PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask boyutu



traindevie
13 Haziran 2012, 01:06
Merhaba,

Bugün ilk kaskımı aldım. Schuberth SR1. Beden olarak XL (yaklaşık 60.5-60.7cm). Sorun şu kaskı takarken ya da çıkartırken kafam yerinden çıkıcak zannediyorum. Acaba bu normal birşey mi? Satıcı arkadaş süngerlerin zamanla bir miktar esneyebileceğinden bahsetti sizce bu doğru mu?

Cevaplar için teşekkürler.

Arda_Karaca
13 Haziran 2012, 01:08
Kask kafanizda takili iken bir sure sonra rahatsizlik verip kafanizi agritmiyorsa sorun yoktur. Saticinin dedigi gibi bir sure sonra daha rahatliyacaktir.

arca94
13 Haziran 2012, 01:47
Önemli olan boyutu değil, işlevi diye espri yapçaktım da.. Utandım birden, neyse.

Küçük kask sıkıntı gerçekten ben normalde L kask takıyorum, şu an taktığım ARC kaskta L beden. Yeni kasklar gelene kadar babamın takması için bizim motorcu bi tanıdıktan ödünç kaskını aldık SHAD marka, fullface. M kask.

Hani kafadan sıkmadı ama. Yanakları sıktı, hatta uyarayım yanaklardan sıkan kaskları içinde sakız çiğnemeyiniz.

Satıcının dediği gibi biraz esner ama.. Dediğiniz kadar sıkıyorsa bi sıkıntı olabilir. Çünkü modelden modele, markadan markaya bedende farklılık gösterebiliyor.

serseric
13 Haziran 2012, 02:03
bi arkadaşta aynı sıkıyo diye bi numara büyük almıştı kaskını sonradanda 1 hafta sonra açılmış kask çok büyük oldu nasıl daraltabilirim diyodu bakın sitede bulursun çok eski bir konu değil

GorkeM
13 Haziran 2012, 03:27
Kaskın yanaklardan sıkması normal. Kafanızı salladığınızda kafanızın kesinlikle kaskın içerisinde oynamaması gerekiyor.
Fakat , eğer kask başınızı sıkıyor ve ağrı yapıyorsa başka bir kask denemelisiniz. Çünkü her kaskın tasarımı kafa yapınıza uymayabilir.
Sadece takıp çıkarırken sorun yapıyorsa bu normal , zaten böyle olması gerekiyor. Zamanla süngerler biraz değil bayağı genişleyecektir.

traindevie
13 Haziran 2012, 12:33
Kaskın yanaklardan sıkması normal. Kafanızı salladığınızda kafanızın kesinlikle kaskın içerisinde oynamaması gerekiyor.
Fakat , eğer kask başınızı sıkıyor ve ağrı yapıyorsa başka bir kask denemelisiniz. Çünkü her kaskın tasarımı kafa yapınıza uymayabilir.
Sadece takıp çıkarırken sorun yapıyorsa bu normal , zaten böyle olması gerekiyor. Zamanla süngerler biraz değil bayağı genişleyecektir.

Anladığım kadarıyla tam olarak test etmek için kaskı kafamıza takıp belli bir süre beklememiz gerekiyor, tam olarak durumunu anlamak için. Zira kask yanaklarımı bastırdığı için ıslık çalmaya yakın oluyor surat ifadem :)

sedici
13 Haziran 2012, 14:16
hocam 1000 1500 km sonra bu yazdığını unutacaksın muhtemelen arkadaşların dediği gibi aşırı rahatsız değilsen ve ağrı yapmıyorsa problem yok

pistolpitt
13 Haziran 2012, 18:08
Schuberth ben de denedim benim kafama uymadı, çok rahatsız etti, yolun karşısına geçip shoei xr-1100 geçirdim kafama ohhh dunya varmış dedim :) kafa yapısına göre uygun kask seçmek gerekiyor.

ushuaia
13 Haziran 2012, 18:23
kaskı takarken ya da çıkartırken kafam yerinden çıkıcak zannediyorum.

buff kullanmani oneririm

myagdi
13 Haziran 2012, 18:44
kask takılıyken, sakız çiğner gibi yaptığında yanaklarını ısırmalısın
kaskı elinle tutup, içinde kafanı çevirmeye çalıştığında kafan hareket etmemeli

işlev görmesi için kaskın bu denli sıkı olması gerekir.

krd
13 Haziran 2012, 23:14
Kaskların farklı kafa yapılarına göre farklı modelleri vardır. Kiminin kafası yuvarlaktır ( arai quantum2), kimisi ince uzundur birçok farklı kafa şekli olabilir. Kafanızın şekline göre kask araştırması yapılmasını tavsiye ederim.

ugur1984
19 Haziran 2012, 12:19
hayırlı günler. öncelikle yeni bir motorsiklet kullanıcısı olarak cbf 150 ile deneyim kazanmaya çalışıyorum.bunu yaparkende güvenlik ekipmanlarını tedarik etmeye başlamış bulunmaktayım. kask olarak Venom VF-307- siyah Çene Açılır Kask tercih ettiim. S beden. satıcı kafayı tamamen sarması ve yanaklarıda sıkması gerektıgını soledı. S ve M modellerınde S 'nin tam oturmus olmakla beraber hafıf kendımı boguluyorus gıbı hısettım.belkıde bu gune kadar hıc kask takmadıgımdan olabılırmi. yoksa kaskı degıstırerek M bedenı almak mı daha saglıklı olur ?

asot
19 Haziran 2012, 13:31
ilk motorumu alırken ls2 almıştım L beden, kafam 58-59 cm aralığında, gayet rahat olmuştu. Şimdi ise daha güvenli bir kask arayışı ile AGV k3 aldım bu da L beden, ancak bunda kulak kısmından birazcık sıktı. Yine de sorun yaratacak derecede degil çünkü internetten degil bayiden deneyerek ve bilerek aldım, biraz sıkması iyidir, bunu herkes söyler ama pazarda çocuga kıyafet satan satıcının dedigi gibi biraz kullan esner söylemi yanlış, esneyecek kısmı içteki süngeri onun da zaten malzemesi çok sert yani esneme yönünde çok büyük beklenti oluşmasın..

ugur1984
19 Haziran 2012, 14:59
asot tesekur ederım yanıtın ıcın.Venom VF-307- siyah Çene Açılır Kask ın ıcı asterı cıtcıtlı sokulup yıkanabılıyor.bu yuzden sungerımsı bır halı var.oglen arasında merak edıp evde yarım saat taktım. ılk on dk ka uzaylı gıbı hısettım kendımı ama sonrasında alıstım.sanırım bıraz bıraz kask bana ben kaska alıscaz.bu arada genelde kask onerılerınde alnı mezro ıle olcmek , enseden bosluk olmaması gıbı bılgıler verılmıs.pekı kaskın on kısmı nasıl olmalı cene ıle arasındakı mesafe ne kadar olmalı.