PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes motor alma sebebini anlatsın.



Ap&ManLy
10 Haziran 2012, 16:39
13-14 yaşların da iken, babam bana at sürmeyi öğretti çok hoşuma gitmişti. İstanbulda oturduğumuz için ata binilebilecek beslenebilecek hiç bir yer yoktu. :( Hep hayal kurardım simsiyah bir atım olsun ona süper derecede bakar beslerim diye. Hayalimin boş olduğunu bende biliyordum ama hayal işte kuruyordum. 1 sene sonra kadar Gaziantep'e gittik Nizipliyizdir. Eş dost akraba geziyoruz. Eniştemin de motorcu dükkanı var. Ara sıra oraya gidiyorum ama motorlar gram ilgimi çekmiyor. Eniştemin zoruyla mobilete bindim biner binmez bana at sürerken ki hissi verdi. O gün bugündür motosiklet hastasıyım.Ve Bir adet Yamaha Yzf R-125 im var.

Karlıyollar
10 Haziran 2012, 16:41
Nerde bir motor görsem hep incelerdim bakardım hele yoldan geçen motor olsun hemen perdeden bakardım benimde olmasını isterdim birde dedemlere gitmek için lazım oluyordu ehliyetimi alınca motor aldık :) böyle motor aşkından :D

quezzap
10 Haziran 2012, 16:47
Motosiklet tutkudur.. Tek sebebim bu.

mehmet1994
10 Haziran 2012, 17:07
Motorum yokki alma sebebim olsun:pr:Ama olursada zevkten dolayı olur:)

erro
10 Haziran 2012, 17:13
orta yaş sendromu olabilir diye şüpheleniyorum..

Ap&ManLy
10 Haziran 2012, 17:13
Motorum yokki alma sebebim olsun:pr:Ama olursada zevkten dolayı olur:)

İnşallah zamanla oda olur.

ümit_150_zc
10 Haziran 2012, 17:15
bende motorsiklet tutku deildi..
sırf şu istanbul leven trafiginden ve otobüslerin tıka basa dolu oluşundan ve işe giderken otobüs ve trafikte gecen zaman kaybından dolayı almıştım motorumu
sonra mt ye üye oldum...ve zamanla tutku oluştu bende ..
ve şuan sadece tutku diyorum..

-unnamed-
10 Haziran 2012, 17:16
özgürlük....
kafa nereye motorda oraya...
bu aşktan bir türlü vazgeçemeyeceğim herhalde...

kadango
10 Haziran 2012, 18:08
Ata binmeyi ben de ufakken öğrendim,senin gibi atımın olması için müsait bir ortam olmadı.Sonra sey_47 kullanıcı adlı İbrahim kardeşim sayesinde motosikletin tadını aldım..Alış o alış patladı gitti :D

Niye mi motosiklet seviyorum,

-Yanımda beni rahatsız edecek biri olmuyor,artçım da bana sımsıkı sarılıyor konuşmak yerine.
-Heyecan arayan bir yapıya sahibim,ufakken de böyleydi,bundan sonra da değişmeyecektir.
-Açık havada bir taşıtla ilerlemek özgürlük katsayımı arıtıyor.
-Bu özgürlük aleti,istediğim zaman emrime amade ve araba gibi bana yük olmuyor.
-Ha bir de hep motosiklet kullanan bir kız arkadaşım olsun istemişimdir,bu da tatlı bir sebep motosiklet binmem için.Daha olmadı,belki olur :)

Mengu16
10 Haziran 2012, 18:10
Az benzin yakıp çok gezmek için motosiklete binmeyi seviyorum, arabam da var ama benzin parası yetişmiyor bir de park sorunu çok gıcık.

wers
10 Haziran 2012, 19:14
Tabi önceden de bir tutkum vardı. 13-14 yaşlarımda sahildeki boş otoparkta arkadaşlarımın mobiletlerini kullanıyordum. Üniversite , askerlik derken o tutkuyu unutmuşum. Evlendim ve balayına bozcada ya gittim. Ada çok büyük değil ama yürümeklede biticek gibi değil napsak derken ilan görüp bitane scooter kiraladım. Eşimle birlikte okadar eğlendik ki tutkum tekrar ateşlendi. İstanbul da ulaşım büyük sorun hele birde benim gibi karşıyakada işiniz var ise. Motor alsak mı ne yapsak derken ehliyete yazıldım. Ehliyeti aldım sonra korumalar falan derken bi baktım motor almışım :queen:

MotoBolu14
10 Haziran 2012, 19:19
vitesi atıpta gazı açmak varya herşeye bedel o rüzgarı vücudunda hissettmek hele bide arkanda kız arkadaşın varsa tadından yenmez iyidir hoştur güzeldir motora binmek

Ramazan Can
10 Haziran 2012, 19:34
ben ona aşığım oda beni seviyor.. ben onla mutluyum.. beni kırmıyor inciltmiyor... dırdır etmiyor....

kaan898
10 Haziran 2012, 20:02
bi gereksiz başlık daha...

Guven
10 Haziran 2012, 20:12
Benim için bir kültür. Motosikletli yaşam kültürü. Biryerde ruhumun dışa vurumu. Özgürlüğü, doğayı, doğal bir oluşum olan rüzgarı severim çünkü.

Otomobildeyken televizyon izliyormuşum gibi geliyor bana. Motosikletteyken filmin içindeyim.

12 yaşındaydım. Bisikletten inip ilk kez bir mobylette kullanmıştım. O ilk temas bu tutkuyu yaşamaya başlamama yetmişti. Sonrasında kiralık Jawa'lar. Kopamıyordum bir türlü.

İlk motosikletimi 33 yaşımda almıştım. 94 yılıydı. Hero Honda. Gümrük mevzuatından dolayı fiyatı düşünce bana da gün doğmuştu. Tereddütsüz aldım. Lakin henüz 1000 bakıma götüremeden çaldırdım. Üstelik o gün maaşımı almıştım. İlk işim gidip depoyu doldurmak olmuştu. Sonra da 3 saat süren bi güzel temizlik yapmıştım.
Bu beni biraz küstürse de fazla dayanamadım. Bir scooter aldım. Kore malıydı. İki zamanlı (Ne kaçardı ama...)

2005 yılında emekli olunca maaşımı takside yönlendirip motosiklet keyifimi doyasıya yaşayabilmek adına hacimli motosikletlere yöneldim. O gün bu gündür inmedim motosikletten.

motodriftt
10 Haziran 2012, 20:12
cücüklügümdenn beri:) babam motosiklet kullanır oda hasta benim gbi onla beraber 12 yaşımda bi bindim jawa 350 ye bidaha inmedm motorun üstnden marka farketmez hertürlü gideri olur scooter hariç

yaşar35
10 Haziran 2012, 20:26
bi gereksiz başlık daha...al bi gereksiz yorum daha

beyazit60
10 Haziran 2012, 20:27
ben ona aşığım oda beni seviyor.. ben onla mutluyum.. beni kırmıyor inciltmiyor... dırdır etmiyor....

Yenge duymasın lastiğini keser abi :D

Ramazan Can
10 Haziran 2012, 20:42
Yenge duymasın lastiğini keser abi :D


sabaha kadar çenesinden uyuyamam doğru...

beyazit60
10 Haziran 2012, 20:58
Benim sebebim hayatımda bir defa çin malı bi sukutere artçı olarak bindim dünyan değişti. Bu 4. motorum :cherry:

kanmix_x
10 Haziran 2012, 21:06
Herhyangi bir nedenim yok

ysn17
10 Haziran 2012, 21:22
1. istediğim yere bağımsız ve özgür olarak gitme isteği,
2. ekonomik oluşu,
3. park proplemi yok,
4. kişiye özel olması ( en çok sevdiğim ayrıntı ) :queen:

iptaluyelik02
10 Haziran 2012, 21:42
Hava atmak icin aldım,acaip hava atıyorum:)
yatırım için aldım,hiç zarar etmiyorum,altın düşüyor motor fiyatı düşmüyor:)
kaçmak icin aldım,gittiğim yerlere çoğu kez 4 tekerlekliler giremiyor,bi de telefonu kapıyorum değmeyin keyfime:)
kurcalamak için aldım,elimde envai çeşit alet edevat var,her hafta bir yerini söküyorum,elim biraz daha alışıyor:)
hasta olmamak icin aldım,motorsuz kalınca hasta oluyorum:)

