PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet 5 dakikada ‘özel muayene’ olacak



motoo
08 Ağustos 2012, 15:20
Son 5 yılda Türkiye’de 923 bin motosiklet satılırken, motosiklet nüfusu 2.5 milyona çıktı. TÜVTURK de, motosiklete özel muayene istasyonu açtı.

Türkiye’de son yıllarda motosiklete olan ilginin yanı sıra satışların da artması, yollarımızdaki motosiklet sayısını da bir hayli artırdı. Türkiye yollarında bulunan 2.5 milyon motosikletin büyük bölümünün muayeneye gelmediği saptanınca, motosikletlere özel muayene istasyonları açıldı.

TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören, motosiklet sahiplerinin çoğunluğunun, özellikle büyük kentlerde şehir merkezlerinden uzaktaki muayene istasyonlarına gitmekte zorlandığını ve bu yüzden muayene kaçağı oluştuğunu kaydetti. Şehrin merkezinde motosiklete özel muayene istasyonu açma fikrini geliştirdiklerini söyleyen Ören, bu istasyonlara motosiklet dışında araç alınmayacağını kaydetti.

İlk izlenim olumlu

İstanbul’da Maslak Oto Sanayi’deki istasyonu 15 gün önce açtıklarını, Kızıltoprak’taki merkezin ise yeni hizmete girdiğini hatırlatan Ören, “İlk izlenimlerimiz çok olumlu. 15 günde gelen motosikletlerin yüzde 40’ını, tarihi geçtiği halde muayeneye gelmemiş olanlar oluşturuyor. Bu da muayene kaçaklarının önüne geçilmesi açısından cesaret verici” dedi. Ören, İstanbul’daki istasyonların çalışmalarına bakarak, İzmir, Antalya, Adana, Konya gibi motosiklet kullanımının yüksek olduğu illere de benzer tesisler açmaya başlayacaklarını söyledi.

Muayene ücreti 77 TL

Her biri 80 metrekare olan istasyonlarda muayeneler, bu araçlara özel cihazlar ve uzman teknisyenlerce yapılıyor. Aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebilen istasyonlarda, her bir muayene yaklaşık 5-10 dakikada tamamlanıyor. Muayene ücretiyse 76.70 TL.

7 ayda 62 bin sattı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye’de trafiğe kaydı yaptırılan motosiklet sayısı 923 bin adet olurken, sadece bu yılın ilk 5 ayında 62 bin adedin üzerinde motosiklet trafiğe çıktı. Bu 5 yıl içinde yıllık satış ortalamaları 190 binler civarında olurken, 2009 ve 2010’da 130 binler seviyesinde gerçekleşti. Türkiye’de her 1000 kişiye düşen motosiklet sayısı 30 adet.

KAYNAK : MEMEURLAR NET.

Olcan138
08 Ağustos 2012, 15:44
http://www.motosiklet.net/forum/son-haberler/105970-kiziltoprak-motosiklet-muayene-istasyonu-acildi.html