PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 yok olacak markalar



duckyfancy
04 Ağustos 2012, 03:04
Haber sitelerinde arastırma yaprken bu habere rastladım ..

2013 de suzukı diye birşey olmıyacak diyor . ne kadar dogru artık bılmıyorum

Haber Linki:
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/764770-2013te-bu-markalar-olmayacak

mLh
04 Ağustos 2012, 03:06
Yalan haber olduğu "AVON" markasınında içinde olduğundan belli.. Avon kim batmak kim bu yeryüzünde :queen:

duckyfancy
04 Ağustos 2012, 03:08
Yalan haber olduğu "AVON" markasınında içinde olduğundan belli.. Avon kim batmak kim bu yeryüzünde :queen:


Bellımı olur kardeşim :D

motorcu48
04 Ağustos 2012, 03:12
kafadan element uydurmak bu olsa

Arjantinli69
04 Ağustos 2012, 03:14
suzuki diye bir markanın piyasa'dan yok olması demek Japon'yanın haritadan silinmesi gibi birşey olsa gerek.inanmayın böyle saçma haberlere.

serseric
04 Ağustos 2012, 03:18
kafadan element uydurmak bu olsa

kafadan mı :)

ferdinandd
04 Ağustos 2012, 03:20
En fazla el değiştirir, bu durumda genelde kullanıcıya olumsuz değil, aksine çok olumlu yansır. Zaten el değiştirdiğini öğrendiğimizde aradan yıllar geçmiş olur.

Marka değeri, maddi değerden daha üstündür muhtemelen şuan. Bukadar köklü markayı öldürmezler bence.

saturn
04 Ağustos 2012, 03:41
Ferrarim ile ayda drift yaptım gecen gece süperdi. Bunun gibi bişey bu haber :D

acayüp
04 Ağustos 2012, 03:59
Amerikanın oyunları bunlar. Herşey olabilir.

Sinan Er
04 Ağustos 2012, 04:47
Suzuki bizim ulkemizde cok tutuluyr ama amerikalı oyle dusunmuyormuş.

"ÖNYARGILARI KIRAMADI
Suzuki'nin de önümüzdeki yıl zor günler geçirmesi bekleniyor. ABD piyasasındaki pazar payını bir türlü arttıramayan şirketin, özellikle araçlarının kalitesiyle ilgili önyargıları kıramadığı belirtiliyor. "

blt_59
04 Ağustos 2012, 06:00
bizim çinli motorları görseler ne derler acaba:cherry:adamlar suzuki yi beyenmiyo :)

MotorHstası
04 Ağustos 2012, 06:14
bu markaların yok olması demek piyasanın bitmesi demek gibi bir şey yani.Suzuki yok olamaz çünkü en iyi motor markalarının ilk 3 üne giren bir marka artık 1.mi 2. mi 3.mü onu bilemicem :cherry: ki avon ise hiç yok olmaz avon dünyadaki tüm ama tüm kadınlara hitap eder bilirsiniz kadınlar makyaj malzemelerine çok önem veririler avonun batması için kadınların yok olması lazım bikere :queen: böle bişide olmadığına göre.ayrıca black berry de tüm ünlülerin elindeki telefonlardan bununda yok olması imkansız iphone gibi bir marka buda fiyatları bile paya tuzlu.Anlıycan millet haber yapmak için ne yazsam die şaşırdı iyice artık sallama yöntemini kullanıolar ya tutarsa nasrettin hoca hesabı :queen:

Ramazan Can
04 Ağustos 2012, 08:18
hayal suzuki nin yok olması.........

maymunzamir
04 Ağustos 2012, 09:02
suzuki dünyada büyük kan kaybediyor türkiyede zaten sesi bile çıkmıyor.Suzuki japonların en zayıf halkası.ürettikleri araçlar genel tüketici için çok demode.Bir nissan olamadılar ne yazıkki.2013 olmasada saab volvo gibi yavaş yavaş batacaklar ve transfer olucaklar büyük ihtimallede honda yada toyota alıcak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:59 ----------

olaya motosiklet olarak bakmayın,motosiklet satışlarında çok ileri değiller ve kar marjıda bir araba gibi değil.Heleki o satışlarıyla büyük araba firmalarıyla baş edebilmeleri imkansız.Honda nasıl kendini ayakta tutuyor iyi arabaarlamı?Hayır diğer sanayi kollarıda çok gelişmiş araba satışlarındaki düşüşünü motosiklet satışındaki birinciliğiyle kapatıyor.Suzuki anca honda gibi başa güreşebilseydi kendini ayakta tutabilirdi.Motosiklet satışlarında lider yada lidere yakın olabilmek lazım aradaki farkı kompanze edebilmek için.

