PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Eğitimi Alınabilecek Yerler Listesi



o da olur
02 Mayıs 2012, 02:03
Motosiklet eğitimini nereden alabilirim diye düşünürken, araştırırken bu forum sayfalarında bulmayı umut etmiştim; buldum da aslında. Ama istedim ki bir arada bir liste halinde yer alsın, arayan bir hamlede bulsun. Benim internetten bulabildiklerim aşağıda. İki kategoride listeleyeceğim eğitim motoru olan ve olmayan yerler.

Eğitim Motoru Olan Yerler
Bunlardan eğitim almak için ehliyete veya motosiklete sahip olmak gerekmiyor. Motosiklet nasıl bir şeymiş, denesem mi, ben de yapabilir miyim acaba diye ikilemde olanlar için ideal. Yani A2 ehliyet, korumalı kıyafet, motosiklet gibi masraflarını yapmadan öğrenmeye başlamak için uygun bence. Yani pek ala “yok aga bu iş bana göre değil” deyip bırakmak da mümkün olmalı. Başlangıç motosikletine dair kararı da eğitimin ardından almak da akıllıca olabilir. Eğitmen gaz hassasiyeti, denge becerisi ıvır zıvır gibi kişiye has hususları da göz önüne alıp daha net önerilerde bulunabilir.

Honda Motosiklet Eğitim Merkezi (http://www.honda.com.tr/m_motosiklet_egitim_merkezi_nedir.aspx)Burası 7 iklim 4 mevsim önerilen ilk yer. İstanbul.
Yamaha Riding Academy (http://www.yamaharidingacademy.com) İstanbul ve İzmir. Hakkında şöyle olumsuz bir şeyler okudum: http://www.cbfturkiye.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=12558
BMW Rider Academy (http://www.bmwrideracademy.com/index.html) İstanbul. Çok pahalı. Adında BMW olan bir şeyin ucuz olmasını beklemek hata olur herhalde.
Rahmi Barutçu (http://www.rahmibarutcu.com) İstanbul. Bu adam için hocaların hocası diyorlar. İyidir diye tahmin ediyorum.
Murat Denizhan (http://www.muratdenizhan.com) İstanbul.
Eralp Terem (http://www.motoregitim.com/tr) İstanbul.
Moto Ankara (http://www.motoankara.com/)
Atom Karınca (http://www.atom-karinca.com/) Ankara.
Ulusan Motor (http://motorokulu.net/) Ankara. Ben buradan eğitim alacağım. Ankara’daki diğer yerlerden daha kurumsalmış gibi geldi bana. Gerçekte nasıl deneyip göreceğim.


Eğitim Motoru Olmayan Yerler
Bu kısımdakilerin web sayfalarına bakınca birer eğitim motoru olmadıkları izlenimi ediniyoruz. Buralardan eğitim almak için bir motosikletinizin olması gerekiyor. Bunlardan bazıları daha önce motosiklet kullanmamış olanlara eğitim vermiyor. Bunların bir avantajı değişik illerde eğitim düzenleyebilmeleri.

ART Motoakademi (http://www.artmotoakademi.com/akademi-tr/)
Serhat Kılavuz (http://www.serhatkilavuz.com)
GİS Akademi (http://rospaturkiye.com/)
OMM (http://tr.ommriders.com/t/10/) burası dernek olduğu için bunlarınkiler bir nebze daha ekonomik olabilir. Ama takvimlerini denk getirmek lazım.
SAD Akademi (http://www.sadakademi.com)
GİST (http://www.ilerisurusakademisi.com/)

Lütfen benim eklemeyi es geçtiklerimi sizler ekleyin. Ayrıca iyi veya kötü tecrübeleri de buraya yazmak eğitim almayı düşünenler için iyi bir kaynağın oluşmasına yardım edecektir.

erro
02 Mayıs 2012, 02:06
OMM nin teorik eğitimlerinin ücretsiz olduğunu duymuştum ama test etme fırsatım olmadı...

BurakTas
02 Mayıs 2012, 02:16
Vespa Academy de var.
Temel Eğitim,Güvenli Sürüş 1-2,Trafikte Güven olmak üzere dört eğitim mevcut.Trafikte Güven Kazandırma Eğitimi 100 TL diğerleri 350 TL,eğitim ulusta veriliyor.A2 gerekli değil.Gidenlerden kötü bir yorum hiç duymadım.Bu arada temel eğitim ve g.s.1'in ilk aşamaları scooter (Vespa ya da Piaggio),ikinci aşamaları vitesli motorlarla yapılıyor.

http://www.fercomotor.com.tr/vespa_academy

bobora
02 Mayıs 2012, 02:37
Kocaeli'de böyle bir yer varmıdır acaba?

umurcan
02 Mayıs 2012, 02:47
Ulusandan ben çok memnun kaldım şahsen :cat: pişman olmazsınız

Slayerrr
02 Mayıs 2012, 03:06
Kocaeli'de böyle bir yer varmıdır acaba?

