PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin deposu hadi bir el atın.



poyraz010
02 Nisan 2012, 02:17
Öncelikle iyi geceler Mt ailesi,

Aslında yeni bir motosiklet düşünüyorum ama şimdilik askıya aldık. Haliyle motoru toplayayım dedim.

2007 model Kanuni windy motosikletimi kırılan bozulan parçalarını onarmakla zamanımı geçiriyorum. Sinyal ampülü patlamış onları değiştirdim park, far ampüllerini değiştirdim. Yağını değiştirdim, ciklesinde ve contalarında sorun olan karbüratörümü netten aldığım karbüratör tamir takımıyla başarıyla onardım. Dürümdöner'e fikirleri için teşekkürler ..

Bi kaç eksik parça plastik aksamıda bi şekilde bulup ayarlayıp taktım motoru toplamaya başladım.

Şimdi sizin fikrinize ihtiyacım var Benzin deposu konusunda, deponun içi pas yapmıştı bende içini bi şekilde bi süre idare edecek şekilde temizledim.

Şimdi üniversite okuduğum motosikletim yanımda değil. Yani kendi resmini koyamıyorum.

(TEMSİLİ RESİM )

http://b1204.hizliresim.com/w/2/40s1t.png

Gösterdiğim yerden benzin kaçırması var daha doğrusu sızma yani .. Bi defada aynı yeri, teneke işiyle uğraşan birine tavsiye üzerine götürdüm yaptı ama aynı sorun gene başladı çözüm kalıcı olmadı. Aklımıza birşey daha geldi. Acaba depoyu sanayiye götürcek kaportacı oraya hani arabaların kaportasına sürülen sarı macunla bi macın yapsa yada kaynak işlemi yapılsa yeniden depoyu boyatsam sonuç alabilirmiyim ?

Yeni depo 175 Tl civarında. Şuan için yeni depo alamayacağım. Malum öğrencilik. En azından para biriktirene kadar idareten bu işlemi yaptırsam iyi bir sonuç alabilirmiyim fikirlerinizi almak istedim.

Herkese teşekkürler..:rendeer:

yamyamaha
02 Nisan 2012, 02:26
dostum en iyi çözüm değiştirmek. ama gecici bir çözüm olarakta kaynak yaptıra bilirsin. benzin deposu kaynagı yapan eksoz ustaları var. sor soruştur. herkes ben yaparım der ama güzel yapan azdır.
burası titreşimden gittiği için bir süre sonra gene aynı yerden özürlenecektir haberin olsun.

poyraz010
02 Nisan 2012, 02:41
Evet değiştirsem daha iyi olacak küfünden pasındanda kurtulcam farkındayım ama malum biraz daha zaman gerek. Peki en azından bi 4 5 ay kadar götürürmü bu işlemi yaptırsam ?

dürümdöner
02 Nisan 2012, 02:52
macunla olmaz o iş:) (iran yapışkanı diye mübarek birsey var ama ona sen hiç bulaşma) sarı kaynak diye birsey duydun mu? gidip ondan yaptırıcaksın..10 tlden fazla vermeyeceksin..akıllı olacaksin uleeeyn:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------

o kaynağı yapacak adama da boyayı çok yakarsan üzülürüm diceksin..az bi boya hasarıyla işi kurtaracaksin..orayı da astar ile boya paslanmasin..10 liraya bi tank ped alıp alt kısmı geniş olanlardan idarelik yapıştıracaksin..işin hallolacak..

poyraz010
02 Nisan 2012, 03:56
dürümdöner;

Usta gene yaptın yapacağını patlattın yorumunu,:cat: çok teşekkür ederim fikirler için.:rendeer: Vizeler bitsin gidince direk sanayiye gitmeliyim o zaman. Evet sarı kaynağı duydum daha önce motor haricinde başka işlerde kullanmıştık. İnşallah faydalı olurda iyi bir sonuç alırım.

Bi süre idare etsin. Durumlar müsait olunca depoyu değiştirmek en iyi yöntem olacak ama sarı kaynak işi aklıma yattı.. :bounce:

Başka fikri olan varsa buyursun lütfen ..:rendeer:

poyraz010
16 Nisan 2012, 02:17
Bugün sanayiye gittim depoyu alıp, kaportacı tanıdığım bi abiye rica ettim etmizledi kaçıran yeri sonra bi güzel zımpara attı, bide sarı kaynak yaptıki sormayın .. Çok güzel oldu şimdilik bi sorun yok bakalım inşallah beni bi süre idare edecek :) Kaynak olan yeri kırmızı sprey boyayla boya zaten koltuğun altında kalacak idare eder dedi yarında onu boyayacağım inşallah güzel olacak .. :):) :rendeer: