PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Adaletin Kılıcı !



Sayfa : [1] 2

reverse
07 Ağustos 2012, 01:11
Merhaba arkadaşlar.
Birkaç hafta önce başımdan geçen bir olayı anlatayım öncelikle.
Motosikletimle Mecidiyeköy'deki Trump Towers otoparkından çıkıp yola katıldım. Hani şu sola dönüp köprünün altından geçerek Şişli'ye bağlanan yol, herneyse.
Tam bu esnada bir taksi arkamda kaldı. Kafasında ne vardıysa, iyice gazı kökleyip önce dibime kadar girdi, sonra da sağdan şeridime girdi.
Ben de artık dayanamayıp ''Ne oluyor ulan!'' gibisinden haykırdım buna. Adam 50-55 yaşlarında tipsiz meymenetsizin teki.
Benim bu lafım üzerine birden surat ifadesi değişti ve aynı anda bilerek ve isteyerek, kasten, gözlerimin içine baka baka direksiyonu üzerime kırdı.
Sol tarafım duvar, sağdan da bu sıkıştırıyor. Az daha sola kaçtım ve eleman sadece 10cm farkla yanımdan geçip, önüme geldi ve tam köprünün altındaki ışıklar kırmızı yanıyordu.
Birkaç laf dalaşından sonra motordan indim, canını almaya gidiyordum ki yeşil yandı ve adam kaçtı.
Ben de motora binip devam ettim, ileride tekrar trafikte yakaladım ve plakanı aldım dedim ve bir küfür sallayıp devam ettim.

Yalnız, taksicinin hesaba katmadığı bir şey vardı o da olay esnasında kayıtta olan kameram.
Görüntüleri izlediğimde bütün bu anlattıklarım sadece taksicinin bana yakın mesafeden önüme geçmesi olarak görünüyor.
Herneyse. Emniyet Müdürlüğü'nün sitesinde bu gibi durumları şikayet edebileceğimiz bir bölüm var.
Üşenmedim yaptım şikayetimi.
Ve cevap geldi. Buyurun bakın.

http://img11.imageshack.us/img11/9997/egmmn.jpg

Buradan anlayacağımız üzere şerefsiz daha önce bu gibi bir trafik suçu işlemiş ve ceza almış.
Plaka da orada yazılı herkes görsün.

İkinci nokta ise, bu gibi durumlarda oldu geçti gitti gözüyle bakmayın arkadaşlar. Olayın üzerine gidin. Belki o ikaz mektubu o şoförün işinden olmasını sağladı. İşallah da öyle olmuştur. Haklı olduğunuz durumlarda hakkınızı aramaktan çekinmeyin, erinmeyin.
Ben ertesi günü önce Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne, oradan yapılan yönlendirmeyle de Kuştepe polis karakoluna başvurdum. Yalnız karakoldakilerin ilgisiz tavırları sonucundan başvurumdan bir netice çıkmayacağını anladığım için bir de bu yolu denedim.

Bu arada karakolda memurla aramızda şöyle bir diyalog geçti:

Ben: Merhaba, böyle böyle bir şikayetim var.
Memur: Sende bir şey var mı?
B: Yok.
M: Motorda bir şey var mı?
B: Yok.
M: O zaman ortada suç yok.
B: Nasıl yok adam direkt öldürmeye teşebbüs etti, üzerime direksiyon kırdı.
M: ......
Diğer memur: Yaralanma olsa tamam da... falan da filan da...
B: Az kaldı olacaktı bir yaralanma ama adam kaçtı.
Burada biraz gülüştük, ben sinirliyim tabi.
B: abi nasıl suç yok, ben şimdi sen yolda yürürken sana bir kaya parçası fırlatsam, ama kafana teğet geçse suçlu değil miyim?
M: Değilsin.
B: Vay adaletini .......???!!!

bY_aLp
07 Ağustos 2012, 01:14
... seveyim dünya :)

erro
07 Ağustos 2012, 01:17
dostum hiç bir işe yaramaz ve yaramayacağına emin ol...benim araca çarpıp adam kaçtı...olay trafik suçundan çıkıp mala zarar verip kaçmaya, yani adli vakaya dönüştü...gece 4 e kadar karakolda bekletilme(12 den itibaren) sonucu ülkemin adalet sağlayıcı unsuru savcı takipsizlik verdi...

E_N
07 Ağustos 2012, 01:27
Adalet tecelli mi etti şimdi?
Bırak uğraşma, Yarı insan yarı başka bişey olan mitolojik cinslerle
Bildiğin değil kanıtlaya bildiğin önemlidir polise giderken biraz düşünelim lütfen
ha polise kanıtlamışsın tebrikler ama polisin yaptığı çokda tın dergibi bişey

mehmet tufan
07 Ağustos 2012, 01:34
türkiyede adalet mi var yahu ?
ne diye uğraşıyorsunuz allah aşkına.

MotorHstası
07 Ağustos 2012, 01:36
Dostum yanında bıçak v.s taşıyacaksın böle adam gördünmü ışıklarda önce lastikleri indircen bıçakla ki kacamasın camı kapatım kapıları kitledimi kasklada camı kırıp bi güzel dışarı çıkartıp dövcen.''bidaha yapcanmı lan he bidaha yapcanmı bi daha seni bi göriim bu sefer yaşatmama seni'' gibisinden konuşcan bak ozman motorcu gördümü nasıl kaçacak ya bidaha aynı durum olursa die. :queen:Bu arada türkiyedede nasıl bir adalet varsa artıkın bkz:Biz dersin ortasındayız ve birden ortalık hararetlendi ve biz 2 kişiyiz onlar 7 kişi birden bir kavga çıktı tabi bu durumda 2 kişi beni tutuo bir si geçirio falan derken öteki arkadaş benden daha kalıplı onu tutamadılar ona bişi olmadı ama benim kaş patladı karşımızdaki 7 kişidede görünür bir hasar yok ve ardından müdür yardımcısına gittik nese barışın anlaşın dediler bende''hocam suçlu bunlar durduk yere saldırdılar tüm sınıf şahit''dedim ama sonuç gine aynı:pr::pr:aradan zaman geçti gene bunlardan biri bize laf attı durduk yere 1-2 bitmio en son kendimi tutamadım çocuğa girdim ve teketek girdim öle 4-5 kişi değil sonra çocuğun dudak az biraz kanadı ve şiş gine aynı müdür yardımcısı ben disiplin suçundan zor yırrtım annem falan geldi okula anca öle.Şimdi onlar bize 7 kişi dalıo biz 2 kişi enim kaş şakır şakır kanıo barışın oluo onlar gine bize laf atıo ben teke tek dalıom gene biz suçlu oluoz:pr::pr::pr:Hay dedim sizin adaletinizi .....

ferdinandd
07 Ağustos 2012, 01:36
Geçmişolsun reverse,

Durumu özeleyen, sağdan gel, şeridime kır, önümde frenle, sonra kaç git videosu da ispat değilse, buradan da suç olduğunu anlamıyorlarsa adaletimiz,

öbür taraftan wireless mail mi atacakmışız. Acaip sinirlendim bu vurdumduymazlığa :/

Şu son günler milletin vurdumduymazlıklarıyla uğraşmaktan hiçbişeye konsantre olamaz olduk :pr:

osmanba
07 Ağustos 2012, 01:38
Çok acemisiniz be... Kardeşim bu memlekette araba ile ölüme sebebiyet vermenin ciddi bir cezası olmadığını bilmiyormusunuz. Ne diye boşuna uğraşıyosun ki. Madem bu dört ayaklı ruhlu taxi kullanıcısı senin canına böylesine ciddi olarak kastetmiş plakasını da almışsın. Güzergahı da belli. Birkaç arkadaş taxisine binerek emirgan koruluğu cıvarıda çay ismarlayıp koyu bir sohbet ederek nasihatta bulunsanız bence çok daha etkili ve kalıcı olur.

ferdinandd
07 Ağustos 2012, 01:43
Çok acemisiniz be... Kardeşim bu memlekette araba ile ölüme sebebiyet vermenin ciddi bir cezası olmadığını bilmiyormusunuz. Ne diye boşuna uğraşıyosun ki. Madem bu dört ayaklı ruhlu taxi kullanıcısı senin canına böylesine ciddi olarak kastetmiş plakasını da almışsın. Güzergahı da belli. Birkaç arkadaş taxisine binerek emirgan koruluğu cıvarıda çay ismarlayıp koyu bir sohbet ederek nasihatta bulunsanız bence çok daha etkili ve kalıcı olur.

O malbuş kovulmuşsa yok yere melek gibi bi abimiz neden o acı çayı içmek zorunda kalsın ki abi :)

Video da tipte varsa, ozaman "koruluk+çay+video yayını" iyi giderdi ama orası kesin :)

BornToBeWild
07 Ağustos 2012, 01:50
Bu nedenle arka heybede her zaman bir ceviz ağacından uzun ve kalınca bir numune taşırım. Bu adamlar üzerinde her zaman sağlamlığını korumuştur :)

İnip, ilk önce aynasına çakıcaksın, mal mal bakıp kafa tutmaya giderse far + öncam vs... Üzerine geldi en seon dizlerine...

Sert olmak zorundayız beyler, (cem yılmazın o sümsük vatandaş ses tonu ile) "abi, az daha öldürüyodun ama yaaa" diyip sinmek tırsmak olmaz, inicen, dağıtıcan binip gidicen. sonra depeche mode - i feel you! şarkısını dinleyeceksin, olmadı mırıldan ne bileyim işte yap bişeyler :) Keyif sigarsı filan iç olmadı :)

Kabalık, medenilik dışında kötü örnek olacak bir hareket mi? Kusura bakmayın beyler, haftada düzenli et yerim, protein alırım doğamda olan hayvansı tarafımı saklamaktan hiç çekinmem hakeden adama karşı.

Hiç bir chopper sürücüsü alt limitlerde olan adam değildir. Savaşma seviş diyen hippielerdir. O nedenle Vespa'ya değil, Chopper'a biniyoruz.

kemboo
07 Ağustos 2012, 02:15
Bence çok iyi yapmışsın peşini bırakmamışsın adam canına kast etmiş en ufak bir harekette sana birşey olabilirdi orada. Eline sadece bir yazı gitse korkar, en azından bir daha yapacağında 2 kere düşünür çekinir, belkide umarım bunun yüzünden işinden olmuştur

metci
07 Ağustos 2012, 02:19
Araba ile adam öldürmek suç değil ki, teşebbüs suç olsun... (!)
Polis haklı beyler, dağılalım...