Kiraz''
04 Ağustos 2012, 12:27
Avona hiç üzülmem :farao:

kanmix_x
04 Ağustos 2012, 12:35
ABD de pazar payı yok ama başka yerlerde pazar payı var olsa gerek ABD liler binmeyiveir ne olcek

dreamkiller
04 Ağustos 2012, 12:35
Arkadaşlar 2011'i bilmem kaç milyon euro zararla kapatan Ducati de batacaktı!!! ne oldu peki? Audi satın aldı :P peki bu durumda ne diyoruz.. Hadi Suzuki iflasını verdi ve battı!! sizce kan emici büyük güçler milyar dolarlarca harcanmış hazır tesisleri çürümeye bırakırlarmı? Japonyada otomobil üretip motorsiklet üretmeyen kim var? Nissan - Toyota, peki Nissan kimin? Renault!! Renault kimin? Fransızların.. Peki her bka maydonoz fransızların herhangi bir Motorsiklet Markası varmı? Yok!!! Peki bu pazardan pay almak istemezlermi? Deli gibi isterler!! Bak kendi çapımda sesli düşündüm.. Bunun gibi bissürü varsayım üretilebilir.. Sonuçta Suzukiye hiçbir şey olmaz. olamaz.. Avon konusuna gelince.. Hadi canım sende yer yüzünde son bir kadın kalıncaya kadar batmaz o marka :)

EDIT : Simdi bazı arkadaslar zıplamadan yazim Peugeout fransızdır unutmuşum ama asla japonlar kadar değerli marka olamamıştır..

kanmix_x
04 Ağustos 2012, 12:38
Panpa zaten Suzuki motosiklet pazarında deyilde daha çok araba pazarında yeri yok suzuki arabalar fazla piyasada olmaz ama motosiklet olaraktan iyiler belki araba pazar payında bir düşüş olabilir ama iflas olacak kadar deyildir

KaPTaNHaSaN
04 Ağustos 2012, 16:55
Suzuki sadece motosiklet uretmiyor asil sikinti otomobillerde ordan zarar yaziyor

MotorHstası
04 Ağustos 2012, 17:41
Suzuki nin zaten taksisi pek görünmüyor yani taksi pek satamıyor ama kamyonetleri bayağı satılıyor motosiklete zaten laf söylenmez ama sadece taksi satamiyo die batıcağının sanmam o bi şekilde kendini ayakta tutar:cat:

brds
04 Ağustos 2012, 20:13
bir şirketin yok olması,batması,ölmesi vs vs...o şirketin tanınmışlığı ile,pazarpayı ile,cirosu ile hiç alakası yoktur...
dünyanın en büyük bankasına para yatıran herkez gidip aynı gün çeksin bakalım....1gün önce aslan parçası gibi görünen banka
1sonraki gün kapısına kilit vurur...aynı durum motosiklet,otomobil,vs için geçerlidir...yıllar önce türkiyede cameltour diye bir
turizm acentası vardı dünyanın her yerinde oteller tatil köyleri vs vs vs...türkiyenin en baba acentalarındandı...bir gün battı dediler
oha dedik ama gerçekten batmıştı...silindi gitti...bu markalar 2013 de silinmez belki ama durumları kötü olabilir...şu anda sony de topun ağzında
en iyi tv onda var...ne üretse rakiplerinde 1 adım önde falan filan sonuç:topun ağzında...hiç belli olmaz o işler...

MotoRizeli
05 Ağustos 2012, 01:36
Bu markaların arasında SONY i de görürseniz şaşırmayın..

