusuyla potansiyel kalp hastası olmuş kimin umrunda.Nasıl olsa 20 yaşındasın...

Bence kimse ailesinin rızası olmadan motor veya başka birşeye kalkışmamalı.Özellikle annelerin rızası olmadan yapmayın.Anneler bunu hak etmez.

Esrarengiz03
12 Mart 2013, 01:55
Öncelikle vakit ayırıp açıkladığın için çok teşekkür ederim..Dediklerin gerçekten çok mantıklı ver güzel ancak üniversite okuduğum şehirde eğitim gibi bi imkan yok (ısparta).Birde bütçem 1.500 nakit + belki 1000lirada kredi kartından çektiririm bu korumaları araştırdım orta kalite bi kask ve belki monttan başka bişey almak için biraz düşük sanırım muhtemelen bunları temin etmem için 1 2 sene beklemem lazım ve o zamanda üniverste bitiyo ve iş güç başlıyo en aktif geçirebileceğim dönem bitiyo.İddia oynamaya başladım umarım kazanırım...

o değilde oksp bende afyondanım arada bir eğridir gölüne geliyorum yazın felan senin biraz tecrüben varmıs ben aldıgımda hiç bilmiyordum aldıktan 5 hafta sonra arkadaşlarımla eğridir gölüne pikniğe gittik :)

IMK
12 Mart 2013, 02:11
İnsan 50 yaşınada gelse ana anadır..aile ailedir.Bağlı yaşamaktan çok onlara saygı ve sevgi duyulması bir borçtur.

Mengu16
12 Mart 2013, 02:20
20 yaşında hala ailene bağlı yaşıyosan hiç yaşama sen.
Bunu diyen liselidir heralde :mrgreen:

E_N
12 Mart 2013, 02:58
Babanı al Karşıa al ortaya satrançı
1dk içinde mat edersen ; şahı al elini tut, şahı avucuna koy gözlerine bak benim için doğru olanı en iyi ben bilirim de. ve konuya gir (başarı olasılığı %90)
2dk içinde mat edersen ; şahı devir bazen hayatta herşey istediğin gibi olmuyor de. konuya gir motor alacam ben de!.(başarı olasılığı %50)
4dk yı geçerse; ehhehe mat oldun yala , komşunun oglunun motoru var yala benim yok bende alacam len ! de (başarı olasılığı %20)
eğer yenilirsen; gene yendin elleam hellalossun bılıyodum o gobegı degırmende buyutmedıgını de konuya gir (başarı olasılığı %0-5) yalnız bu yoldan gidersen tek ayagın yolda olsun.
benden bukadar kolay gelsin sana

Uway
12 Mart 2013, 03:02
Kimseye sormadan gidiyorsun kursa yazılıyorsun..Kayıt olduktan sonra ne diyecekler?20 yaşında adamsın artık.

Proud
12 Mart 2013, 03:04
Bunu diyen liselidir heralde :mrgreen:

Kim liseli olan ?

salvoo
12 Mart 2013, 11:40
Ben 3 4 ay ciddi ciddi alıcamı söledim sonrada kimseye haber vermeden aldım :) ee ondan sonra isterse kabul etmesınler atsan atılmaz ha desen satılmaz :):)

erays
12 Mart 2013, 12:31
forumda gezi sohbetleri ve fotoğrafları var ya; onları göster, onların kariyerlerinden bahset mesela dr, avukat, koordinatör vs :) böyle sosyal, şöyle imkanım, şöyle gelişirim, böyle iş imkanım olacak vs. gerçekten de kişisel gelişim için önemli aksiyonlar bunlar.

tavares
12 Mart 2013, 14:19
ironi yapmış bence arkadaş.