İHTİYAR
07 Ağustos 2012, 02:24
159.89 TL fiyatı çok uygun hafif ve tek elle bile çalışılabilir ne dersiniz. Hem kargo bedavaymış.

http://www.hepsiburada.com/liste/max-extra-benzinli-agac-kesme-csa-45-45cm-pala/productDetails.aspx?productId=hrgmcsa45&categoryId=34001225

Tsubasa
07 Ağustos 2012, 02:52
Bu taksici annesini sevmiyormus demekki

Faruk07
07 Ağustos 2012, 02:54
Candır...:cat:


http://c1208.hizliresim.com/10/7/bkuy5.jpg

serdar60
07 Ağustos 2012, 03:07
Çok acemisiniz be... Kardeşim bu memlekette araba ile ölüme sebebiyet vermenin ciddi bir cezası olmadığını bilmiyormusunuz. Ne diye boşuna uğraşıyosun ki. Madem bu dört ayaklı ruhlu taxi kullanıcısı senin canına böylesine ciddi olarak kastetmiş plakasını da almışsın. Güzergahı da belli. Birkaç arkadaş taxisine binerek emirgan koruluğu cıvarıda çay ismarlayıp koyu bir sohbet ederek nasihatta bulunsanız bence çok daha etkili ve kalıcı olur.

tamamen yanlış. asıl bu bahsettiğin olayın cezası var. 8 yıl önce arkadaş kendini haydutun birinden savunmak için yumruk atıyor. haydutun yüzünde iz kalıyor. önce haydut davacı oluyor, sonra davasından vazgeçiyor. fakat kamu davasına dönüyor. 8 yıl sonra bizim arkadaş suçlu bulunuyor, 8 ay hapse mahkum ediliyor. o işlet öyle kolay değil yani. bence arkadaş hakkını bu şekilde aramakla en doğrusunu yapmış.

mka19
07 Ağustos 2012, 03:14
kimsyi hor görmek istemem ama bir yanlışlık tuvalet ibrikçisi bie taksi şöförü olabiliyor bunun düzeltilmesai allahtan korkan biraz insanlığı olan insanları bir an önce taksici yapmaları lazım iyilere laf yok ama bende yaşadım hep işlkel yöntem le halledilmesi iyi çünkü bu tarz insanlar herşeyi hakediyor.alkollüyü değil beyni uyuşmuş zayıf adaletsizlerin bu trafikten çekilmesi lazım.bi karıncayı ble düşenerek yol gitmesi lazım.

serdar60
07 Ağustos 2012, 03:16
bir gün aracımla işimin olduğu bir ilçeye gittim. bir maganda önce beni sağladı, tam geçmeden üzerime kırdı. kornaya bastım... yolun ortasında durdu. el kol hareketi yaptı ve devam etti. yol ilerde genişleyince yavaşlayıp sağa yanaştı. bende sollayıp geçmeye çalıştım. tam geçecekken el freniyle benim arabama dik olarak döndü ve durdu. amacı beni durdurmak ve kavga çıkartmak. artık benden önce kime sinirlendiyse... ben duramadım yandan çarptım araca. tamponu falan düştü. sonra kaçtı gitti. ben polis çağırdım tabi. 5 dk sonra tüm sanayi yanımda beni tehdit ederek konuşuyorlardı. sanayiye gidelim biz halledeceğiz... eleman sanayide çalışıyormuş falan filan. o ara polis geldi saolsun. tuttuğu tutanak tam olarak "adam öldürmeye tam teşebbüs" konuluydu. şahit dahi vardı. 4 - 5 saat sonra elemanı bulup getirdiler. kafası güzel, maganda kendini de jiletlemiş:) neyse ben yoluma devam ettim. 1 ay sonra bir yazı geldi. "magandanın bilerek yapmadığı" konuluydu yazı... aracım tamir edildiği ve alkollü olarak bu kazaya karışıp baya para ödediği için çok üstelemedim. ama sonuç; polis senin yanındaysa bile biryerde dananın kuyruğu kopuyor.

Tsubasa
07 Ağustos 2012, 03:18
Bu ite Bisi yapsan
Boşu boşuna gidip yatarsin
Adam sayarlar bunu

Anıl_88
07 Ağustos 2012, 07:18
Bu nasıl adalet birisi açıklasın? Işıklarda durduktan sonra motordan inip bir güzel tekmeler ile aynaları aşşağı indirecektin. Allah belasını versin böyle insanların. Bu yüzden yanımda mutlaka muşta taşıyacağım. Ne kaska ne monta kolay kolay zarar veremezler zaten ben o ara arabayı param parça etmiş olurum.

