|
Anket Sonuçlarını Göster: Kötü Hava Koşullarında Motosiklet Kullanıyormusunuz?
|
|
Yağmur demem Çamur demem ama Karda da binmem.
|

|
363 |
30,02% |
|
Karda bile binerim , kayakçılarla yarışırım.
|

|
169 |
13,98% |
|
Sabunmuyum eriyeyim yağmurda da binerim
|

|
116 |
9,59% |
Hava sıcak olsun yağmurda da karda da binerim
|

|
96 |
7,94% |
|
Yağmurda binmem 1 haftalık hava durumunu takip ederim
|

|
177 |
14,64% |
|
Tatlı su motorcusuyum kuru zeminin hastasıyım
|

|
288 |
23,82% |
Kotu Hava kosullarinda Motosiklet Kullaniyor musunuz?
Bu konuya 263 cevap yazıldı 9657 kere görüntülendi
 |
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ducati Monster 900S
Kan Grubu: A Rh+
|
18-09-2006, 16:31 PM
O ilk resimdeki gibi surdum Antalyanin meshur yagmurlarinda. Bence gayet zevkli
|
| |
Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Ybr 125
|
18-09-2006, 16:42 PM
alıştım sayılır 
|
| |
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbr1100xx süperblackbird
|
18-09-2006, 16:48 PM
Alıntı:
ABZAH´isimli üyeden Alıntı
en son necdet abi'yle balıkesir'den istanbul'a yağmurda 4 saatte geldik.İnce ince yağan yağmurda belki yanlıslık yaptık ama biraz süratliydik açıkçası ..
anladık ki yağmur için bir hazırlık aşaması gerekiyor.aslında bu topic'te yağmurda ne tür malzeme kullanmalıyız ya da nasıl bir hazırlık yapmalıyız şeklinde bilgileri de paylaşırsak güzel olur kanaatindeyim.ben hemen başlatayım:
1-Yağmurluk
2-Özellikle su geçirmeyen türden motosiklet botu
3-Kask vizörünü su tutmayacak hale getiren sprey
4-Yine çamur olan kask için bez
5-Üşütmeye ve direnci artırmaya karşı c vitamini
aklıma gelenler bunlar..
|
murat nekadar light olduğun yağmurlu havada belli oldu ben hiç üşüdümü
o yolda 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
18-09-2006, 16:55 PM
tabi necdet abicim hiç üşemedik.ama iyi ıslandık.valla şaka maka yağmurda uzun yolda sürüş deneyimimiz de oldu.malatyalı darko'nun motorunu da yağmurda alıp getirmistim
o kısa yolda ilk defa spor bot giymiş ve botun siyahlığı ayağımı boyamıstı.bir hafta zenci ayağı gibiydi eheheh.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
18-09-2006, 17:13 PM
Belki okuyanlarınız hatırlar, 2 ay önce Düzceye mahkeme için gitmiştim, takım elbisenin altını giydim ceketide güzelce sarıp torbaya koydum tabi gravatıda, korumalar mont falan herşey mükemmel, zevkini çıkara çıkara gidiyorum, hava güzel börtü böcek harika bir sürüş, derken Adapazarını geçtim hava kapadı, ve Düzce gişelerine 5 km kala bir yağmur neye uğradığımı şaşırdım, allahtan motorda deri bir başka mont vardı hemen onu giydim, düzce gişelerinden çıktım, biraz sonra benzinim bitti, iyi bir benzinci bulurum diye benzin almayı sallamıştım, motoru o yağmurda 3 km ittim, yanımdan geçen Düzce motorlarının hiçbiri durmadı  neyse benzinci buldum ve sonra adliyeye girdim motoru binanin saçak altına çektim pencere camlarının önünde üstümü değiştirmeye başladım, allahtan bizim regallerin bagajları korumalı su geçirmiyor, elbisenin ceketini giydim gravatımı taktım, pantalondan şarıl şarıl su akarak içeri girdim, ve mübaşir beni çağırdı, mahkeme salonuna girdim ama herkes bana bakıp gülüyor, meğer benim elbiselerimi değiştirdiğim cam bizim mahkeme salonunun camıymış, hakim dahil herkes gülüyor,sonunda mahkeme bitti ama hakim İstanbuldan motorlamı geldiniz dedi, bende evet dedim yahu bu nasıl motor taaa İstanbuldan geldin dedi, beraber motora baktık biraz muhabbet edip ayrıldık, yağmur devam ediyor, ben aldırmadım aynı şekilde takım elbisenin üstüne deri montu giydim, ver gazı otoban, Adapazarında yağmur kesildi, ben yine devam ama bir müddet sonra acaip üşümeye başladım ıslak elbise rüzgar vurunca buz dolabına girmişsin gibi yapıyor, durdum bi yerde biraz kuruduktan sonra yola devam ettim ama çok heyecanlı ve zevkliydi, yağmurların yağmasını bekliyorum uzun yola çıkacağım. 
