PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çizikleri ?



Fabre
23 Mart 2012, 00:41
Selamlar arkadaşla, bugün bir arkadaşımın yoğun ısrarı üzerine vitesli motor kullanmayı öğretiyordum ona.
Başladık işte debriyaj arka fren ön fren vs neyse debriyajı bırak gaz ver vs kaldırdık.
2-3 defa durdu kalktı en sonunda öğrendi kendisi gitmeye başladı.
Ama 3-4 turdan sonra ayağa kalkmaya kalkınca artistlik olsun diyee...
Sonucu söylemiyorum bile size :pr:

Grenajların birazı çizildi, ön kafa grenajında ön siperliğin yarısı çatladı, farın üst köşesi hafif çizildi.
Şimdi ön siperliği yarın değiştiricem ama şu çiziklere ne yapabiliriz acaba bir fikri olan varmı?
Birisi cila al sür dedide pek inandırıcı gelmedi bir yöntem bilen varmı acaba?
Asfalta sürttü motor grenajlar sarı renkte gibi çizildi, ayrıca gri renkde.
Bu çizikleri nasıl geçirebiliriz ?

ygk
23 Mart 2012, 00:58
ne renk motor ? çok derin değilse oje kullanabilirsin.
çizik kapatma kalemlerini deneme işe yaramıyor. oje de renk absurt ise berbat edebilir. benim motor siyah dikkatli sürdüm şu an yerini bilmeyen bulamıyor.
pasta cila da çizik çok derin değilse işe yarar ancak bazı cilalar plastiği soldurup öldürür. dikkat etmek lazım.

Fabre
23 Mart 2012, 01:02
ne renk motor ? çok derin değilse oje kullanabilirsin.
çizik kapatma kalemlerini deneme işe yaramıyor. oje de renk absurt ise berbat edebilir. benim motor siyah dikkatli sürdüm şu an yerini bilmeyen bulamıyor.
pasta cila da çizik çok derin değilse işe yarar ancak bazı cilalar plastiği soldurup öldürür. dikkat etmek lazım.
Motor füme renginde, siyah falan olsa aynı fikir benimde aklıma geldi. Çizikler çok derin değil aslında ?

F54
23 Mart 2012, 01:17
arkadaş 600rr hiç bilmeyen adama verilir mi ben ybr yi bile vermiyorum çünkü bi tane motosikletim pert e çıktı bi arkadaş yüzünden tamam arkadaşın değerli olabilir ama bilmeyene motor vermem hatta ben bilene bile vermiyorum artık..
umarım boya işi gerekmez yoksa motrun orj hali bozulduğu zaman satarken fiyat düşüyor

Mr.cihans
23 Mart 2012, 01:21
cıla degılde pasta surun ama surmeden once motorunuzu yıkayın pasta yapılcak bolumu nemlıyken bır bezle bır sıkım dıs macunu kadar vırseyı alıp sadece ama sadece cızıklerın oraya uygulayın baska yere degıl derın degılse cıkarakcaktır daha dogrusu boyanın ustunu zımpara gıbı ınceltıcegınden dogal olarak cızıklerdde kaybolcaktır tabı derıl degılse sonra durulayın bolgeyı en sonra kuruladıktan sonra cıla surun kı tahrıs olan boya beslensın pasta cıla farklı malzemedır bılgınıze..

enesergul
23 Mart 2012, 01:47
çizikler çok derin değilse sonax veya meguiars(motora işlem yapıyorlar mı bir bilgim yok) gibi kalite markaların pasta cilasını kullanarak çizikleri ortadan kaldırabilirsin var öyle bir şey gerçekten.. ya da çoğu şehirde sonaxın veya meguiars ın oto yıkama şubeleri var..50 lirayı falan geçmiyorsa bir pasta cila ypatır..hemde motorunun rengi bir kendine gelsin :)
en azından ordaki çalışanlar sana fikir verebilir bu konuda..fiyat çok yüksek gelirse de tanıdığın bildiğin bir kalite yıkamacı varsa onu da değerlendir..

kendin yapmak istersende pasta cila vs konusunda internette çok kapsamlı bilgiler var.. biraz araştırırsan ve önerilen ürünleri alırsan hem çiziklerini kapatabilirsin hemde daha sonrada kullanır motorunun sürekli bakımlı gözükmesini sağlayabilirsin..hemde motorunla kendin uğraştığın için çok zevkli oluyor birşeyler yapıp sonuçlarını görmek..
kendin yapmayı düşünsende bence bu işten anlayan birine sor o çizikler bu işlemle kapatılabilir mi diye

arca94
23 Mart 2012, 02:09
Herhangi bi araba kaporta boyacısına git mis gibi yapıyorlar.. Ben 50 TL gibi bi fiyata hem çatlakları kapattırdım hem de üzerine boya çektirttim, sıfırdan daha güzel oldu.
Motosikletin boyasının tam kodunu al, bi de tanıdık usta bulursan çabucak yapar bitirirler..

ygk
23 Mart 2012, 12:20
mesajınızı tekrar okudum şimdi. sarı bölüme pek yanaşmadan gri bölümler hafif ojeyle giderilebilir. en iyisi bir kaportacıya gitmek olacaktır ama çizikler derin değilse oje ye hiç bulaşmayalım. pasta cilayla geçeceğini düşünüyorum. yalnız cila plastik cilası olsun ve diğer arkadaşların dediği gibi nemliykeen uygulayın. uygularken güneşte kalmasın. daha net görmek için felan uyguladıktan sonra güneşe çıkarmayın. bırakın biraz emsin plastik kısım ertesi güne hiçbişey kalmaz.

Lucas
23 Mart 2012, 13:18
Arkadasina yeniden ver motoru, gidip yaptirip getirsin. Eger daha ciddi bir kaza yapmamissa, hem motor kullanmayi ogrenmis olur, hemde motorunu yaptirmis olur.
Bisiklet mi ki bu, ogrensin diye vermissin. Neyse, sen zaten netice itibari ile kulagina kupeyi takmissin. Gecmis olsun.