Raphae1
07 Ağustos 2012, 07:46
bende biber gazı var. kırmızıda durdun mu? Ağzına sıkıvericeksin. :)

TATLIHIZ
07 Ağustos 2012, 08:28
Dün gördüm benn.. :) Adamın motoru breton..Baktım güzel yapmıs..Sade birde ne göreyim.. Motor blogunun takıldıgı yere koruma demirinin..Alt bölgesine Ekmek bıcagı sokmus öyle geziyor :queen:

c90
07 Ağustos 2012, 08:40
adam hıyarmış kabul ama aklımda bir soru işareti kaldı
ya bir motorcunun biri kızını alıp götürmüş ise yada karısı motorcunun biri ile kaçmış ise
adamın motorculara bir takıntısı mutlaka olur o zaman yani şöyle demek oluyor
ters empati=antipati ::gazla:: bu formül şahsıma münhasır ve her hakkı saklıdır biline :pl:

mehmetmumtaz
07 Ağustos 2012, 10:37
bende biber gazı var. kırmızıda durdun mu? Ağzına sıkıvericeksin. :)

Aynen katılıyorum , ışıkta yaklaştın baktın bıdı bıdı devam çıkartıyorsun biber gazını ağzını ortasına bol miktarda sıkıyorsun, gerisini biber gazı halleder.(biber gazı = 1oTL)
http://images.hepsiburada.net/assets/EE/500/evjenix3079.jpg (http://www.hepsiburada.com/liste/jenix-biber-gazi-jnx3079/productDetails.aspx?productId=evjenix3079&categoryId=162876#Gorseller)

UNdocab
07 Ağustos 2012, 11:18
Merak ettim adam kapıları kapatıp camı kitlediyse. Arabanın dışarıdan hava çektiği yeri neresi oraya dayasak biber gazını da fan motoru arabanın içine verse

frantisec
07 Ağustos 2012, 11:43
Taksi ve dolmuş esnafında düzgün insanlarda var onları ayrı tutuyorum TAKSİ ve DOLMUŞ işi Sabıkalı insanların işi.Hareketler,konuşmalar koldaki uyduruk mürekkeple yapılmış anlamsız hançer bıcak dövmeleri yada yazılar bana böyle düşündürüyor.

eray_uluyazı
07 Ağustos 2012, 12:46
B: Vay adaletini .......???!!!
sözün bittiği yer :P


ayrıca saygıdeğer forum üyeleri BİBER GAZI KULLANMAK SUÇTUR bilginiz olsun...

ÖzLeMKaYrA
07 Ağustos 2012, 14:18
Suça suçla karşılık vermek, bunuda sorgulamak lazım... olayın gelişi psikolojik durumlar falan filan.. ama burda arkadaşımızın üstüne özellikle gelmiş taksici vehaberlerde devamlı izliyoruz kaza oluyor yaya ölüyor ve sürücünün ladığı ceza çok az yada bir şekilde almıyor... sistemin yetmediği yerde biz mi etkili olmalıyız işte bunuda sorgulamak lazım... sonuçta canın söz konusu, gelecekte yaşayacakların...

Size ilginç bir olay anlatayım aslında motorla alakasız ama adaletle alakalı... arkadaşım işe gelmek için evinin otoparkından çıkıyor ve her sabah olduğu gibi orada dükkanı olan esnaf arkadaşın arabası tam otoparkın önünde ve kaldırımda park halinde duruyor.. bizim kız korna çalıyiror çağırmak için... ilk başlarda koşa koşa gelip çeken zat artık yüksünmüş bir şekilde geliyor ve tavır yapıyor laf söylüyor... bütün apartman bundan rahatsız... arkadaşımda artık dayanamıyor ve onun yaptığının yanlış olduğunu söylüyor... bunun üzerine adam yürü be git diyerek terbiyesizliğine devam ediyor... sinirleri bozulan arkadaşım derhal polisi arayarak durumu bildirip karakola giderek şikayetçi oluyor... buna mukabil o şahıs arkadaşımdan bana küfür etti diye şikayetçi oluyor.. bir süre sonra vaz geçiyor ama dava kamu davasına dönüyor... mahkeme gününü bekliyoruz, suçsuz ve haklıyken ceza alma ihtimali olan bir duruma düşmek gerçekten ürkütücü bir durum... keşke hiç şikayet etmeseydim diyor şimdi ama maalesef oldu bir kere

mehmetmumtaz
07 Ağustos 2012, 14:21
sözün bittiği yer :P


ayrıca saygıdeğer forum üyeleri BİBER GAZI KULLANMAK SUÇTUR bilginiz olsun...

Öldürücü olmayan kimyasal silahlar sınıfına girer. Kullanımı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte, yasal olarak kabul edilmektedir. İlgili Yönetmeliğin Ateşli Silahlar başlıklı, 4.bölümünün Silah Bulundurma ve Taşıma İzni Verilmesi başlığını taşıyan 24. maddesinde şu ifade yer almaktadır: Koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için fiziki önlemlere ve güvenlik cihazlarına öncelik verilir. Komisyon, orantılılık ilkesine uygun olarak canlılar üzerinde kalıcı etkisi olmayan kimyasalların kullanılmasına izin verebilir."

rapidhacker5
07 Ağustos 2012, 14:41
tehlikeli araç kullanımından ceza neden kesilmedi? ayrıca kameran neydi hocam?