|
| |
Dostlarım bana müslüm baba der.
|
|
|
|
|
|
|
|
Süper Moderatör
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
|
18-09-2006, 17:45 PM
kışları genelde yağmur altında sıklıkla motor kullanırız çoğumuz su geçirmez bir monta sahip olsakta altta suyu geçiririz bunun için su geçirmeyen altlık kullanmak çok idealdir...uzun bir su geçirmez üst ve altında su geçirmez alt olduktan sonra kaskıda taktıkmı sorun kalmaz ama eldiven burda çok önemli hava çok soğuk olmasada yağmurda ıslanan eller rüzgarla dehşet ısı kaybediyo.. buyüzden eldivende şart yani ssaydığım donanımlarınıoz tamsa yağmur vız gelir tırıs gider...
ama sürüş emniyeti bakımından ..özellikle fren mesafesinin uzaması ve yol tutuşunuzun ciddi ölçüde azaldığınıda göz önünde bulundurmalısınız biraz hızı azaltıp...şehir içinde sorun yok zaten max 50 km ...özellikle uzun yolda dikkat edilmesi gereken faktörler bunlar ...ayağınızda sugeçirmez bir bot yok ise diğer donanımlar tamamsa ayağa bi çöp poşeti ve bilekten bantlama sitili çok iyi sonuçlar verir ...denemesi bedava  ...
her motor kullanıcısının kesinlikle tecrübe etmesi gereken bir hava şartıdır ...bu kadar ayrıntıya girmemiz sizi korkutmasın ...kurallara uyduktan sonra gayet iyi bir kullanım mümkündür..
yine akılda bulundurulması gereken bir hususta yağmurla yumuşayan toprak yan ayağın çektiği ağırlığı kaldırmayabilir ...ayak toprağa gömülür ve motor yan yatar bundan kaçınmak için ayağın altına bir tahta parçası, geniş bir taşveya selenin altında bu gibi durumlar için taşıyabileceğiniz bir saç levha yerleştirilebilir (10cmX10cm
Konu BBRR tarafından (18-09-2006 Saat 17:53 PM ) de değiştirilmiştir..
|
| |
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KLV-1000
Kan Grubu: O Rh+
|
Kar Yağmasinda!!!!! -
18-09-2006, 17:56 PM
daha bgn çanakkaleden manisaya gelirken 200 km sağnak yağmur ve çamur banyosu vardı..tabi bide senein ilk yağmurunun yağmasıyla yoldaki yağı bir düşünün,,sanki motor çamur banyosu yapmış gibiydi..1 saat yıkadık anca temizlendi üzerindeki yağ tortusu...bende her koşulda(kar hariç)gaz çekenlerdenim arkadaşlar.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbr1100xx süperblackbird
|
18-09-2006, 17:57 PM
Alıntı:
baba müslüm´isimli üyeden Alıntı
Belki okuyanlarınız hatırlar, 2 ay önce Düzceye mahkeme için gitmiştim, takım elbisenin altını giydim ceketide güzelce sarıp torbaya koydum tabi gravatıda, korumalar mont falan herşey mükemmel, zevkini çıkara çıkara gidiyorum, hava güzel börtü böcek harika bir sürüş, derken Adapazarını geçtim hava kapadı, ve Düzce gişelerine 5 km kala bir yağmur neye uğradığımı şaşırdım, allahtan motorda deri bir başka mont vardı hemen onu giydim, düzce gişelerinden çıktım, biraz sonra benzinim bitti, iyi bir benzinci bulurum diye benzin almayı sallamıştım, motoru o yağmurda 3 km ittim, yanımdan geçen Düzce motorlarının hiçbiri durmadı  neyse benzinci buldum ve sonra adliyeye girdim motoru binanin saçak altına çektim pencere camlarının önünde üstümü değiştirmeye başladım, allahtan bizim regallerin bagajları korumalı su geçirmiyor, elbisenin ceketini giydim gravatımı taktım, pantalondan şarıl şarıl su akarak içeri girdim, ve mübaşir beni çağırdı, mahkeme salonuna girdim ama herkes bana bakıp gülüyor, meğer benim elbiselerimi değiştirdiğim cam bizim mahkeme salonunun camıymış, hakim dahil herkes gülüyor,sonunda mahkeme bitti ama hakim İstanbuldan motorlamı geldiniz dedi, bende evet dedim yahu bu nasıl motor taaa İstanbuldan geldin dedi, beraber motora baktık biraz muhabbet edip ayrıldık, yağmur devam ediyor, ben aldırmadım aynı şekilde takım elbisenin üstüne deri montu giydim, ver gazı otoban, Adapazarında yağmur kesildi, ben yine devam ama bir müddet sonra acaip üşümeye başladım ıslak elbise rüzgar vurunca buz dolabına girmişsin gibi yapıyor, durdum bi yerde biraz kuruduktan sonra yola devam ettim ama çok heyecanlı ve zevkliydi, yağmurların yağmasını bekliyorum uzun yola çıkacağım. 
