PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet mi araba mı ?



Sayfa : [1] 2

kirlicorap
12 Haziran 2012, 05:06
Dediğim gibi şimdi bahsedecegim konu forumda defalarca açıldı hatta hepsine göz gezdirdim fakat benim durumum biraz karısık.Öncelikle konu motosiklet mi araba mı ?

Ben bu yasıma kadar motosiklete(vitesli) binmememe ragmen motosiklet için yanıp tutusuyorum.Motosiklete karsı içimde en ufak bir şüphe yok fakat ailem kanıma girmeye çalışıyor.Şöyle ki çanakkalede üni. okuyorum memleket samsun 1118 km mesafe, ev arkadaşım araba alalım diyor malum kışın okula giderken rahat ederiz, samsun-çanakkale feze geze gideriz diyor; tabi benim ailem de bu konuda ısrarcı fakat ben eger araba alırsam mutlu olamayacakmışım gibi geliyor, sanki birşeyler hep eksik kalacak benim içimde.Gel gelelim bizimkileri de ikna edemiyorum tam bir çıkmazdayım.6000-7000 tl 2. el mazda 323 ya da fiat tipoya verene kadar güzel bir motosiklet alayım diyorum.Ne yapacagımı bilmiyorum mal gibi kaldım.Yorumlarınızı bekliyorum

qsTah
12 Haziran 2012, 05:21
kışın brandasını çekip hergün dolmuş otobüsle gidince okula anlarsın nerde hata yaptığını..
aynı şeyi bende yaşadım ve perişan oldum, park alanına motoru bıraktıktan sonra amfiye kask-mont götüremezsin onca insanın içine ve motorun üstünde bırakırsın..
dayanamayıp 10 kat giyinip yağmurda karda binmek istersin okula gittiğinde heryerin çamur olmuş olur..
yolda saçma sapan bir sorun yüzünden kalırsın ve dersi kaçırıp son devamsızlık hakkınıda doldurur hocanın kapısında dert anlatmaya çalışırsın..
arkadaş gurubundan ayrı takılmak zorunda kalırsın ki bu en can sıkıcı olayıdır..
başta şekil yaparsın, esrarengiz ve agresif görünürsün okul çıkışı otobüs durağının önünden geçerken herkes sana hayranlıkla bakar, okul çıkışı motorun üstünde birkaç bayanın telefon numarasıyla karşılaşırsın fln ama en fazla bir dönem sürüyor, sonradan acayip bir şekilde bıkıyor ve yoruluyorsun.. henüz 1 sene önce başıma gelenlerin bir kısmını yazdım, umarım yararı olur..

musakka
12 Haziran 2012, 05:24
Diğer arkadaşlar ve sen nasıl düşünürsün bilemem ama tavsiyem yaza girmişken motor al yazı geçir zaten kararını vermiş olusun yaz sonuna arabamı motormu diye.Arabayı seçersen en kötü aldığın fiyata satarsın motoru bir zararında olmaz içindede kalmamış olur.

motorcu48
12 Haziran 2012, 07:06
diğer arkadaşındamı para eklicek ? bi araba nasıl ortaklaşa alınırki orası çok enterasan
ben kimseyle ortak iş yapmam
birde sen ne istiyosan onu yap milletin düşüncesi seni bağlamasın
seneye bende okulumu çanakkaleye aldırabilirim bende motormu götürücem zaten
çanakkale motora binilcek yer sırf bunu düşünüyorum

serotizm
12 Haziran 2012, 09:18
Motor arabanın yerini tutmaz. Yağmuru var, karı var, yerlerin tuzlanması var.
Bence motosiklet 2. araç olmalı.
Ha ben öyle mi kullanıyorum? Hayır. Arabaya çok nadir biniyorum ama zaman zaman ihtiyaç oluyor işte.

