PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bor katkılı motor yağı



ghostriderrrr
08 Haziran 2012, 14:36
MERHABA ELİMDE BOR KATKILI MOTOR YAĞI KATKI ÜRÜNÜ VAR MONDİAL MASH 150 SCOOTERİM DE KULLANSAM YARARI OLURMU ACABA YOKSA GEREK YOKMU BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN YORUMLARINI RİCA EDİYORUM. SÜRTÜNMEYİ AZALTAN YAKIT TASARRUFU SAĞLAYAN BİR ÜRÜN OLDUĞU YAZIYOR ÜZERİNDE..

babaduru
08 Haziran 2012, 20:31
Biz o katkıyı arabada denemiştik ama hiçbir değişim görmedik ve araç tamircileri kullanmayın der artık iyi niyetlimi kötü niyetlimi anlamak zor bilenler şimdi söylerler bizde öğrenmiş oluruz...

F54
08 Haziran 2012, 21:12
O kadaar ise yarayan bı ürün olsa herkez tavsiye eder kimse tavsiye etmediğine göre demek ki boş is

Beycivan
08 Haziran 2012, 21:52
Merhaba.Mesleğim bilgisayar uzmanlığı ancak motor ve mekanik konusunda ihtisasım mevcut.Mor madeni hemen hemen her alanda kullanılan bir elemettir yaklaşık 8,10 yıldan beri motorlarda ilave katkı maddesi olarak satıldığından beri hakkında sayısız yorum ve eleştiri yapıldı. Bor katkısı genelde motorun km si arttıkça ve süre uzadıkçakrank miline balçık şeklinde yapışarak giderek motorun kendi yağının koyulaşmasına ve yağ parteküllerinin mekanik kısımlara tutunarak sürtünmenin gecikmeli olarak görev yapmasına neden olur. Aynı zamanda krank milinin balansör hareketinde de değişim yaratıp mil yuvalarının düzensiz aşınmasına sebep olmaktadır. Genelde bu katkılardan kullanan motorları rektefiye sırasında inceledim. Yağ karterinin iç çeperine tutunarak kalmış bir tabaka gördüm.tornavidanın ucuyla dokandığımda tutkal gibi yapıştı. Yani normal yağ sadece hararetten ve sürtünmeden vizikolitesini kaybederken katkı maddesi bu süreyi yağı yapışkanlaştırarak kısaltıyor. Genelde ilk kullanmaya başladığınızda size bir performans var gibi gözükecektir. Ancak normalden daha kısa zamanda sübaplarınız aşınacak ve kulak verince şakırtılar duyacaksınız. Bir süre sonra sübap aralıklarından yağ kaçağı başlayacak ve her 1000 km de 1 lt yağınız eksilecektir. Başka bir araştırmam da şu avrupa ülkelerinde bu katkıların kullanımı çok düşük. Kullanım alanları ise artık bitme noktasına gelen kepçe grayder dozer gibi tonajlı iş makineleri. karar sizin. Özellikle yeni motorlarda servislerin hepsi asla tavsiye etmiyor. Saygılar

serkan1987
08 Haziran 2012, 21:57
bende düşünüyordum kullanmayı,iyikide koymamışım motora

Beycivan
08 Haziran 2012, 22:02
Bu ürünler yabancı menşeili. Türk milletinin cebindeki parayı almak için ne tuzaklar kuruyorlar. Onca senelerden beri kamyonlar otobüsler tırlar bu zıkkımı kullanmadı da yolda mı kaldı? şimdi bize önce "olmazsa olmaz bir ihtiyaç " olarak reklamlarda aşılanıyor ardından da bir zorunlulukmuş gibi fahiş fiyata satılmak isteniyor. Bu ürünü satan servisler tanıdığına " aman bırak bişeye yaramaz" diyor , gariban gelince " on numara koyalım bak nasıl gidicek " diyor. Sadece tuzak.

ghostriderrrr
09 Haziran 2012, 14:19
Teşekkürler bende koymamıştım daha iyiki kymamışım en iyisi en kalıteli motor yağından alıp kullanmak olsa gerek Önereceğiniz en iyi yağlar hangileri 4 zamanlı 150cc scoter için ?

Tolme
09 Haziran 2012, 20:50
bor katkısını motosiklet motoruna koyduktan sonra krank kırıp motor yapan arkadaşım var,şahsen tavsiye etmem