Kiraz''
07 Ağustos 2012, 14:51
Candır...:cat:


http://c1208.hizliresim.com/10/7/bkuy5.jpg

Ahahaha güldürdün :mrgreen: :) Böyle bir video vardı yanılmıyorsam adamın sinirlenince baltayla yürüdüğü :sunny:

Malesef türkiye de adalet alt seviyeler de.Yorum yapılamayacak kadar. :farao:

mberkay
07 Ağustos 2012, 18:18
hocam oldu mu . " savaşma seviş" dedin ama adama de verdin odunu ...?

reverse
08 Ağustos 2012, 01:16
Ceza kesilmedi çünkü bu durumu herhangi bir polis veya yetkili tespit etmedi. Sadece benim şikayetim var ortada.
Kamera intertten 25 papele aldığım anahtarlık boyutunda bir cisim.
Kerata fena kayıt yapmıyor ama gece hiç denemedim ve zayıf kalacağından eminim.
Eğer becerebilirsem elimdeki videonun ilgili kısmını kesip buraya eklerim hem kameranın kayıt kalitesini hem de şerefsizin hareketini görmüş olursunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------

Video olayını hallettim ancak her ne olduysa ses yok. Büyük ihtimalle ayarlarda eksik bir şey yaptım. Altta yazan tarih ve saat de yanlış onu ayarlamanın bir yolunu bulamadım.

Taksicinin nasıl bir şeytanlık yaptığını gayet net görebileceksiniz, ayrıca sonraki el kol hareketleri de nasıl bir zihniyet olduğunu gösteriyor.

http://www.dailymotion.com/video/xsofnn_yerefsiz-taksici_news

Direkt olarak sayfada görülmesini sağlayamadım linke tıklamanız gerekecek.

---------- Mesajlar birleştirildi 08-08-2012 - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07-08-2012 23:49 ----------


sözün bittiği yer :P


ayrıca saygıdeğer forum üyeleri BİBER GAZI KULLANMAK SUÇTUR bilginiz olsun...

Valla sanmıyorum. Diyelim ki biber gazı sıktığımız kurban gitti ve şikayetçi oldu:

Kurban: Falanca plakalı motosiklet sürücüsü falan oldu filan oldu bana biber gazı sıktı, şikayetçiyim.
Polis: Sana bişey oldu mu?
K: Yok.
P: Arabada bişey var mı?
K: Yok.
P: O zaman ortada suç yok.

İşte olayın özü bu arkadaşlar.:bounce:
Eğer o anda yanımda biber gazı olaydı yeminle şişenin tamamını boşaltırdım ağzına yüzüne o it herifin.

MotorHstası
08 Ağustos 2012, 02:03
Ceza kesilmedi çünkü bu durumu herhangi bir polis veya yetkili tespit etmedi. Sadece benim şikayetim var ortada.
Kamera intertten 25 papele aldığım anahtarlık boyutunda bir cisim.
Kerata fena kayıt yapmıyor ama gece hiç denemedim ve zayıf kalacağından eminim.
Eğer becerebilirsem elimdeki videonun ilgili kısmını kesip buraya eklerim hem kameranın kayıt kalitesini hem de şerefsizin hareketini görmüş olursunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------

Video olayını hallettim ancak her ne olduysa ses yok. Büyük ihtimalle ayarlarda eksik bir şey yaptım. Altta yazan tarih ve saat de yanlış onu ayarlamanın bir yolunu bulamadım.

Taksicinin nasıl bir şeytanlık yaptığını gayet net görebileceksiniz, ayrıca sonraki el kol hareketleri de nasıl bir zihniyet olduğunu gösteriyor.

http://www.dailymotion.com/video/xsofnn_yerefsiz-taksici_news

Direkt olarak sayfada görülmesini sağlayamadım linke tıklamanız gerekecek.

---------- Mesajlar birleştirildi 08-08-2012 - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07-08-2012 23:49 ----------



Valla sanmıyorum. Diyelim ki biber gazı sıktığımız kurban gitti ve şikayetçi oldu:

Kurban: Falanca plakalı motosiklet sürücüsü falan oldu filan oldu bana biber gazı sıktı, şikayetçiyim.
Polis: Sana bişey oldu mu?
K: Yok.
P: Arabada bişey var mı?
K: Yok.
P: O zaman ortada suç yok.

İşte olayın özü bu arkadaşlar.:bounce:
Eğer o anda yanımda biber gazı olaydı yeminle şişenin tamamını boşaltırdım ağzına yüzüne o it herifin.
Hocam videoyu izledim tam ş.refsizmiş bu ya adam bide önü boş olduğu halde fren sıka sıka gidiyo ayrıca lap diye önüne kırıo beni en çok deli eden hiç bir şey yokmuş gibi bide sol eli dışarda öle araç sürüo üstüne bide el kol hareketi yapıo.Bölelerinin ağzı yüzünü kırcan bayılana kadar dövcen bölelerini.