Arjantinli69
06 Ağustos 2012, 04:00
marka iflasını verse ne olur,başka sağlam bir marka alır daha'da ileri götürür
gerçi biz olaya motosiklet açısından bakıyoruz genelde,otomobil pazarı farklı
teneke fransız otoları bile hayla piyasa'da tutuluyorsa japan malı ürün her halde dip yapmaz,vardır başka mevzular,piyasa bermuda şeytan üçgeni'ne dönmüş kim kimi batırsam-ekmeğini elinden alsam diye düşünen uyanıklar'la dolu.

Serk21
06 Ağustos 2012, 04:29
bugune kadar bir sürü araba değiştirdik,ayda 3 araba değiştirdiğimiz oldu. honda,peugeot,hyundai,ford,fiat,oldsmobile,toyota, tofaş,citroen,mazda,renault sadece aklıma gelenler.. ve ne ilginçtir ki hiç suzuki marka bi arabamız olmadı,bırak hayatımda suzuki marka bi arabanın direksiyonuna oturmadım =) yani suzukinin arabaları aslında pek tutmuyor kanımca.

motosiklet konusuna gelince,eskiden sradlar piyasada boncuk gibi heryerdeydi ama son yıllarda nerde 3-5 supersport motor görsem honda 600-1000RR,kawasaki zx6-636-10 R,yamaha R1-6 oluyor,suzuki marka motorda az görüyorum.

izmirian
06 Ağustos 2012, 04:48
suzuki diye bir markanın piyasa'dan yok olması demek Japon'yanın haritadan silinmesi gibi birşey olsa gerek.inanmayın böyle saçma haberlere.

Bir zamanlar motorola icin de bunlar soylendi hatta general motor icin ve hatta air france icin ve hatta moulinex icin ornekleri cogaltabilirim. Ekonomi sandiginizdan daha gercektir rakamlar da oyle. Ancak spekulasyonlara kapilinmamali. Suzuki motors belki iflas edebilir ancak bana sorarsaniz dunyada onemli bir marka degeri olan Alanlar var o yuzden parali cin hint veya arap sirketleri sirf motor pazarindaki konumlari ve suZukinin pazar payi icin bile onu satin alip kurtarmayi deneyeceklerdir. Olabilecek en kotu senaryo sudur volvo gibi cinlilere satilir. Panik olmaya gerek yok motorlari hemen elden cikaralim mi ? Hayir elbette ki hayir motor sanayi farkli calisir bir sirket batsa bile urunlerinin ekonomik omru dolana kadar servisi ve parcasi olacaktir en kotu ihtimalle yeni modeller olmayacaktir . Aslinda bu da elinizdeki dl 650 gibi motorlarin degerini azaltmaz arttirir (uzun vadede)

sapo
06 Ağustos 2012, 05:10
birde sayfanin alt tarafindaki haberlere de baksaydiniz ..kekliyorlar sizi haberiniz yok..suzuki uretimde hiz kesmiyor diye bir haber okudun sayfanin alt tarafinda..ayriyetten RIM de yeni akilli telefonunu tanitmis...bu ne perhiz bu ne lahana tursusu haberi bunlar asparagas haber ..

Jubaa
06 Ağustos 2012, 08:41
He he Suzuki Amerika da tutmuyor.:mrgreen:
Adam Amerika nerde desen harita da bulamaz, Amerika da is yapan sirketlerin ekonomisi hakkinda yorum yapiyor.:pr:

maymunzamir
06 Ağustos 2012, 09:04
kuzey amerika pazarında tutunamıyan markalar ya küçük kalırlar yada işten çekilirler.Dünyada en çok aracın satıldıgı pazardır kuzey amerika.Bizim gibi pazarlar ise çerez bile değil masada.amerika çin japonya pazarına hakimseniz ömrünüzü devam ettirirsiniz.Suzuki japonyada çinde ve amerikada yok haliyle yok olucak bir marka.Hala volvo alan varmı?Yada saab?Yeterli teknolojik inavasyonu gerçekleştiremedi bu markalar.Motor firmalarındada büyük çöküşler görüceksiniz.Harley davidson markası devletten para yardımı almamış olsaydı batıcaktı,yardım almasının tek nedeni amerikanın ikonu olmasıydı.triumph batabilir,mv agustolar belki batmaz ama iyice küçülüp ferrari gibi bir firmaya dönüşebilir,yamaha dan kimse söz etmiyor ama o da batabilir.Ana kol olarak marin ve motora çok kaydılar marin şubesi iyi satış yapamıyor.Motor dünyasında tek sağlam hondadır çünkü hpe yeni model hep inavasyon ilkesi var.Kawasaki 5 senede bir yeni ürün ortaya koyarken honda senede 3 tane