TATLIHIZ
12 Haziran 2012, 09:20
Bence motor al arkadasınıda atarsın arkaya benzin parasını koyarsınız gidip gelirsiniz yagmurda 15 dk önce cıkarsınız sakin sakin gidip gelirsiniz

Denizlee
12 Haziran 2012, 09:29
citroen c4'üm vardı , rahat battı 2. araç olarak gittim regal raptor spyder aldım , halt mı ettim? hayır iyi ettim :) bana göre , şubat'ta da mart'ta da nisan'da da kullandım , hasta da oldum iğne de oldum :) , yağmur da yedim çamura da bulandım ama üzerimde korumalarım tamdı ve kiyafetim batacağına korumalarım batıyordu , olsun batsın ıslak bir bezle vardığın yerde silersin , bu arada Denizli'de yaşıyorum , sadece bu sene tam 5 kere kar yağdı buralara , artık soğuğuda sen hesap edersin....sonuç: içinde uhte kalacağına üzerine otur zevkine bakarsın :) , önümüz yaz beğenmedin mi satarsın alırsın arabanı keyfine bakarsın.

lycantrophic
12 Haziran 2012, 10:00
Arabam yok evle iş arası 25 kilometre. Karlı buzlu havalar hariç sürekli motor tepesindeyim. Arabalara o kadar sinir oluyorum ki yokluğunu hissetmiyorum bile. En kötü ihtimal motora binilemeyecek gibiyse belediye otobüsü idare ediyor. Senin ne istediğine, ne beklediğine bağlı. Motosiklet varsa kafanda al dene gör. Çin malı motor almazsan yolda kalma sorunu kolay kolay yaşamazsın; götürür getirir.

KUVVETMİRA
12 Haziran 2012, 10:30
araba al yeğen.

KeaSH-07
12 Haziran 2012, 10:35
bence fazla düşünmeye gerek yok araban olmali,eğer araban varsa motor almalısın.bu benim görüşüm tabiki.araba mı yazın pek kullanmıyorum ama şunu düşün Allah göstermesin evde biri hastalandi acil hastaneye gidecek.Türkiyedeki ambulans durumunuda düşün geç geliyor,motorla götüremessin,ama arabayla çak dörtlüleri git.Tekrar diyorum Allah göstermesin...

K o r @ y
12 Haziran 2012, 10:45
yahu cevapları şöyle bi okudumda , ne kar kalmış ,ne çamur kalmış, nede hastalık kalmış... maşallah motorcular ne kadar sorunlu insanlarmış ...
soru basit araba mı motor mu... bütün olumsuzlukları anlatmanın ne anlamı var. Çanakkalede ne karı ,ne yollarda tuzu... en fazla mevsim yağmurları yağar..
çeker yağmurluğu bas okula.. motor kullanmak istiyorsan tüm gönlünle kullanacaksın.. niyetin yoksa yağmuru çamuru düşünmeyeceksin. bu iş gönül işidir..
o yüzden herkes motor alamıyor... yolda 40 tane adamla tanışsam kesin hepsi küçükken kaza yapıp kullanmayı bırakmıştır.. bana da bıraktırmaya çalışırlar...
ee yağmur yağıyo diye de bırakalım... o zaman almayacaksın.. yazılarından anladığım kadarı ile motora meyillisin.. içinde ukde kalacağına, garajında dursun..
sevgilerle...........

_w_
12 Haziran 2012, 10:54
Araba alacak paranız varsa önce araba sonra motorsiklet alın. Artık Araba zorunlu bir ihtiyac (yukardaki arkadaşımızın ambulans örneği) oldu. Ben olsam önce araba, sonra arabanın yanına para biriktirip ybr-cbf-gt250 felan alırdm.

luthier76
12 Haziran 2012, 11:10
Arabasız olmaz bu kadar... :)

eray_uluyazı
12 Haziran 2012, 11:18
tomofil gerek...
sonra motorpisiklet...

Karlıyollar
12 Haziran 2012, 11:29
İlk önce araba almanı öneririm sonrada bir yerde çalışırsın şehir içinde gezmek için çinli bir cub alırsın onla idare edersin :) ama araba şart

ferad
12 Haziran 2012, 11:34
forumda 1 arkadasin imzasi vardi 4 teker bedenimi tasir 2 teker ruhumu :) secim sizin

Seko
12 Haziran 2012, 11:39
Araba alırsan da benzin parasını dert edeceksin. Ben üniversite döneminde motosiklet almadığım için çok pişmanım. Gerçi ben İzmir'deydim, kar derdi yoktu tabi.