|
evt abi bende süper zevk alıyorum yağmurlu havalarda ama ona göre giyinmen gerekir 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SUZUKİ GS 500 E
|
18-09-2006, 20:55 PM
ALLAH şeker etmesin sizi inşallah.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
23-09-2006, 21:28 PM
işim gereği her koşulda biniyorum sadece kar yağdığında eğer mahalleden ana caddeye cıkabilirsem kar yağdığındada dikkatli ve yavaş kullanarak biniyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
20-10-2006, 14:07 PM
motorumun lastigi patlamdıkca isterse tusinami çıksın farketmez
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: TRUVA 250/4 2006
|
20-10-2006, 14:38 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: .................
|
20-10-2006, 14:41 PM
bizim cadde deki kebabcı osman usta 4 mevsim kullanıyor motoru 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mulhacén 659
Kan Grubu: O Rh+
|
20-10-2006, 15:06 PM
Abee almışım Enduro, yapmışım güzel motor, binerim er havada be yaa
Alıntı:
baba müslüm´isimli üyeden Alıntı
|
Üstadım bende Bursadan, Yalovaya haciz için motosikletle gitmiştim, ceket kravat olmadığı için bi müddet katip muamelesi yaptılar, sonra borçlunun taahhüdünü alırken avukat olduğuma inanmayıp kimlik sordular, sonrası güzel sohbet, bol ilgi vs. idi ama dönüşte Haziran ayında yağmura yakalandım, altta sadece kot vardı ıslak kıyafet + rügar hayati organlarımı dondurdu 
Konu Ralf tarafından (20-10-2006 Saat 15:12 PM ) de değiştirilmiştir..
Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
20-10-2006, 15:18 PM
yagmur camur kar farketmez asla bınmem cok tehlıkelı bence
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: allah nasip ederse r6 olacak abisiiii :)
|
20-10-2006, 15:31 PM
yahu ne çok tatlı su motorcusu varmış sitede 
|
| |
RiDe-FoR-LiBeRtY
[no for another things]
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -BİSAN PASİFİC 125-
|
20-10-2006, 15:53 PM
benim motor Allah korusun babamla bile bazen tartışırız amma kıymetli motorun var diye der babam ama hastalık kurtulamıyorum ne olursa olsun emanet olsun kendimin olsun pis motora bide kötü,çamurlu,stabilize yola deli olurum onun için aldığım motoru bi güzel temizlemek veya yıkatmak emanet bile olsa bu benim huyum ama temiz pırıl pırıl gezmenin tadıda bi başşka canım motorunda düzenli oldumu fısır fısır kayar gider yolda hadi yalan deyin yanlışmıyım motorun mekanik aksamı kusursuz bakımlı ve temiz motorla yola çıkmaktan haz alırım
|
| |
-TR-
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: suuuuuZUuukiiiiiiiiii GS 500
|
20-10-2006, 16:09 PM
yağmurda kullanırım, karda denemedim. zaten dolmuş beklerken ve dolmuştayken ifrit oluyorum. yok abi, tam koruma yağmurluğumu da aldım, lastiği de değiştirdim. ben binerim. tek sorun kasıklardan vuran soğuk hava. buna bir çözüm bulalım yaa.
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Dorado V5
|
20-10-2006, 16:47 PM
bende aşırı rüzgarda karşıya geçmem. (istanbulda oturuyorum) Köprü bir felaket oluyor. yağmur falan hikaye.  karda binme şansım olmadı henüz bakalım... denerim 
|
| |
Dorado V5
|
|
|
|
|