Honda'nın eğitim merkezi Gebze'de zaten. İstanbul diye geçse de oraya daha yakın.

o da olur
09 Mayıs 2012, 00:43
http://www.bikemyworld.com/ adresine istanbul'da eğitim veren bir yer varmış...

"Sıcak yaz aylarında da eğitim günün sonunda komşusu bulunduğumuz Dalia Beach Club ve Restaurant tesislerinde denize girerek rahatlayabilir, nefis deniz mahsullerinden tadarak yorgunluk atabilirsiniz." vay vay vaay, çok fena :) ücreti de ona göredir diye tahmin ediyorum artık.

bu arada ücreti açıkça sitesine yazmayan yerleri sevmiyorum. eğitmenlerinin her birinin hangi sertifika/bröve/madalya/nişan vs sahibi olduğunu yazmayanları da sevmiyorum.

halilkılıç
11 Şubat 2013, 13:48
www.gisakademi.com/,kendi bünyesinde bulunan Beşiktaş Serencebey'deki GiS Sürücü Kursu ile ehliyet aşamasından başlayarak uluslararası akreditasyonları çerçevesinde güvenli ve ileri sürüş eğitimleri vermektedir.Binici eğitimlerinin yanısıra ULUSLARASI SERTFİKASYON ÇERÇEVESİNDE EĞİTMEN EĞİTİMLERİ'de akademi bünyesinde yapılmaktadır.Kemerburgaz'da bulunan GiS Park http://www.gispark.org/ tesisleri 14.000 metrekare üzerine kurulmuş bulunan eğitim alanı,sosyal tesis,servis ve garaj hizmetleri verilmektedir.Temel eğitimlerde motosiklet ve binici ekipmanları akademi tarafından temin edilmektedir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

GİS Akademi 'de eğtimler kendi eğitim alanı ve sosyal tesisi olan GiS Park'ta verilmekte olup,binicilere motosiklet ve ekipmanlar akademi tarafından temin edilmektedir.İstanbul merkezli olup Bursa,Ankara ve Antalya şubeleri ile de eğitmenleri aracılığı ile eğitim faaliyetlerini yürütmektedir.

ferdinandd
11 Şubat 2013, 13:56
Bence çok faydalı bi başlık olmuş, emeğine sağlık :rendeer:

Güncel tutulup, diğer net bilgi sahibi arkadaşlar alıntı ile listeye madde ekleyerek ilerlerlerse, aylar yıllar sonra bile listeyi en geniş haliyle son sayfada bulmak mümkün olur!!!

Aralara "oda var, bu da var" diye serpişen bilgiler kayboluyor :silent:

initial-D
27 Mayıs 2013, 17:51
omm den aldık 3 günlük eğitim.

teori/kontrol/yol herbiri ayrı bir gündü.çok eğlenceli ve iyi geçti.çok şey kattı.sadece yol eğitimindeki birgün içerisindeki gelişimimiz bile çok çok iyiydi.

tavsiye ederim.

İlker Eren
24 Haziran 2013, 19:17
OMM sadece ileri seviye eğitim veriyormuş gibi bir izlenim edindim?

initial-D
24 Haziran 2013, 20:09
OMM sadece ileri seviye eğitim veriyormuş gibi bir izlenim edindim?

Ben katıldığımda motosiklet tecrübem 450 km idi.
Control eğitimi almadan yol eğitimine katılamıyorsun sadece.öyle ileri seviyeye eğitim veriyorlar diye bişey yok ama ileri seviye kullanıcılar daha yüksek puanlar alıyorlar ve isterlerse eğitimin ilerisine taşıyabiliyorlar bu işi benim anladığım

Gonca akay
05 Mart 2014, 01:00
Bende bir iki yıl evvel mustafa tekin sürüş Akademisi den almıştım eğitimimi ve ehliyetimi etiler akatlarda veriyorlardı eğitimleri gayette başarılı bence Tavsiye ederim.

hasanrs
05 Mart 2014, 01:13
Ben Kadıköy Anadolu yakasında başlangıç seviyesi için Muhammet Aydın'dan ders aldım. Tavsiye ederim! İsteyene telefon verebilirim.