Slayerrr
12 Haziran 2012, 11:48
Bu konudan ne anlıyoruz? Forumdaki motosiklet kullanıcılarının çoğu arabaya parası yetmediği için motosiklete biniyormuş.
Motosiklet arabanın yerini tutmaz denmiş. Evet arabanın yerini tutmaz ama ona bakarsak otomobil de bir kamyonun yerini tutmaz. Çoğu kişi kamyon ne alaka, kaç kere kamyona ihtiyacımız olacak diye düşünecek tabii ki. İşte önemli olan da bu, otomobile ne kadar ihtiyacınız var. Ben arabamı son 1 yıl içinde 1000 km'den az kullanmışım. O da İstanbul'un karlar altında olduğu bir ay içinde oldu. Yılda 1000 km'den az araba ihtiyacım için araba almak/arabamı satmamak yerine her yerde bulunabilen taksi ya da kiralık araba kullansaydım hem daha ucuza gelecekti hem de araba kullanma, sigorta muayene bitti, vergi borcu gibi dertlerle uğraşmayacaktım.
Kısacası bence eğer evli ve özellikle çocuğu olan biri değilseniz araba bir ihtiyaç değildir. Daha çok bir tercihtir. "Araba çok önemli bir ihtiyaç araba alayım" yerine "trafikte saatlerce beklemem gerekse bile motosiklet kullanmak istemiyorum, klimamı açıp kapalı ve temiz bir ortamda oturmak istiyorum" derseniz tercihinize saygı duyarım.

kanucan
12 Haziran 2012, 11:53
Sen motosiklet al arkadaşın araba alsın.Yaz kış sorun olmaz. :P

serotizm
12 Haziran 2012, 11:54
yahu cevapları şöyle bi okudumda , ne kar kalmış ,ne çamur kalmış, nede hastalık kalmış... maşallah motorcular ne kadar sorunlu insanlarmış ...
soru basit araba mı motor mu... bütün olumsuzlukları anlatmanın ne anlamı var. Çanakkalede ne karı ,ne yollarda tuzu... en fazla mevsim yağmurları yağar..
çeker yağmurluğu bas okula.. motor kullanmak istiyorsan tüm gönlünle kullanacaksın.. niyetin yoksa yağmuru çamuru düşünmeyeceksin. bu iş gönül işidir..
o yüzden herkes motor alamıyor... yolda 40 tane adamla tanışsam kesin hepsi küçükken kaza yapıp kullanmayı bırakmıştır.. bana da bıraktırmaya çalışırlar...
ee yağmur yağıyo diye de bırakalım... o zaman almayacaksın.. yazılarından anladığım kadarı ile motora meyillisin.. içinde ukde kalacağına, garajında dursun..
sevgilerle...........
Kimse yağmurda kullanmasın, bıraksın motoru demiyor. Eğer motor alırsa 365 gün kullanamaz diyoruz. Her şartta motora binebilecek birisi varsa diyecek birşeyim yok. Ama yeni başlayacak birisine bu tavsiye edilmez.
Ayrıca yere tuz atıldığında (kar olması gerekmiyor, genelde hava çok soğuk olduğunda buzlanmayı önlemesi için tuz atılır) özellikle bizim tarzdaki motorların kromları zarar görüyor.

lycantrophic
12 Haziran 2012, 12:14
Arabasız olur o kadar, 32 senedir arabasızım 100 sene daha arabasız kalırım.

anaconda84
12 Haziran 2012, 12:16
kışın tabiki araba daha iyi olur ama yazın da motor en iyisi sen elindeki parayı ikiye böl ve yarısıyla motor yarısıyla da araba al derim ayağını yerden kesecek kadar. canın hangisini isterse ona bin.

iptaluyelik02
12 Haziran 2012, 12:20
Çanakkale'de otursaydım, bir gün bile iki tekersiz duramazdım,hiç olmazsa bisiklete binerdim.
O ne güzel bir iklimdir,ne kadar görülecek gezilecek yeri var,Trafik sıkışıklığı yok,Muhteşem bir doğa var.
Orada sıradan bir Cup bile çok iş görür ve öğrenci bütçeni sarsmaz.

anaconda84
12 Haziran 2012, 12:24
vallahi hocam Çanakkale'yi hiç görmedim ama hava koşulları iklimi güzelse bence de hocamın dediği gibi bir cup bile işini görür.

lycantrophic
12 Haziran 2012, 12:26
Sitede de ne araba sevdalısı varmış? Araba.net olsun sitenin ismi bundan sonra madem.