BLACK_ICE
08 Ağustos 2012, 13:43
aynı olayı bizde yaşadım 3 kişi arkda arkaday gidiyoruz adam önümüzde lank duruyo sola döner gibi yapıyo dönmüyo birde ıskladaık çarpmayı ikincide ben çarpıyodum 3. yüde yaptı motoru hefif sola yatırdım ön sağ kapıya bi sağlam tekme sonra vınnn utanarak söylüyorum kimseninde yapmamasını istiyorum ama ben bu şekilde bir olay yaşamıştım

izmir3535
08 Ağustos 2012, 14:25
böyle leri trafikte bitmedi bitmeyecek. çok canınızı sıkan olura plakayı alın. adresi öğrenmek çok basit. evinin önünde arabanın latiğini parçalayın. hızını alamayan varsa cam. boya vs hasara devm edebilir. yapacak bir şey yok böyle hayvanlara böyle cvp. otursun düşünsün kim neden yaptı diye:cherry:

rapidhacker5
08 Ağustos 2012, 15:33
dailymotion açılmıyor bende

mete_han
08 Ağustos 2012, 15:47
geçmiş olsun...

buna benzer olaylardan sonra kaza olduğunda eğer karşı taraf da hasar yok ise sigorta para vermiyor itiraz ediyor mahkemeye vermek zorunda kalıyorsunuz...yani kazaya sebebiyet veren araca dokunmadığınız sürece sizin masrafınız sizde patlar...


benim kaza yapmama sebep oldu sigorta şirketleri için bir önem teşkil etmiyor...ortada bir fiil bir hasar olmalı...


polis de bu refleksle sormuş..hasar varmı yok...sende bişey varmı yok...

ha küfür bile etse emniyetle işiniz yok...savcılığa gitmeniz gerekiyor...dilekçenizle başvuruyorsunuz...savcı luzum görürse dava açıyor polisden ilgili kişinin tesbitini yapılması için talimat veriyor...


adam karşınızda polisi aradığınızda gelir ve mağdursanız mağdur eden şahıs yanınızdaysa polis çağırdığınızda ŞİKAYETCİ olduğunuzu bildirirseniz polis iki tarafıda (yasa gereği) karakola götürüp ifade alıp svacılığa sevketmek zorunda..

anladınız değil mi..şikayet edilen zat kaçmışsa polis sizi savcılığa gitmeniz konusunda yönlendiriyor...

suç unsuru oluşsa bile savcılığın emriyle polis harekete geçer...


suç unsuru oluştuğunda iki taraf da polisin karşısında hzır bulunmalı..polis bu şekilde hareket eder...

egem1194
08 Ağustos 2012, 15:47
bu olay eksik teşebbüs cürümü gibi bişey olduğu için cezayı gerektirmiyor diye biliyorum.
yani şöyle adam sizi öldürecek, ve size tabancayı kafanıza dayadı tetiği çekti.
ama mermi patlamadı,
ve suç oluşmadı.
adamı yakaladınız mahkemeye gitti, serbest.
eksik teşebbüs deniliyor.
kanunları okuyalım, ama şunu özellikle söyleyeyim,
kanunları okuduktan sonra özellikle uygulamasını iyi bilmek lazım. bu ve buna benzer binlerce örnek verilebilir. ve o zaman benimde dediğim gibi hay bu kanunlara

mete_han
08 Ağustos 2012, 16:08
ayrıca videoyu şimdi gördüm..resmen önüne kırmış belli...el işareti pardon gibilerinden bişey...sorun yok dimi dercesine...sonucta bende iyi bir şofer sayılırım...yorumlarımda taraflı olmam imkansız sonucta motorculuğumuz hep ön planda...


ama şunu soruyorum bunu neden yaptı bu adam...benim tahminim şu....arkadaşım ara yolda düşük hızını anlıyorum...yan yola çıkıyosun yine afbuyur kız gibi gidiyosun trafiğin akışına uyum sağlamadığın çok açık ve net...önünde giden araçların hızlarından senin ne kadar yavaş olduğunu ve altını çizerek söylüyorum SOL ŞERİDİ kapattığının farkında olman lazım...ha akandaki sen 20 km hızla gitsen bile saırlabekleyecek...ama burası Avrupa değil...bizde Avrupalı değiliz...adam sana yürüsene lan der far çakar kornaya basar hareket yapar...taciz eder tahrik eder...


bu hareketi neden yapmış olabilir düşünüyorum ve galiba cevap şu...sağına bakarsan orada bir minibüs ve otobüs sirkülasyonu var...oradan bir dengesiz minibüs kafasını çıkardıysa sende SOL ŞERİDİ düşük hızınla kapattığın için bu taksici geçiş anında (muhtemel diyorum tahmini bakış açısı) kendisini sola atmak zorunda kalmış olabilir...taksiciyi aklama peşinde değilim...ama asli kusur trafin akışına uyum sağlamadığın için sende...:)

ana artere çıktın nedne direkt sol şeride kayıyorsun az ilerde dönüşe daha var...ara yoldan ana artere çıktığında hep sol şeride mi direkt geçersin...durak olduğundan hemen sola geçme refleksini anlıyorum ama işin rengi başka...hatalısın...bu arada yol çizgileri de belli belirsiz...yol kusuruda yok değil hani...hangi şeritte olduğunu bile farkedemiyor insan...ah memleketim ah evlere şenlik...


