PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cbr250r gidon yumuşaması



Okur_tr
23 Mart 2012, 21:45
merhaba arkadaslar
cbr250r motorumun anahtarını kontakta kırmıştım. içerde kalan parçayı çıkartmak için servise gönderdim motorumu. parçayı çıkartmak için kontagi ve depoyu söktüler diye biliyorum. geri aldığımda gidon çok yumuşak geldi bana. böyle bir işlemden sonra yumuşamis olması mümkün mü? sertlestirilebilir mi?

adem80
23 Mart 2012, 21:58
yumuşak olmasında ne gibi bi sakınca var çözemedim. Daha rahat hareket kabiliyeti saglar. Sert gidon dengeyi zorlar. Belki gidonun bilyelerini greslemişlerdir.gidonda boşluk yoksa bi problem yok bence.

Okur_tr
23 Mart 2012, 22:02
sanki daha önce daha rahat kullanıyordum. çok yumuşak olunca kontrolü zor geldi. donuveriyor kendiliğinden gibi hissettim.

adem80
23 Mart 2012, 22:16
doğru motor sanki daha hafifmiş gibi gelir. Alışırsın.veya gidonu tutan kocamaan bi somonlar vardır. Biri sıkılır biri gevşetilir falan. Ordan ayar yaptırıp biraz sertleştirebilirsin. Garantiden yaptırabilirsin çok yumuşak olmuş dersin. Çokta sıktırırsan hiç hayırlı olmaz. Taş gibi olur denge kabiliyetin azalır kaza riskin çoğalır. Alışmayı dene. Boşluk yoksa tabi. Boşluğa şöyle bak. Düz bi beton veya asvalt zeminde gidon dik bi vaziyette 1 ci viteste fazla zorlamadan, ön frene bas ve hafif kalkar gibi gaz ver. Ön gidonda bosluk varsa gidon dibinden büyük somonların ordan sallantı yapar. Veya yoda giderken düz bi zeminde hafif ön fren yap. Bunu biraz sertleştirip yumuşatabilirsin. Gidonda bı titreme sallantı yaparsa gidonunda boşluk var demektir. Başka arkadaşlarında başka tavsiyeleri olabilir. Sevgiler.

Okur_tr
23 Mart 2012, 22:46
tesekkur ederim adem80. en kısa zamanda biraz sıktırsam daha rahat ederim o zaman.

adem80
23 Mart 2012, 22:50
tesekkur ederim adem80. en kısa zamanda biraz sıktırsam daha rahat ederim o zaman.

yardımcı olabiliyosam ne mutlu bana :)

safakk
24 Mart 2012, 00:05
lastik havalarını uygun seviyeye getirmiş olabilirler mi? Bi kere bana oldu lastiklerim çok inikmiş sonrasında hava basınca gidon kuş gibi oldu oh bee dedim dünya varmış... Sanki önceden kara düzen direksiyon kullanıyormuşumda birden hidroliğe geçmiş gibi olmuştum :)

Not: bence yumuşak gidon olması daha avantajlı.. Daha hassas hareket edebilirsin böylece. Tabii birde daha az yorulursun