Sinan Er
12 Haziran 2012, 12:28
6-7 bin liralık arabadan bahsediyoruz ki bu buyuk hata olur. Ogrenci adamsın o paraya alacagın araba ile başedemezsin. Sürekli sorun çıkarır ve yuksek yakıt tuketımı olur.

Ailenden ayrı olduguna gore yanlız bineceksin ki motosiklet almamak için hiçbir nedenin yok. Ayrıca düşük yakıt tüketimi ve masrafsız sorunsuz olacaksın.

6-7 bin tl ye cok guzel 250 cc motosikletlerden alabilirsin.

kirlicorap
12 Haziran 2012, 12:31
Yorumlarınız için minnettarım, Çanakkale gerçekten tam bir motosiklet şehri.Motosiklet kullananların sayısı oldukça fazla zaten trafik yok, savaş abinin dediği gibi muhtesem bir doga var.Ben ögrenci oldugumdan araba alırsam motor alamam öyle hemen; ki zaten ailem motor hevesim geçsin diye araba aldırmaya çalışıyor.Ama anlatamıyorum ki bu heves degil, 2 gün sonra geçecek bişey degil hep içimde kalacak.Onlar diyor ki motor alırsan aklımız sende kalacak zaten uzaktasın.Dikkatli kullanıcam desem de anlamıyorlar.Bu arada ben arabayı ortak alıcam 5 yıldır yediğim içtiğim ayrı gitmeyen en yakın aradaşımla ama ben de ortaklıkta sıkıntı çıkar aramız bozulur diye korkuyorum

c3nk
12 Haziran 2012, 12:36
yazın motosiklet, kışın araba :)

iptaluyelik02
12 Haziran 2012, 12:36
Ticari olmadığı sürece arabada, motorda,teknede ortaklık olmaz.
Az bindin,çok bindin,hor kullandın,temizlemedin,bakmadın,korumadın kavgası yaparsınız bir süre sonra.Kardeşler arasında bile bu tür kırgınlıklar çok olur.

anaconda84
12 Haziran 2012, 12:37
kardeş bende de aşırı derecede bir motor sevdası var bende ailemden habersiz aldım ama almadan önce de hep şakayla karışık söylerdim ben motor alacağım diye en sonunda aldım ve eve motorla gittim ilk gördüklerinde kimin bu dediler bende arkadaşın dedim sonrasında hep motorla gidince sormalar devam etti bende kendim aldım dedim.hayırlı olsun dediler. şu anda motorum yok satmak zorunda kaldım maddiyattan dolayı ve inan içim içimi yiyor motorsuzluktan hani birisi gelipte al bir tur sür dese vallahi dünyalar benim olur.bir çocuk gibi ne zaman yanımdan bir motor geçse kafamda o motorla beraber geriye döner :P yaşasın otor sevdası seviyorum tüm motorları :joker:

drsteel
12 Haziran 2012, 12:38
ortak araba alınmaz arkadaşınla arkadaş kalmak istiyorsan. benden sana soylemesi. ben öğrenciyken çamaşırları yıkamak için eve çamaşır makinesi almıştık. 4 kişi evde kalıyorduk. 4. kişi sıkıntı çıkardı çamaşır makinesi geri satmak zorunda kaldık. çamaşır makinesinde bile sıkıntı şıkarken arabada oooooo diyorum.

tigermbz
12 Haziran 2012, 13:03
biriniz araba alın biriniz motor
atıyorum 6 bin lira arabaya 2 bin lira motora verin
motor senin üstüne olsun ve motorda söz hakkı sende olsun
arabanın da 3 te 1 ortağı ol söz hakkı arkadaşının olsun

luthier76
12 Haziran 2012, 13:14
Karda kışta, yağmurda kullanılması son derece tehlikeli ve konforsuz bir araçtır motosiklet. Her işinizi göremez. Tamam keyiflidir, onun için burdayız ama mutlaka araba ihtiyacı gelir çatar bir gün. Ben de motorcuyum ve çok seviyorum motoru ama bir de şu var, bu aleti ne kadar kullanırsanız tehlike oranınız o derece artar. Ben düşsem bir yerimi kırsam hayatta bir daha motora binmem mesela. Bu benim görüşüm. Bir keyif sağlıktan önemli olabilirmi? Türkiye'de yaşadığımızı unutmayın. Avrupa da bir otobanda yüksek süratle yol alırken arabalar kibarca yol verir size. Burdaysa oyun oynamaya kalkarlar. Kasti frene basan bir herifi otobanın ortasında pataklamak zorunda kaldım. Düşünebiliyomusunuz? Bunları göz ardı etmemek lazım. Evli hele de çocuklu iseniz iyi kötü bir arabanız olması şarttır. 5 milyara araba alıp fazla sorun yaşamadan kullananlar tanıyorum. Konuyu aaçan kişi daha çok genç anladığım kadarıyla o sebeple durumu farklı. İsterse motor alsın araba yerine. Ama normal yaşamda araba bir gereklilik kendimizi kandırmayalım. :)

leons
12 Haziran 2012, 13:21
Hiç düşünmeye gerek yok :) madem ailen araba al diyor sende onlardan bir miktar para istei 10000 tl toplam paran olsun yarısı ile motor yarısı ile araba al. Kışın arabayı yazın motoru kullanırsın. Baktın motor sarmadı satarsın. Elinde para olur en azından

wers
12 Haziran 2012, 13:31
Bence motor al.. Nede olsa ihtiyaç anında elini kaldırıp bir ıslık çaldın mı bütün taksiler senin :mrgreen:

BAIIHAN
12 Haziran 2012, 13:35
araba alacak olsam yerine motosiklet,

ikisinede sahip olacak olsam arabaya vereceğim parayıda motosiklete dahil ederim.

yılın o çok soğuk 2-3 ayında da otobüs taksi dolmuş dayanıp, sonrasında keyfime bakarım.

yağmur, çamur, kullanışlılığı, yaz sıcağında 2 kilo montu dert edip, sevmediğim kadın ile yatağa gireceğime, sevdiğim kadın ile girer arada tribinede katlanırım.

K o r @ y
12 Haziran 2012, 13:38
Allah allah acaba millet yokluktan mı motor almış yav..
Ne kadar çok araba isteyen çıktı.. :P

Karlıyollar
12 Haziran 2012, 13:52
Araba alırsan 3-4 kişi binebilirsin kız arkadaşlarını gezdirirsin falan :P motora genelde çoğu kız binmek istemiyor ama motorun zevki çok farklıdır istediğin yere daha kısa sürede gidersin daha seridir motor senin işini bir cub çok rahat görür ailenden habersiz motor alma bence ilk önce onların dedikleri gibi bir araba al sonra harçlık biriktirirsin bir yerde çalışırsın kısa sürede para biriktirip güzel bir cub alırsın cublar hem az yakar hemde şehir içi için ideal motorlardır :) Ailenden habersiz motor alman iyi olmaz aslında.

boudberg
12 Haziran 2012, 14:02
bir çılgınlık yapıp, o paraya hem araba al hem de motosiklet. ( şimdi sana anlatacağım olayı vakti zamanında bizzat yapmış olup hiç bir zarar ve mutsuz bi durum yaşamamıştım)...
.....mesela 91 92 model bir daıhatsu cuore alırsın 4bin tl ye ki tam bir öğrenci arabasıdır.küçüktür eskidir ama ne yakıt derdin olur ne de bakım servis yedek parça v.s. dertlerin. 4 tekerlekli motosiklet işte, öyle düşün. hemde japon.. geri kalan 3bin tl ye de bir honda cbf150 alır keyfine bakarsın... sonuç. araban varmı? var, motosikletin varmı? var. :)
ama bunları yapmak için gerçek ihtiyacın doğrultusunda karar verip 1 taşla 2 kuş vurma orantısını çok iyi ayarlaman gerekir. :)

