PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon far Arıza Yardım Lütfen..



mevlut58
21 Nisan 2012, 12:48
selam arkadaşlar şimdiden vereceğiniz yorumlar için tşkrler.

bundan 1 yıl once xenon far a özendim ve araştırdım bi tane xenon 8000k h4 35w far aldm anladıgım için motoruma kendim taktim (mondial 125mg) fakat sorunsuz 4 5 ay kullandım sonra xenonum yanmamaya başladı cızt diye bi ses geliyor yanmıyor sonra kapat ac yapıtım 2 3 kere yandı snra bu hata sureklı olmaya başladı snra hiç yanmadi ben sinirlerdm tam motordan sökücektm bir kere daha denedim yandi snra ertesi gün yanmadi sordm 1-2 tamirciye balans dediler snra aradan bi ay gecti başka 1 marka aldm yine aynı özellik h4 8000k 35w (bu arada xenon kiti hiç bir şekilde ıslanlama nem gibi bir şey olmadı) sonra taktım onuda 3 4 ay kullandım aynı hata şimdi cızt diyor yanmıyor sorun ne olabilir tekrar tşkrler..

(ben beyaz eşya servisinde çalıstıgm için kabloları güzel yalıtımlı ve kablolar bükülüp kıvrılma gibi 1 seyde yok)

Eko
21 Nisan 2012, 18:32
Pek yoruma açık gibi gözükmüyor ben anlayamadım problemi :sunny:

Acil112
21 Nisan 2012, 18:39
xenon'un balastı sadece far içersindeki duydan mı elektrik alıyor? Aküden hat çektiniz mi?

mevlut58
21 Nisan 2012, 19:35
elektriği aküden alıyor direk duy ile alakası yok

aya
22 Nisan 2012, 00:18
akü, ateşlemeye yetmiyor...


xenon balastları (onun adı "balast" ya da "ballast" bu arada, "balans" değil), ilk açılışta ampulün içindeki hareketsiz xenon gazını tetikleyebilmek için 23 bin voltluk yüksek gerilime çıkar ve yüksek akım çekerler. bu ilk ateşleme sağlanıp, ampul içindeki gaz ışık vermeye başlayınca da, 75 voltluk stabil gerilime düşer ve çalışmayı bu gerilimde sürdürürler ve bu durumda devreden çektikleri akım da düşer.

yani özetle ilk ateşlemede daha fazla akıma ihtiyaç duyulur. yeterli akım elde edilemezse de sizinkindeki gibi cızırtı sesleriyle birlike cılız bir kaç titreşim görülür ancak xenon gazı hareketlenemediği için ampul yanmaz.

bu tür sorunlar daha çok, farları kontağa bağlı olan ve motor çalışsa da çalışmasa da kontağı açar açmaz yanan farlara sahip motorlarda görülür. çünkü motor çalışmadığı sürece enerji üretmediğinden ve araçtaki tüm donanımların enerji ihtiyacı aküden karşılandığı için, kontak açıldığında xenon'da aküden çalışmaya çalışır. akü şarjının iyi olduğu zamanlarda kit yeterli akımı çekip yanarken, şarjın (yine "şarz" değil, "şarj") zayıf olduğu zamanlarda yanmaz. yani sizdeki gibi bazen yanıp bazen yanmama durumu görülür.

muhtemelen sizin motorunuzda da farlar motor çalıştıktan sonra değil, kontak açılır açılmaz yanıyordur. eğer kısa farlarınız için bir düğme varsa farları yakmadan önce motoru çalıştırıp sonra farları yakarsanız ya da yukarıda anlattığım gibi, farlar motor çalışmasına değil, direkt kontağa bağlıysa bir anahtarla devreyi ayırırsanız sorun çözülür.

yani bu sorunu yaşamamak için, xenon kitinizin aküden akım çekerek yanması yerine motor çalışıp alternatör enerji üretmeye başladıktan sonra bu alternatörden üretilen daha stabil ve yüksek enerjiyle çalışmasını sağlamalısınız...

mevlut58
22 Nisan 2012, 01:08
Yorumunuz için tşkrler farlar zaten kontak açılır açılmaz yanmıyor ayrı bir düğmesi mevcut ama sorunun aküden olduğundan süpheliyim çünkü 0 akü ile denediğimizde yanıyor tamam ama 2 3 gün içerisinde aynı hatayı alıyorm 2 gün içerisinde akünün gücünün biteceğini sanmıyorum.

maxi97
23 Nisan 2012, 00:53
ybrde xenonu açınca ateşleme azalıyor.

seestar
27 Temmuz 2014, 02:37
Arkadaşlar aynı sorun bendede var kafasına göre bazen yanıyor bazen yanmıyor.kendi baglantı soketleri ile baglı direk aküden besleniyor ben sadece uzun kısa uclarını baglantısını yaptım duy'uda kendi orjinal duyu ordada bir gevşeklik temazsızlık söz konusu degil.anahtarı aç-kapa yaparak bazen yaktıgımda oluyor tabi şansa,alarm takılı ondanmı diye onuda iptal ettim olmadı. yine yanmadıgı sırada baska bir 12 volt aküyle (motorsiklet aküsü degil)paralel bagladım acaba voltajmı yetmiyor diye Malum ilk anda ateşleme için 23.000 volt gerekliymiş sonuş sıfır cııızzzt diye ses geliyor balastan yanmıyor.bu sorunla karşılaşan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum sök gitsin diyen arkadaşlar olabilir fakat inanın gece çukura giriyorum cıkıyorum ondan sonra görüyorum çukuru öle yani diger farla olmuyor

mterayes26
05 Ekim 2014, 04:54
bu zıkkımın elektrik iletip iletmedıgı neyle anlasılır , mesela 12 v u far ampülü ile anlıyoruz elektrık olup olmadıgını