Redneck
05 Mart 2014, 02:20
mesajım bulunsun,sırayla gidelim bakalım hepsine

YouSuffer
05 Mart 2014, 14:30
GİS Akademi de herturlu motosiklet var başlangıc motosikleti olarak size veriyorlar herşey hakkındada sağlam bilgiler veriyorlar ayrıetten ben motosıklete değmemiş biri olarak burada öğrendim.

noob
05 Nisan 2015, 12:07
Vespa'dan yol eğitimi mi alsam diyorum bu aralar? Bu eğitimi alan var mı?

elpantt
05 Nisan 2015, 12:11
Kocaeli'de böyle bir yer varmıdır acaba?

KOCAELİ GEBZE ŞEKERPINARDA HONDA VAR

zaferce
06 Nisan 2015, 08:31
Caner Atagün (http://www.caneratagun.com/) (Bursa)
Mustafa Hepekiz (www.motoregitimi.com/) (İzmir)
Kaan Tuna (www.motoregitimi.com/) (Ankara)

GB79
06 Nisan 2015, 22:02
Vespa'dan yol eğitimi mi alsam diyorum bu aralar? Bu eğitimi alan var mı?

Barkın Bayoğlu "aman" diyor :)

noob
06 Nisan 2015, 22:49
Barkın Bayoğlu "aman" diyor :)

Evet, muhabbet arasında attı lafı ortaya. :) Yine de bi' sorayım dedim. Sonuçta teknik bir eğitimden ziyade trafiğe alıştırma olduğu için düşünülebilir gibi geldi bana.

yasoyaso
06 Nisan 2015, 23:20
Yararlı konu takipteyim

yeknet
07 Nisan 2015, 00:01
Evet, muhabbet arasında attı lafı ortaya. :) Yine de bi' sorayım dedim. Sonuçta teknik bir eğitimden ziyade trafiğe alıştırma olduğu için düşünülebilir gibi geldi bana.

1- Barkın Bayoğlu neye "aman" demiş vespaacademy ye mi yoksa trafikte eğitime mi?
2- Barkın Bayoğlu'nun ağzından çıkan herşey kitap kural mı?

ben de faydalı olduğunu düşünüyorum. bilip bilmeden hemen tu kaka dememek lazım. otomobil için trafikte eğitim veriliyor, motosiklet için neden olmasın.

noob
07 Nisan 2015, 23:35
1- Barkın Bayoğlu neye "aman" demiş vespaacademy ye mi yoksa trafikte eğitime mi?
2- Barkın Bayoğlu'nun ağzından çıkan herşey kitap kural mı?

ben de faydalı olduğunu düşünüyorum. bilip bilmeden hemen tu kaka dememek lazım. otomobil için trafikte eğitim veriliyor, motosiklet için neden olmasın.

1- vespa Academy ye aman dedi laf arasında eğitim firmaları konuşulurken.
2- dediği kitap değil ama motora başladıysam onun videoları sayesindedir. Yer yer antipatik olsa da dediği kitap mı diye silmeye gerek yok adamı.

Trafik eğitimi bence de faydalı olur. O yüzden sordum.

whitedeamon
08 Nisan 2015, 02:05
Yararlı konu takipteyim
Emeğinize sağlık :)

santo78
08 Nisan 2015, 10:07
University of Hard Knocks

ayhan.s
08 Nisan 2015, 11:29
Vespa academy ile ilgili iki olumsuz şey söyleyebilirim. Birincisi ben ilk motor alacağımda neredeyse tüm hocalar, sakın 200'lük almak sıkılırsın, 600'lük ile başlayabilirsin dediler. İkincisi ön frenlemeyi iki parmakla öğrettiler daha sonra aldığım tüm eğitimlerde (gis, honda) bunn yanlış bir alışkanlık olduğunu söylediler. Hala değiştiremedim bu alışkanlığı bu arada maalesef.

serkanksk
08 Nisan 2015, 11:56
İzmir Mustafa Hepekiz tek geçerim.Birebir eğitim veriyor.Ben çok faydasını gördüm Sizede gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir isim.http://www.motoregitimi.com/

