PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 soru 1 ricam var



kadir_6660
22 Mart 2012, 12:16
ilk sorum
motor sürerken şu anlık dizlik kullanmıyorum bana ilerde bacaklarında sorun çıkartır diyorlar bacaklarınla ilgili bir sürü sorun çıkacak en başta ilerleyen yaşlarda hep
bacakların üşüyecek diyorlar tecrübeli abilerim doğru mu bu bire şehir dışına çıkma ihtimalim az var benım şehir içi kullanıyorum küçük bir ilçe almama gerek var mı acaba?

2.sorum
motorum ısınmadan daha ben viteslerde zorluyorum bazen 6000 7000 devirlere geliyorum bu sakıncalı mı bazen oda

ve ricam

dün yaşadığım ilçede dümdüz bir cadde var ben ilk ışıklarda durdum yanıma benden büyük bi abi scootorla yanıma durdu bana şöyle bir baktı neyse yeşil yandı benim motor 150 mc mondial uçurmuş valla motoru motor çok güzel yeşil yanar yanmaz en bi kökledim neyse aşağıdaki kırmızı ışığa yakalandım arkamdaki abide benlen birlikte köklemişti adam çıldırarak geliyor ışıklarda durduk gene bana baktı bende kask birde deri mont var tamam az mahcup gibi mahcuptan kastım yetişemedi ya bana abi meraba dedim meraba dedi kaba bir ses tonuyla abi dedim neden kask takmıyorsun ki dedim daralıyorum gardaş dedi gene bir kaba sesle bir sebebi varmı abi dedim ben onu düşünüyorum banane yürü yolundan gitsene sanane kardeşim sana mı ssoracam dedi o anda yeşil yandı içimden ne halin varsa gör dedim bi kökledim gene ortalıklarda yok ilerde trafik var ben yavaş yavaş frene asılıyorum durmak için bu benim yanımdan bir geçişi var aralardan bir gidiyor sağdan solluyor bi şeyler yapıyor az kalsın arabanın birine giriyordu yolun ilerisinde inşallah bir şey olmamıştır
ricam şu böyle insanlar aramızda varsa kaba olmayalım ben adamı tanımam etmem banane demedim abi keşke taksan kafan asfalttan sağlammı diyecektimde
karşı tarafın bunu anlamayacağını anladım lütfen hepimiz kaskımızı takalım

Attalos
22 Mart 2012, 12:20
okurken yoruldun valla..

TAYFUNBORA
22 Mart 2012, 12:41
Sevgili kardeşim, benim de senden bir ricam var.Cümle sonlarına nokta ,noktadan sonra da büyük harf ile başlarsan hiç yoktan yazın daha kolay okunabilir olacaktır.

1.Dizlik takmazsan ileride romatizma,sistit vs hastalıklar ile uğraşacağın doğrudur.Ama dizlik takmadığın için asıl korkacağın şey düşüp diz kapağını parçalayacağın belkide sakat kalacağın durum olmalıdır.

2.Motoru ilk çalıştırdığında bir süre gaz vermeden rölantide çalışmasını beklemelisin.Böylece hem motorun ısınır hemde yağlama yapar.Bunun dışındaki herşey zarar verecektir.

Soykan67
22 Mart 2012, 12:42
Son paragrafta söylediklerinde haklısın, anlamazlarsa bırak uğraşma.Kafa kalın, içi boş olduğu için hem anlamazlar hem de kaza durumunda bir şey olmaz.

Dizlik kullanmamana gelecek olursak, çok yanlış ediyorsun.Şu an ne kadar gençliğinde motosiklet kullanan tanıdıklarım varsa dizlerinden şikayet ediyor.Sen sen ol kullan yoksa orta yaşlardan itibaren kafanı duvarlara vurmaya başlarsın.

Motosikleti daha ısınmadan zorlaman fazlasıyla sakıncalı.3-5 dakika rölantide gaz açmadan ısıtırsanız o zaman daha iyi olur.Bir şey olmaz diyenlere kulak asma, olur.

kadir_6660
22 Mart 2012, 12:57
Tayfun ve Soykan eyvallah abicim.Dikkate alacam,imla kurallarını almaya başladım bile...

TAYFUNBORA
22 Mart 2012, 12:59
İşte bilinçli bir motor sevdalısı ve forum arkadaşı olma yolunda doğru adım:cat:


Tayfun ve Soykan eyvallah abicim.Dikkate alacam,imla kurallarını almaya başladım bile...

antilop_skul
22 Mart 2012, 13:06
dizlik tak bence imkanın varsa motosiklet pantolonu al 2 .5 sene dizliksiz bindim aradan 1.5 yıl gecti hala kalsiyum vs kullanıyorum . agrısı cok ve herseyden once diz kapagın kırıldıgında yuruyemezsin . cok pahalı birsey deıl 40 tl civarında . al tak karkkdeşim hersey sağlık için .

