PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yağ ile ilgili yardım



hayalets
20 Mart 2012, 00:25
arkadaşlar daha yeni fark ettimki 300-500 km kadar sıfır yağ ile gezmişim.Bir baktım göstergesine yağ hiç yok.Hemen yol kenarındaki bir benzinciye girip castrol 10-40 benzinli bi yağ aldım.Bir litre kadar doldurdum ve motoru düzettikten sonra göstergesinden baktım.Ve motor yağının çizginin üstüne olduğun gördüm.Bir hayli fazla yağ koydum herhalde.

Castrol marka yağ iyimidir.

yağsız yaptığım km ler bana nasıl dönecek(ufaktan bir ses çıkartmaya başlamıştı benzinciye dalıverdim)

fazla gelen yağ sorun yaratırmı(illaki boşaltmam mı lazım)


yardımcı olmanızı bekliyorum...


GT250r

safakk
20 Mart 2012, 00:32
o yağ nereye kaybolmuş bence sen onu araştır. Yoksa yarın sabah çalıştırmaya kalktığında yine yağsız kullanıyor olabilirsin

Castrol iyidir ben 10 40 tam sentetik olanını kullanıyorum. İnanılmaz memnunum bi daha ki yağ değişimine öneririm

adem80
20 Mart 2012, 00:32
önce o yağ nereye gitmiş onu araştır. Yakmışmı, sızdırıp kaçırmışmı? Motorun kitlenmeden farkettiğin iyi olmuş. Ufak çapta zarar görmüş olabilir. Yağ ekledikten sonra sesi kesmişse sadece yağ nere gitmis bi onu araştır. Castrol yağ kalitelidir sorun yapmaz. Yağını sık sık kontrol et. Kaçırmayıpta yakıyosa rektefe zamanı gelmiş demektir. Sevgiler.

Soykan67
20 Mart 2012, 00:34
Fazla yağı zaten motosiklet kendisi atar fakat yağını siz değiştirin.Eski yağ ile yeni yağı karıştırmayın içiniz rahat olsun.

Castrol marka yağ iyidir.

Yağsız kullandığın kilometreler sana nasıl döner tam bilemem, daha bilgili kişiler cevap vereceklerdir mutlaka.

Tekir
20 Mart 2012, 00:35
fazla gelen yag sorun yaratir, agirlastirir ve yorar motoru, cekis duser. kalici ne zarar verir onu bilmiyorum.

ben hic yag kalmadigini motor yandiktan sonra tamircide ogrenmistim. zarar gormustur buyuk ihtimalle, bu yakita yansir.

yag eksiltmek zaten oncelikli bir problemi oldugundan dolayi motorunun, komple bir elden gecmeli diye dusunuyorum.

Slayerrr
20 Mart 2012, 00:37
Castrol yağ iyidir,
Yağsız yaptığın km'ler sana ne kadar yağla ve ne kadar mesafe kullandığına göre değişken bir şekilde motor ömrünün kısalması şeklinde döner.
Fazla gelen yağ, eğer ki çok fazlaysa evet boşaltmalısın.

Yalnız hem 1 lt kadar doldurdum ve bir hayli fazla geldi diyorsun, hem de 300-500 km sıfır yağ ile gezdim diyorsun. 1,5 lt yağ alan bir motora 1 lt yağ koyduğunda epey fazla oluyorsa, yağ koymadan önce yağ seviyesi muhtemelen minimum çizgisi civarındaydı.

piranha dört
20 Mart 2012, 00:37
Yağın fazlası da azı kadar zararlıdır.Motorun birçok parçası yağ pompasının yağlama gücünden hariç santrifüj etkisiyle yağlanır.Bu tekniğin etkin olabilmesi için yağ seviyesinin gerekli sınırlar arasında olması gerekli.Az olursa yağı kapamaz çok olursa yağı sıçratamaz.Bunu araç lastiğinin su içinde giderken suyu sıçratması gibi düşünebiliriz.Tamamen suya batarsa lastik suyu sıçratamaz.Yağı gerekli seviyeye kadar azaltmalısınız.Yağ markalarına bence pek takılmayın. Önemli olan üretici firmanın tavsiye ettiği şartlarda gerekli standartları karşılıyormu.Ve en önemlisi kaçak nerede veya arızamı var?Çok iyi takipde olmanızı öneririm.

ferhatkars
20 Mart 2012, 00:57
Yağın fazlası da azı kadar zararlıdır.Motorun birçok parçası yağ pompasının yağlama gücünden hariç santrifüj etkisiyle yağlanır.Bu tekniğin etkin olabilmesi için yağ seviyesinin gerekli sınırlar arasında olması gerekli.Az olursa yağı kapamaz çok olursa yağı sıçratamaz.Bunu araç lastiğinin su içinde giderken suyu sıçratması gibi düşünebiliriz.Tamamen suya batarsa lastik suyu sıçratamaz.Yağı gerekli seviyeye kadar azaltmalısınız.
güzel açıklama oldu abicim...açıklama için teşekkürler...

sessizsakin
20 Mart 2012, 01:50
yağ eksikken çok gaza yüklenip yüksek devirlere çıkmadınsa pek ciddi bir sorun yaratmayabilir. ama şu bir gerçekki, eksik yağla ne kadar gidersen, belli başlı parçaların ömrü ciddi oranda kısalacaktır.

fazla yağ iyi değildir. kesinlikle boşaltmalısın. iki yağı karıştırmak da iyi değildir.

yağı komple boşalt. doğru miktarda yeniden yağ koy.

ama yağı ilk doldurduğun anda fazla gibi görünebilir. pratikte, yağı yeter miktar doldurduktan sorna 3 - 4 dakika rölantide çalıştırıp motoru durdurmalı, 4 - 5 dakika dinlendikten sonra yağ seviyesini tekrar kontrol etmelisin. eğer eksik ise takviye etmelisin. fazla ise fazlasını boşaltmalısın.

enelde yağ pencerelerinde üst ve alt seviye işareti olur. en makulu bu iki seviyenin tam ortasında olmasıdır yağ seviyesinin.

yağ seviyesini kontrol ederken, motorun dinlenmiş ve soğumuş olduğundan emin olun.

yeni stop ettiğiniz bir motorun yağı, motor parçalarında ve yağ kanallarındadır henüz. süzülüp kartere inmesi ve yağ penceresinde görünmesi gereken seviyeye ulaşması zaman alır!

motor sıcakken baktıysanız yanlış algılamış olabilirsiniz.