TATLIHIZ
10 Haziran 2012, 22:01
Cevrem motorcu abi + olarak o motor anlatamıyorum işte duygularımı ne yazsam sıgmaz buraya bilen biliyor :)

antilop_skul
10 Haziran 2012, 22:08
kucukken ılk okul arkadasım abısının tıtanını calıp gazlardı gezerdı apacıydı o gunden berı sevıyorum mootoru . lıseden atılınca ıse gırıp ılk maasımla 151 rs scooter almıstım

acemi60
10 Haziran 2012, 22:50
20 sene önce mobiletim vardı. Evlenince mobileti satıp iki tekere veda etmiştim. 2007 yılında motosiklet ehliyeti ve ardından motosiklet alacağım diyen bir bayan arkadaşı "Sen delimisin. İstanbul'da motosiklet kullanılmaz. Çok tehlikeli" şeklinde ikna çabaları içine girdim. Fakat onu ikna edeyim derken işin rengi değişti. 5 arkadaş ehliyet sınavına girip A2 ehliyeti aldık. Ve ardından motosiklet alarak iki tekere dönüş yaptım. O bayan arkadaş bir kaç düşmeden sonra motosiklet kullanamayacağına karar verip motorunu sattı. Ben hala devam ediyorum.

besikcioglu
10 Haziran 2012, 23:32
bende anlatayım yıllar önce dayımın bir bmw sı vardı sıyah hıc unutmam şaftlı dayım bıze geldımı benı gezdirirdi aklıma koymuştum bu motoru surerim diye bi gun dayimlara gittim motor kapının önünde yengeme dedim anahtar nerde dayim cumaya gitmiş yengem napcan dedi motoru yıkıcam bide calıştiririm dedim anahtarı kaptım ama dayımın bütün haeketlerini izliyodum nasıl yapıyor vıteslerı sanırım şimdiki motorların tam tersi başlıyordu yaklasık 30 yıl önce motoru guzel bı yıkadım ozaman nerde marş kolla calışıyodu motorlar calıştırdım motoru ayagından indirdim bir vides yurudum yaklaşık 700 metre gittikten sonra tabi düştüm oldugu gibi bırakıp kactım gunler sonra dayım beni buldu cok korktum dovecek dıye hiç unutmuyorum ulan eşek herif madem motor kullanacan niye soylemiyon deyip kulagımı cektı. sonra bana gidon tutmasını derken tek başıma kullan mayı ögrendim yaş 14 oldu bir jawa ceylan aldım ücüncu motorum gsx750 suzuki simdi allah nasip ederse gsr600 alacam. ailede motor varsa gerisi geliyo ufak tefek kazalarim oldu ama en cok hasarı bisikletle aldım.BENCE MOTOR BAŞKA SEVDAYA BENZEMEZ.

dftuzlu
11 Haziran 2012, 00:49
geçen yıl haziran ayının başı.Tam bir yıl oluyor işte.köye gittiğimde şehirden çok farklı bı hayat olduğunu anlamıştım.Arkadaşlarımda plakasız 100cc motosikletler vardı.Sağa sola bu motosikletlerle giderlerdi.Ben de motosikletim olmadığı için artçı olurdum.Tabi ozamanlar kask mask hak getire...Neyse ben ilk bındıgımde otomobıle bınmekten cok ayrı cok farklı cok özgürce bır ruhu ınsana kattıgını farkettım.Sonra motosikletlere karşı bir merak oluştu içimde.İnternet ve arkadaş ortamlarından çeşitli bilgiler edindim.(arkadaş ortamlarından edindiğim bilgilerin %90'ının yanlış olduğunu kısa sürede öğrendim.) Daha sonra aklıma koydum ve dedimki :
-Oğlum ben öğrenci adamım gelirim giderim belli,zaten motoru olan her taşıta merakım hat safhada.Dolmuş-minibüse vereceğim paranın yarısına benzin alsam km'lerce yol yaparım ve en önemliside ''benim'' diyebileceğim bir şey olur.Araba da alamayacağıma göre en iyisi bir motosiklet alayım.
Kenarda köşede toplasan 500-600tl param var.bir kış 3Y kuralını uyguladım. Yemiyorum-Yürüyorum-paran var mı diye sorduklarında Yok diyorum :) neyse aylar birbirini kovaladı ve mayıs ayında uzun araştırmalarım sonucunda istediğim motor olan YBR'yi aldım.İyki de almışım.Ama iyiki de kendi paramla, kendi emeğimle almışım.