MotorKafa
22 Mart 2012, 13:13
Tayfun ve Soykan eyvallah abicim.Dikkate alacam,imla kurallarını almaya başladım bile...

"Snane phenim yasdqLrmdn. aptL SheY " diyen bir arkadaş değil. Tebrik ederim.

Noktalı virgüldü, kesme işaretiydi falan çok kasıntı şeyler aslında. Sonuçta dilekçe yazmıyoruz burada.
Ama nedendir bilmiyorum, bende alışkanlık haline gelmiş. Dikkat etmesem dahi böyle gidiyor elim klavyede.
Sanırım şu kırmızı şeylere sinir oluyorum :P

Dizlik konusuna gelecek olursak, bende kullanmıyorum.
Evde iki çift dizlik var, biri emanet. Ama ben yinede kullanamıyorum.
Fakat iyi birşey değil kesinlikle. Romatizma, kireçlenme vs. çok çekecez ilerde...

Isınmadan çalıştırmayla ilgili ise; ben ne yazık ki onuda yapıyorum.
Önceden motoru çalıştırırdım, ondan sonra üstümü giymeye başlardım.
Böylelikle motor kendine gelmiş olurdu.
Ama şimdi marş motorum arızalı vurdurarak çalıştırıyorum.
Isınmadan gaza basıp gitmiş oluyorum.
Kısacası buda sakat iş. Yani motorun kendine gelmesi lazım önce.
Sabah yataktan çıkıp yüzünü yıkamadan koşarak işşe gitmeye bezer bu . :)

acayüp
22 Mart 2012, 13:15
Farkindaysan iki sorununda cevabini aslinda biliyorsun fakat kendi cevabin kendi isine gelmiyor.

Iki soru icinde kesin ve net olarak " evet aynen oyle " diyorum.

kadir_6660
22 Mart 2012, 13:33
dizlik tak bence imkanın varsa motosiklet pantolonu al 2 .5 sene dizliksiz bindim aradan 1.5 yıl gecti hala kalsiyum vs kullanıyorum . agrısı cok ve herseyden once diz kapagın kırıldıgında yuruyemezsin . cok pahalı birsey deıl 40 tl civarında . al tak karkkdeşim hersey sağlık için .
doğru söze ne denir

Soykan67
22 Mart 2012, 14:27
Noktalı virgüldü, kesme işaretiydi falan çok kasıntı şeyler aslında. Sonuçta dilekçe yazmıyoruz burada.
Ama nedendir bilmiyorum, bende alışkanlık haline gelmiş. Dikkat etmesem dahi böyle gidiyor elim klavyede.
Sanırım şu kırmızı şeylere sinir oluyorum

Aynen sinir ediyor adamı :) Altını kırmızı çizgi ile çizince ister istemez düzeltiyorum.

Syanur
22 Mart 2012, 14:29
Dizlik tek başına romatizmayı vs. önleyemeyebilir. Ancak dizin doğrudan rüzgara maruz kalmasını baya bir engeller. Ancak yinede birçok dizlik hava aslın diye delikli tasarlanmış ve efil efil estiriyor içeri doğru. Soğuk zamanlarda oraları da kapatmanı öneririm. Hatta baktın dizlerin doğrudan rüzgara mağruz kalmasa bile yine de üşüyor, ozaman ekstra önlemler almalısın.

Dizliği romatizma etkisinden ziyade güvenlik için takmıyor olmana da çok şaşırdım. Mutlaka dizlik tak arkadaşım. Üşenmene de gerek yok, 5-7 saniyeni alır, çırt çırt yapıcan takıcan okadar...:wiinkk:

Mümkünse motora binmeden önce motoru çalıştır, o esnada üstünü giyin. Bu sırada aşağılara toplanmış olan yağ motora iyice dağılır. İlk aşama budur. Özellikle çalıştırır çalıştırmaz gitmiyor olsan bile gaza basman sağlıklı değildir çünkü bir çok parçanın yağı süzülmüş olabilir. O durumda motoru +3000 d/d ya çıkartmak akıl karı değil. Ve diyelim ki üstünü giyindin ve motor da yağlandı. Şimdi hareket zamanı. Ama şunu unutma motor henüz ısınmış değil. Yani parçalar hala soğuk. Yağlanmış olsa bile soğuk parçalar en çok aşınmaya maruz kalan parçalardır. O yüzden motorun ısınana kadar (birkaç km) ciddi devirlere çıkmaktan kaçınmanı tavsiye ederim.

Kazasız belasız :king:

Uğur Bilgili
22 Mart 2012, 15:31
Bi beyni olsaydı korudu, boşver uğraşma böyle tiplerle.

kadir_6660
22 Mart 2012, 16:19
Birde sanane kardeşim daralıyorum bunalıyorum demesi yok mu?
gözleri de kan çanağı Allah akıl versin ille tecrübe mi edinmek gerek.
dizlik hakkındaki yorumları dikkate alıyorum abiler eyvallah hepinize