PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kahverengi Tabelalar



pompei
21 Mart 2012, 16:39
Selamlar.
Kahverengi tabelaları bilmeyen yoktur tarihi turistik yerleri gösteren tabelalardır.Gel gelelim bunların arşivlendiği bir site bulamadım.Yani şu tabela şuraya götürür orada şu uygarlık yaşamıştır gibi.Burdaki amacım daha bilinçli gezmek istememdir.Gerekirse oranın tahini okuyarak gitmek.Gideceğim yol üzerinde kaç tane kahverengi tabela bulunduğunu öğrenmek hangisine göreceğime karar vermek gibi.Sizin bildiğiniz kahverengi tabelalar hakkında bir site var mı? Yada bu başlık altında gittiğiniz kahverengi tabelaları kısaca anlatarak paylaşsak bir arşiv oluştursak?

http://wowturkey.com/tr313/enisserkan_tekiner250Medium.jpg

http://wowturkey.com/tr471/Guven_Hoca_Fotograf3801.jpg

pompei
21 Mart 2012, 23:50
Assos Behramkale

http://www.iwasinturkey.com/iwit-wiki/images/thumb/0/01/Assos_behramkale.jpg/298px-Assos_behramkale.jpg


Assos, Eski Anadolu'nun batısında, Troas bölgesinin güney kıyısında, 238 metre yükseklikte bir bazalt tepesi üzerine kurulmuş,

Çanakkale'nin 87 km güneyinde Ayvacık İlçesine bağlı antik kalıntılarla dolu tarihi ve turistik bir beldedir.

Yer yer yüksekliği 20 metreye ulaşan il 12 değişik kapının yer aldığı yaklaşık 3200 metrelik surlarla çevrilmiştir

Assos, Lesvos (Midilli) adasındaki Meyhymna şehrinden gelen Aioller tarafından kurulmuştur.

Assos'un önemi, özellikle Alexandrıa Troas'tan Adramytteion'a oradan da Bergama'ya kadar giden yola hakim olmasıdır.

M.Ö. 6:yüzyılda Athena Tapınağı inşa edilmiştir.

Denize doğru inildikçe, agoralar, Gymnasium ve Tiyatro binası bulunmaktadır.

Assos Soktates'in yaşadığı ve tarihte ilk felsefe okulunun kurulduğu yerdir.

Lucas
22 Mart 2012, 00:45
Konu aslında çok yararlı ama, niyeyse ilgi görmedi.

bugay
22 Mart 2012, 01:05
Bunlardan binlerce yok mudur? Yani bu başlık altında toplamak zor gibi. En iyisi google'dan aramak :)

Nexagon
22 Mart 2012, 02:18
çok güzel ve faydalı bir konu, linki kaydediyorum, nette dolaştıkça ve kaynak edindikçe paylaşıdma bulunacağım.

pompei
22 Mart 2012, 13:46
Antandros
http://www.kazdaglari.com/kultur/antand/image002.jpg


Antandros, Balıkesir ili sınırları içerisinde, Altınoluk-Edremit karayolunun 2. kilometresinde, Edremit körfezinin kuzeyinde yer alan önemli bir Troas kentidir. İda Dağının (Kaz Dağı) güney eteklerinde, Mysia ve Aiolis’i Troas’a bağlayan yolu kontrol eder konumda, denize dik olarak uzanan Kaletaşı tepesinin zirve ve batı yamaçlarına konumlanmıştır.

Antandros kentinin kuruluşu hakkında antik kaynaklardan çok farklı bilgiler edinilmesine karşın, bütün antik kaynaklar Antandros’un ünlü tersanelere sahip olduğu konusunda hemfikirdirler. Hatta Virgilius’un, "Aeneas" adlı eserinden şehrin, İda Dağından elde edilen kerestelerin ihraç edildiği limanları ile tersanelerinin ününün, Troia Savaşına kadar geriye gittiği anlaşılır.

Afrodisias

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/23280754.jpg

Bir zamanlar Lidya eyaletinin başkenti olan Aphrodisias Nazilli'nin 38 km güneyinde, Karacasu bölgesinin Geyre köyünün yakınlarında bulunuyordu. Eski zamanlarda şimdi olduğu gibi Aphrodisias çekici mermer yapıları hiç şüphe yok ki zengin bitkileri Dadaloz vadisinin ortasında badem, nar ve kavak ağaçları ileAphrodisias beliriyordu. Şehrin zenginliği kültürel ve politik önemi yapılarının büyüklüğü ve ihtişamından açıkça belli oluyordu. Aphrodisias adı güzellik, aşk, doğa ve bolluk tanrıçası olan Aprodile'den geliyor ve en ünlü tapınaklardan biriydi. Fakat bu asıl ismi değil. Tarihçi Stephanos'a göre Lelegianlar tarafından bulundu ve ilk olarak Lelgonopolis olarak bilinir. Daha sonra şehrin ismi Megalopolis'e ve sonra tekrar Assria'nın kralı Ninos'tan sonra Ninoe'ye dönüştürüldü. Şehrin tarihi tunç çağına dayanabilir ve M.Ö. 3000 yılından önce kalkolitik kültür ile ilgili açık delil vardır. Aphrodisias ismi M.Ö. 3000 den sonra Helenistik devirde kullanılmaya başladı.Aphrodisias Bizanslılar ile Hıristiyanlığın yayılmaya başlanması ve Hıristiyanlığın derece derece din olarak adapte edilmesi şehrin statüsünde büyük bir değişikliğe sebep olmuştur. Tapınma Merkezi Aphrodite'in önemi azalmıştır. Aphrodite ve Aphrodisias sonunda bütün yazıtlardan silindi. Çabalar şehrin isminin Stauropolis'e Haçlı Şehrine çevrilmesini sağladı. Fakat halk Caria kullanmayı tercih etti.