taksici hatalı...sende bahsettiğim hususdan kendine pay çıkar ve video da ŞEREFSİZ TAKSİCİ dediğin için seninde ayrı bir davada ( bilişim yoluyla hakaret davası) yargılanman aldığın cezanın paraya çevrilmesi bir daha kimseye şerefsiz dememen lazım...:P

reverse
09 Ağustos 2012, 12:01
Hatayı kendimde de aradım. Dediğin gibi anayola çıkar çıkmaz en sola geçmem hatadır kabul ettim.
Ancak trafiğin hızına ayak uydurma mevzusuna katılmıyorum. O andaki hızımız 40-50km civarında. Önümde 100metre sonra dönüş olduğu için daha fazla hız yapmak doğru olmuyor. Kaldı ki motor da öyle aniden hızlanabilen bir motor değil.
İşin gerçeği orada anlattığın gibi değil.
Taksiciyi rahatsız eden bir durum olmadı diğer trafik unsurları tarafından.
Diyelim ki ben bir hata yapıp en sola geçtim ve taksicinin hız limitlerini zorlamasını engelledim diye bana kızdı. Ee? Ayağını gazdan çekip yavaşlamak yerine daha da basıp dibime girip sonra şeridimin içine girerek ne yapmaya çalışıyor? Buna tepki verdiğimde neden direksiyonu üzerime kırıyor?

Abi ayrıca haklısın adam şerefsiz değil, şerefsizoğluşerefsiz.:) Ben hakaret olsun diye değil, gerçekten şerefli olmadığını düşündüğüm için öyle dedim. Versin mahkemeye, ben onun şerefsiz olduğunu elimdeki bu videoyla ispatlayacam. Bakalım o şerefli birisi olduğunu nasıl ispatlayacak?:)
Diyelim ki ispatladı mahkemeyi kazandı ceza aldım. Hani bir laf var ya, cezam neyse yatarım. Aynen öyle abi gider aslanlar gibi yatarım, hiç pişmanlık duymam. ''Yaptım, pişman değilim hakim bey, bir daha olsa yine aynını yaparım'' hehehe:)

mete_han
09 Ağustos 2012, 12:19
alemsin ya..:P.olayın anlattığın gibi olduğuna inanıyorum...ama bak el işareti NE VAR LAYNN şeklinde değilde...pardon gibilerinden...


dün el işaretini daha net görüyordum şimdi o kadar net değil...


şöyle bişey yaptı dimi sana...


http://www.ozgunresimler.com/data/media/1280/k1251875.gif

bak sana olayı teknik olarak anlatayım...sen taksidesin..hatan şu hızlı gelmek...solda motosiklet var hızı düşük...hızın gerçekten ÇOK DÜŞÜK..bunu da kabul et...fiziki anlamda otobüsler durağa yanaşmıuş ve sağ ile orta şeridi kapatmış...minibüs olsa ortalar ama otobüs olunca taksici hızla geldiğinden senin önüne kendisini adeta ATMIŞ...canına kast etmiş denebilir buna yorum sana kalmış...ama olay tamamen doağ refleks reaksiyon...

buna SIKIŞTIRMA denir trafikte...hani derler ya tır beni sıkıştırdı abi..otobüs beni sıkıştırdı..az çok bilirsin...sıkışan küçük araç ÇARESİZLİKLE kendisini genelde bariyerlere atar orada patlar...otobanda büyük arac küçük aracı sıkıştırdığında hem buna benzer kazalar olur...adam hakimiyeti kaybeder bariyere bindirir vs...

ben burda kasıt göremiyorum hatta 2.fotoda çok bariz adam kendisini sola atıyor..olan tabi sana oluyor ...

yol iki şerit...şeridin biri kapalı...ötekinde sen varsın..hızın düşük ısrarla söylüyorum...normal hızdaki araçlar bak senden nasıl uzaklaşıyor...sana çamur atma taraftarı değilim ama asli kusur sahibi olduğuna inanıyorum...ara yoldan ana yola çıkarken uygun şeride geçmiyorsun vs...


http://a1208.hizliresim.com/10/9/bnyn1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)


adam önüne kırmak zorunda kalmış..onun ne durumda olduğu bizi tabi ki ilgilendirmez...ama KASIT yok bence...sende iyi yorumla...

http://g1208.hizliresim.com/10/9/bnys0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

ben 7 yıl makam şoförlüğü yaptım ...4 teker kullanmadıysanız tüm araçlar sizin üzerinize geliyor gibi hissedersiniz...aslında sorunların göbeğinde motosikletler vardır...