beko12345
06 Ağustos 2012, 10:12
Şöyle bir örnek vereyim avon batmaz diyenlere;

Annem avon temsilcisi hep 85 tl ve üzerine kargoyu ücretsiz veriyordu avon .... artık 25 tl ve üzerini ücretsiz kargo veriyor bu ne demek ? demekki adamlar sıkışikki yeterki millet mal satsın diye 25 tl lik siparişe bile ücretsiz veriyo kargoyu ...

izmirian
06 Ağustos 2012, 10:28
kuzey amerika pazarında tutunamıyan markalar ya küçük kalırlar yada işten çekilirler.Dünyada en çok aracın satıldıgı pazardır kuzey amerika.Bizim gibi pazarlar ise çerez bile değil masada.amerika çin japonya pazarına hakimseniz ömrünüzü devam ettirirsiniz.Suzuki japonyada çinde ve amerikada yok haliyle yok olucak bir marka.Hala volvo alan varmı?Yada saab?Yeterli teknolojik inavasyonu gerçekleştiremedi bu markalar.Motor firmalarındada büyük çöküşler görüceksiniz.Harley davidson markası devletten para yardımı almamış olsaydı batıcaktı,yardım almasının tek nedeni amerikanın ikonu olmasıydı.triumph batabilir,mv agustolar belki batmaz ama iyice küçülüp ferrari gibi bir firmaya dönüşebilir,yamaha dan kimse söz etmiyor ama o da batabilir.Ana kol olarak marin ve motora çok kaydılar marin şubesi iyi satış yapamıyor.Motor dünyasında tek sağlam hondadır çünkü hpe yeni model hep inavasyon ilkesi var.Kawasaki 5 senede bir yeni ürün ortaya koyarken honda senede 3 tane

Kismen katiliyorum size ama volvo ve saab inovasyon getirmedikleri icin degil finansal anlamda iyi yonetilmedikleri icin batti. İnovasyon yapamadi dediginiz volvo emniyet kemerini , hava yastigini ve esp yi bulmustur saab firnasi dunyada yaptigi araca kosulsuz 6 -9 yil garanti veren ilk firmadir. Bu firmalar batmamis buyuk firmalar tarafindan satin alinmistir. İflas ise bambaska bir konu ayrica volvo derken sadece volvo cars satilmistir volvo truck ve volvo heavy isvecli volvodur. Burada suzuki yok olabilir demek suzuki kotu demek degildir. Sirket iyi iskemiyor denektir. Pazarlama uretim stratejikerinde sorun var demektir. Suzuki otomobil okarak az yakan ufak arabalar konusunda yogunlastigi icin yakit tuketiminin kriter bile olmadigi suv lerin domine ettigi bir pazarda tutunmasi mucizesir. Suzuki car ike suzuki motocycle farkli bu arada(ayni grup altinda farkli bolum) o yuzden panik yok demistim. Neyse ben bu yazidan sonra arastirdim biraz fazla spekulatif bir nakale borsa da ki durumu o kotu durmuyor ve ekonomi majakelerinde suzuki batiyor degil suzuki sikintida temasi var. Bizim insanimiz dacia ya punto ya bayilip onlardan gomlek gomlek ustun suzukilere burun kivirir o yuzden suzukiyi de swvmez bu haberi okuyunca da hah zaten tirtti suzuki diyiverir . Cok degil 15 yil once hala dogana binip bagajinda tup tasiyan adamdan suzuki sevmesini beklemek mantiksiz elbette.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------