DraQuila
08 Nisan 2015, 11:57
Ankara Ulusan Eğitimi 10 saat = 500 küsür lira ...
Diğer yerlerde de aşşa yukarı bu fiyatlar diye biliyorum.
Abi bunlar nasıl fiyatlar böyle!!10 saat nedir ki 1 ders 3 saatmiş zaten 2 gün eğitim 500-600 lira..Cbf150,dandik scooterlar vs motorlar ne yakıyor hoca kimdir Kenan S. mi veriyor bu eğitimi..Eğitim eğitim diyorlarda ben bu eğitime bukadar para dökemem..Fiyatları aşşa çekmeleri yada ders saatlerini arttırmaları gerekiyor..

yasdal
08 Nisan 2015, 12:45
12 Nisan'da OMM nin ARA Control (kapalı alan hakimiyet) eğitimi var. Kendi motorunla katılıyorsun. Yer durumunu sormak lazım. Tam gün 250 sanıyorum.

zaferce
05 Ağustos 2015, 12:39
https://www.facebook.com/pages/SDR-G%C3%BCvenli-Motosiklet-S%C3%BCr%C3%BC%C5%9F-Kursu/350683445120339

http://www.adarat.com/

http://osocanriders.com/

http://www.defansifsurus.com/wp/

https://www.facebook.com/blacksnakemotors

warilux
16 Ekim 2015, 16:34
Ankara 'da tavsiye edeceğinizi eğitim motoru olan bir yer var mı?

mchi
16 Ekim 2015, 21:49
Çok işime yarayacak teşekkürler.

zaferce
19 Ekim 2015, 18:43
http://www.smartridingacademy.com/ (Eski Honda eğitmeni Aydın Korkmaz, İstanbul)

Ayrton_SENNA
19 Ekim 2015, 21:30
Vespa academy ile ilgili iki olumsuz şey söyleyebilirim. Birincisi ben ilk motor alacağımda neredeyse tüm hocalar, sakın 200'lük almak sıkılırsın, 600'lük ile başlayabilirsin dediler. İkincisi ön frenlemeyi iki parmakla öğrettiler daha sonra aldığım tüm eğitimlerde (gis, honda) bunn yanlış bir alışkanlık olduğunu söylediler. Hala değiştiremedim bu alışkanlığı bu arada maalesef.

Ulusan'daki eğitimde 2 parmakla da olur 4 parmakla da olur dediler. Nasıl daha rahat fren yapıyorsanız. Ama 4 parmak daha iyi olur dediler. Ben 2 parmakla frenlemeye devam ediyorum. Bu konuda fikri olan varsa belirtebilirse sevinirim.

yeknet
19 Ekim 2015, 23:09
scooterda 6 parmak hatta 8 parmak oluyor. Düzgün yaptıktan sonra kaç parmak yaptığının önemi yok AEA da 2 parmak yapıyor. Yanlış bişey yok.

zaferce
28 Nisan 2016, 22:56
https://www.facebook.com/zafer.akcay1?fref=ts

zaferce
18 Haziran 2016, 15:53
Maxi Scooter Eğitimi (bkz: http://www.yamaharidingacademy.com/Egitimler/Maxi-Scooter-Egitimi)

zaferce
09 Ekim 2016, 15:17
RoSPA akredite yeni açılan bir yer: http://www.roadcraft.com.tr/

MimTolga
09 Ekim 2016, 17:45
Bu son verdiğiniz sitede ne adres bilgisi görebildim ne de ücret bilgisi.

zaferce
09 Ekim 2016, 17:46
Bu son verdiğiniz sitede ne adres bilgisi görebildim ne de ücret bilgisi.

Ben de göremedim. N'apsak?

MimTolga
09 Ekim 2016, 17:47
Bu arada paylaşım ve emeğiniz için teşekkür ederim.

blanco07
14 Şubat 2017, 16:42
Antalyada motosiklet eğitimi veren çok iyi bir yer buldum. çok memnun kaldım.linkini paylaşıyorum
http://www.antalyamotosikletegitimi.com/

umtkrks
08 Kasım 2018, 10:59
Aydın hocanın adını göremedim burada
Intercom ile canlı bağlantı üzerinden trafiğe kapalı alanda bağlayıp Güvenli sürüş 1, Güvenli Sürüş 2, Güvenli Sürüş 3 ve ardından trafikte sürüş pratiği kazanma fırsatınız var. Ayrıca scooter ve artçılı sürüş eğtimlerinden de faydalanabilirsiniz.
Aydın Korkmaz 20 yıllık profesyonel eğitmenlik tecrübesi ile hizmet veriyor.
https://smartridingacademy.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Gündelik hayatta aklınıza takılan herhangi bir konuda da çekinmeden sorun, ilgi ile cevap verdiğini göreceksiniz. Keza biz öyle tanıştık.