Frank Lucas
12 Haziran 2012, 14:07
atv al (10 karakter)

lycantrophic
12 Haziran 2012, 14:07
Ne kadar motor düşmanı varmış sitede, ne kadar kötü bir aletmiş motosiklet; foruma da boşuna bakıyoruz demek ki. Hemen motorumu satayım da araba alayım. :cat: Motor sevdalısının motora binmek istemeyen kızla işi olmaz zaten; kendi kaybeder. Ailem motor almasam kendi arabaları megane'ı hibe edecekti gittim kendi paramla motosiklet aldım. Ne trafiğe takılıyorum, ne araba içinde afakanlar basıyor ne park derdim var; motor kullanılamayacak kadar kötüyse hava atlıyor taksiye otobüse bakıyorum işime. Sanki her evli çocuklu ailenin arabası var; zorunluluk filan değil araba. Her taraf taksi, otobüs, dolmuş vs. kaynıyor. Yok dağ başında yaşarsın bir araba da olsun dersin de şehirde yaşayanların arabayı zorunluluk olarak görmesi mantıksız. Ondan sonra trafikten geçilmiyor, insanlar her gün 3-4 saatini trafikte geçiriyor metal bir kutunun içinde oturup.

ZIPPIRMAN
12 Haziran 2012, 14:17
Gamyon al.

K o r @ y
12 Haziran 2012, 14:18
Gamyon al.

power led sayfasına resimleri attım abi..istemişsin galiba.. bak istersen

hello_moto
12 Haziran 2012, 14:25
Arkadasim, once bir egitime git. Motosikleti gor. Belki binince begenmeyeceksin, secenek olmakdan cikacak. Ehliyetin var mi? Hangisi icin? ikisini de ne icin almak istedigini degerlendir. Onceliklerini belirle 2-3 yillik bir plan olarak dusun. Sonra da kararini ver. En dogru karar senin kararindir.

besikcioglu
12 Haziran 2012, 14:30
bence her 2 si de lazım.

htmetin
12 Haziran 2012, 15:19
kışın brandasını çekip hergün dolmuş otobüsle gidince okula anlarsın nerde hata yaptığını..
aynı şeyi bende yaşadım ve perişan oldum, park alanına motoru bıraktıktan sonra amfiye kask-mont götüremezsin onca insanın içine ve motorun üstünde bırakırsın..
dayanamayıp 10 kat giyinip yağmurda karda binmek istersin okula gittiğinde heryerin çamur olmuş olur..
yolda saçma sapan bir sorun yüzünden kalırsın ve dersi kaçırıp son devamsızlık hakkınıda doldurur hocanın kapısında dert anlatmaya çalışırsın..
arkadaş gurubundan ayrı takılmak zorunda kalırsın ki bu en can sıkıcı olayıdır..
başta şekil yaparsın, esrarengiz ve agresif görünürsün okul çıkışı otobüs durağının önünden geçerken herkes sana hayranlıkla bakar, okul çıkışı motorun üstünde birkaç bayanın telefon numarasıyla karşılaşırsın fln ama en fazla bir dönem sürüyor, sonradan acayip bir şekilde bıkıyor ve yoruluyorsun.. henüz 1 sene önce başıma gelenlerin bir kısmını yazdım, umarım yararı olur..

O telefon numaralarını aradın mı? Yani eğer aramadıysan, bu durumdan çabuk sıkılman normal diye düşünüyorum :) en azından içinde bulunduğumuz sıkıcı ve klişe durumlardan kurtulmak için birşeyler türetmeliyiz değil mi?.. Elimizdekileri fırsata çevirmezsek ne anladım bu hayattan :)

beyazit60
12 Haziran 2012, 16:17
Geçenlerde bi arkadaşla çarşıda gezerken bmw x6 nin yanından geçtik. Arkadaş bana dedi ki olum şöyle bi araban olsa ne yaparsın? Bende satar motor alırım dedim baya güldü. Ama öyle yani motor hastası olmak böyle birşey satarım x6 yı 1 goldwing 1 hayabusa 1 gs 1200 alırım. Tabi hepsine ayrı takım koruma vs.

trgy
12 Haziran 2012, 17:05
Ortak araba alınmaz , aranız bozulur arkadaşınla .

mehmet1994
12 Haziran 2012, 17:11
Bi arkaşında kesinlikle ortaklaşa bişe yapmıcaksın en basit örnek bir oyunu bile arkadaşınla ortak oynadıgın zaman bir müddet sonra tantanalar çıkmaya başlıyor al motoru keyfine bak:flower:

DarkSeleCT93
12 Haziran 2012, 18:24
ben olsam bi fiat uno yanınada para kalırsa eski kasa yamaha ybr en kötü ihtimalle çin malı bakımlı bir cub ama motorsuz olmaz