Kismen katiliyorum size ama volvo ve saab inovasyon getirmedikleri icin degil finansal anlamda iyi yonetilmedikleri icin batti. İnovasyon yapamadi dediginiz volvo emniyet kemerini , hava yastigini ve esp yi bulmustur saab firnasi dunyada yaptigi araca kosulsuz 6 -9 yil garanti veren ilk firmadir. Bu firmalar batmamis buyuk firmalar tarafindan satin alinmistir. İflas ise bambaska bir konu ayrica volvo derken sadece volvo cars satilmistir volvo truck ve volvo heavy isvecli volvodur. Burada suzuki yok olabilir demek suzuki kotu demek degildir. Sirket iyi iskemiyor denektir. Pazarlama uretim stratejikerinde sorun var demektir. Suzuki otomobil okarak az yakan ufak arabalar konusunda yogunlastigi icin yakit tuketiminin kriter bile olmadigi suv lerin domine ettigi bir pazarda tutunmasi mucizesir. Suzuki car ike suzuki motocycle farkli bu arada(ayni grup altinda farkli bolum) o yuzden panik yok demistim. Neyse ben bu yazidan sonra arastirdim biraz fazla spekulatif bir nakale borsa da ki durumu o kotu durmuyor ve ekonomi majakelerinde suzuki batiyor degil suzuki sikintida temasi var. Bizim insanimiz dacia ya punto ya bayilip onlardan gomlek gomlek ustun suzukilere burun kivirir o yuzden suzukiyi de swvmez bu haberi okuyunca da hah zaten tirtti suzuki diyiverir . Cok degil 15 yil once hala dogana binip bagajinda tup tasiyan adamdan suzuki sevmesini beklemek mantiksiz elbette.

Henuz suzuki nin motosikletkeri ile yorum yapabilecek kadar motordan ankamiyorum ama annemin bile kabul ettigi bir hayabusa gercegi var ki buna tirt diyen tas olur (: biz universiteye yeni girmistik adamlar hayabusayi bir cikartti ne oldugumuzu sasirmistik . Keza v strom da bence rustunu ispatlamis . Ama iste iyi urun yapmak her zaman yetmez (bkz:saab), (bkz:volvo) , (bkz: devrim arabalari), range rover in da hintli tata ya satildigini dusunursek( bkz range rover)

ERROR88
06 Ağustos 2012, 10:29
Bagajında tüp taşıyan ve doğan kullanan insan deilmi insanların gelir düzeyi farklı dır alım gücü farklıdır ben hondadan başka araca binmem ama 131 kullanana tüp takana sonsuz saygım vardır sonuçta çalışıp almış babasının aracı deil

izmirian
06 Ağustos 2012, 10:37
Bagajında tüp taşıyan ve doğan kullanan insan deilmi insanların gelir düzeyi farklı dır alım gücü farklıdır ben hondadan başka araca binmem ama 131 kullanana tüp takana sonsuz saygım vardır sonuçta çalışıp almış babasının aracı deil

Aman burada elesturdigim bu degil yanlis anlasilmasin lutfen . Imkanimiz neyse ona binecegiz elbette burada her kes durumuna gore. Saygi apayri zaten herkese saygi . Burada kime laf ediyorum 1o liraya 12 liraya canavar gibi suzuki swiftler dururken abuk subuk seylerle suzukiye camur atip cok daha kotu ve iptidai araclara binen sonra bunlar cok yakinca bagaja tup koyanlara . Kimse kusura bakmasin birjac buyuk firma para kazansin diye benim insanimi yillarca sahine mecbur biraktilar benim elestrim bu zihniyete. Ama ayni kafa suzukiye tirt diyip ayni paraya dacia alinca pes diyorum ((:

NoMotorNoCry
06 Ağustos 2012, 10:54
Bi zamanlar amerikada bi otomobil firması öyle bir model üretmiş ki taş gibi araba.50 sene kullansan eskimez.O arabayı alan bi daha arkasına bakmamış.Ne bir arıza ne de ufacık bi sorun yok arabada.Sonuç ne olmuş?Firma batmış ve iflas etmiş.Çünkü ne yedek parça satabilmişler ne de servisten kazanabilmişler.Bu da dünyadaki bütün üretici firmalara ders olmuş.Çok sağlam araba üretmemişler.Sürekli parçaları yıpranan ve değişim gerektiren arabalar üretmişler ki esas parayı arabayı satarken değil , sattıktan sonra kazanmayı öğrenmişler.Günümüzde de bakarsanız sıfır araba alıp her sene periypdik bakımlarına bin tl gibi ücret ödenen arabalar var.