reverse
10 Ağustos 2012, 00:32
Abi trafik tecrübene saygı duyuyorum ancak buradaki olay öyle değil. Bir kere ortada KASIT var. Hem de öyle bir kasıt ki, o ''noluyor lan'' lafımdan sonra bir hışımla kafasını bana çevirerek yüz ifadesini psikopata bağlayıp çift eliyle kavradığı direksiyonu ani bir hareketle önüme kırdı.
Yani şerefsizin oraya kendisini atmasını gerektirecek bir durum yok ortada.
Ayrıca ben yola girdiğimde bir hata yapmışım ve en sola geçmişim eyvallah. Bu şerefsiz de benim arkamda kalmış. Daha ne diye önce dibime kadar girip sonrada şeridin sağından yanıma kadar geliyor?
Bir de hızımın yavaş olduğuna katılmıyorum. Önümdeki araç dikkat edersen ben dönüşümü tamamlayana kadar mesafeyi açıyor. Daha sonra aynı hızda ilerliyoruz, zaten hemen sonra frene basıyor çünkü orada dönüş var. Yani benim yola katılmamla dönüş arasında 100m mesafe var. Ne kadar hızlanmamı bekliyorsun o mesafede? Dediğim gibi o anda hız 40-50km civarı.
Bir diğer husus da; ben dönüşümü tamamladıktan hemen sonra şerefsizoğluşerefsiz dibime girdiği için onunla uğraşıyorum ve kontrollü olmak adına hızımı yükseltmiyorum. Belki altımda 500cc bir motor olsa bir anda gazı açıp oradan kendimi uzaklaştıracağım. Ama motorum 125cc ve karbüratörlü olduğu için o haysiyetsizle cebelleşmek zorunda kalıyorum.

Abi bir de elemanın el kol hareketlerini yanlış yorumlamışsın. O hareketi yapıp önüme geçtiği sırada ben ona arkadan işaret parmağımı sallayarak ananı .......... işareti yapıyordum. O da dalga geçer gibi önce kolumu dışarı atıp magandalığını bir kez daha vurguladı (elinin şekline bak) ve üstüne bir de OK işareti yapıyor yine dalga geçerek.

Sen bütün suçu bende buldun ama benim orada tek suçum belki de ana yola katılıp direkt en sola geçmek olmuş. Ne olursa olsun taksici haysiyetsizin bunu yapmak için mantıklı bir açıklaması yok, bunu yapmaya hakkı yok. Zaten motorda acemiyim, daha da acemi olabilirdim, belki frenlere asılıp tekerleri kitleyebilir, orada düşüp duvara çarpabilir veya sürüklenip diğer araçların altında kalabilirdim.

mete_han
10 Ağustos 2012, 00:50
tamam aga sen daha iyi biliyosun ortamı yaşadın sonucta...ben başka açılardan yorumlama çalıştım...

Pendikty61
11 Ağustos 2012, 05:11
Candır...:cat:


http://c1208.hizliresim.com/10/7/bkuy5.jpg

Vay arkadaş bunun gibi herkese lazım malum 4 tekerlekli çok odun var kesmek lazım :)

bY_aLp
11 Ağustos 2012, 05:19
aklıma bu geldi birden :mrgreen:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/373779_273581362750718_1307712210_n.jpg

Pendikty61
11 Ağustos 2012, 05:22
aklıma bu geldi birden :mrgreen:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/373779_273581362750718_1307712210_n.jpg

Bu karikatür gerçekleri anlatıyor adaletini seveyim dedirtiyor insana :)

ferdinandd
11 Ağustos 2012, 06:02
Bence olay çok net, sen o yolda yapılabilecek kanunen yasal maksimum süratlerde gidiyorsun zaten!!! ( belkide aştın bile ! bence o yoldaki max hız 30 km bilemedin en fazla 50km olsun !) Bu durumda sol şerit senin hakkın :cat:

O şerit izleri kaybolmuş yoldan (otobüs ile sol bariyer arası ) 2 otomobil yanyana rahat geçer, heleki bu otomobiller taksi ise en az 3 taksi yanyana geçebilir gibi geldi bana.

Ki taksicilerin fren refleksleri diğer tüm reflekslerinden daha önce çalışır tahminim, buna hergün yüzlerce kez şahit oluyoruz :pr:

Bu durumda hadi diyelim taksiciliği zorunlu olarak meslek edinmiş, hobby olarakta gün içinde insan öldürme konusunda uzmanlaşmak için kendini eğitiyor farzedelim.

Beni bu durumda esas düşündüren, başlığın esas konusu olan " İşte Adaletin Kılıcı! " Esas vahim durum burda :pale:

Adalet bu boşluklara sahip olursa, katilliği hobby edinenlerin sayısı... ... ... :pr::pr::pr:

ozcanaykul
12 Ağustos 2012, 01:04
:) Bu gibi durumlar için benden size tavsiye montunuzun bir cebinde dolu soda şişesi taşıyın böyle sıkıştırma durumunda yanından geçerken çakın ön camına görsün ondan sonra bir daha bırak motorluyu sıkıştırmayı yanından geçmeye bile tırsar :)

motodrift
12 Ağustos 2012, 01:37
geçmiş olsun...

size birşey sorucam konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum...

gecen gün 8 motor toplandık yeni yapılan bir yol var daha trafiğe açılmadı oraya motorlarla hareket yapmaya gittik tek teker falan.gittiğimiz yerde evler falan yok yani köylerden bayağı uzak bir yer kimseyi rahatsız etmedik.

neyse biz yapacağımızı yaptık sohbete başlatık bir anda jandarma bastı orayı tabi bizimkiler kaçtı ben kacmadım.evraklarım ehliyetim herşeyim vardı.artık o arabadaki komutan mıdır nedir bana direk yapıştırmaya başladı 2,3 kere vurdu.ben de birşey diyemedim sonra öylece gittiler evrakları ehliyeti bile sormadan.

şimdi jandarmanın böyle vurma yetkisi var mıdır?