Suzuki de bu olaya güncel bi örnek gibi geliyo bana.Adamaların nerdeyse ürettiği tüm motosiklet modelleri sorunsuz.

Serk21
06 Ağustos 2012, 11:59
yahu arkadaşlar iyi söylüyorsunz,tastamam söylüyorsunuz,eksiksiz söylüyorsunuz ama noksan söylüyorsunuz =))

bugun suzuki shift'in farlarını almaya kalksan çıkmasına 300 liradan fazla istiyorlar ama şahinin farlarının sıfır fiyatı 60 tl =) daha ne parçalar var herkezin gücü yetmez ;) hem şahinler doğanlar 5 liraya zibil gibi,ee shift kaç para?bi açın bakın bakalım shiftlerin fiyatlarına ;)

izmirian
06 Ağustos 2012, 16:05
yahu arkadaşlar iyi söylüyorsunz,tastamam söylüyorsunuz,eksiksiz söylüyorsunuz ama noksan söylüyorsunuz =))

bugun suzuki shift'in farlarını almaya kalksan çıkmasına 300 liradan fazla istiyorlar ama şahinin farlarının sıfır fiyatı 60 tl =) daha ne parçalar var herkezin gücü yetmez ;) hem şahinler doğanlar 5 liraya zibil gibi,ee shift kaç para?bi açın bakın bakalım shiftlerin fiyatlarına ;)
12 lira ya swift var benim diyen sahinden daha arabadir. Ayrica hayatimda hic bir japonun farinin kaza haric bozuldugunu gormedim onun disnda kasko diye bir sey var. tabi hakli oldugunuz konular var evet parcalari genel olarak pahali falan elbette ama inanin iki yil kadar sari taksi cikmasi bir sahine(balkiz) sahip olmus bir insan olarak soyluyorum bize yazik (: o kadar araba degil ki onlar bize yazik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------

Neyse konu sapti suzuki mi tofas mi kiyaslamasina gidiyor ben gerek bile gormuyorum zira berbatlikta rustunu kabul etmis gectigimiz yuzyildan kalan 70 lerin arabasi ile kiyaslayamam .

kaan898
14 Ağustos 2012, 08:32
sony tüplü tv lerin kralıydı trinitron teknolojisi ile devrim yarattı.en iyi tv ler bir zamanlar ondaydı.bizim çerkezköy birleştirmesi sony bile hala tık demedi 22 yıldır.ama iş lcd led olayına gelince panasonic özellikle samsung karşısında direnemedi hatta samsungla ortak panel fabrikası bile açtı.aslında sony tvlerdeki her panel samsung teknolojili paneller ile satılmaktadır denebilir.dolayısıyla değişen dünyaya ayak uydurarak artık en iyi tv yi sony yapar demek bana kalırsa yanlış...

clemenze
14 Ağustos 2012, 10:28
Arkadaşlar, geçen yıl Suzuki A.Ş.'yi Doğuş alacaktı.

Motosiklet, deniz motoru, otomobildi derken pürüzlerden dolayı anlaşma olmamıştı.

Zaten 4 gözle Doğuşa geçmesini bekliyorduk ama olmadı...

krd
14 Ağustos 2012, 20:01
Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için akılları sıra bıçaklanan kadını manşet yapan ve saçma sapan habericilik anlayışında olan habertürk umarım 2013 e kalmadan yok olur.





Haber sitelerinde arastırma yaprken bu habere rastladım ..

2013 de suzukı diye birşey olmıyacak diyor . ne kadar dogru artık bılmıyorum

Haber Linki:
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/764770-2013te-bu-markalar-olmayacak