anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Anketler

Anket Sonuçlarını Göster: En iyi 600cc spor hangisi?
Honda CBR600RR 458 40,93%
Kawasaki ZX-6R 129 11,53%
Suzuki GSX-R600 176 15,73%
Yamaha YZF-R6 341 30,47%
Diğer 15 1,34%
Oylayanlar: 1119. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

En iyi 600cc spor hangisi?

Bu konuya 292 cevap yazıldı 25380 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#101)
SaLToN

SaLToN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yeşil CİN
Kan Grubu: A Rh+
04-02-2007, 01:02 AM

Kesinlikle YAMAHA onların işi bu motor üretmek..

Asalete bakın bee

Alıntı:
Discordian´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kawasaki yi anlarım hatta suzuki yide ama yamaha ile honda karşılaştırılırmı abicim honda dururken yamahaya binilirmi hiç bir ciddi racing kullanıcısı elinde imkan olsa yamaha yı tercih etmez bence
Eminmisin ? İşte sana racing kullanıcısı..

Aslında imkan olsa. Tek teker arif e sorsak bu konuyu..

Konu SaLToN tarafından (04-02-2007 Saat 01:16 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#102)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha YZF R6
Kan Grubu: O Rh+
04-02-2007, 01:30 AM

Geçen yazılarda da hep söyledim pilotaj bir şeyin iyi olduğunu iddia etmek için en önemli şey dolayısıyla en iyi demek göreceli olsa da yinede estetikte bir numara olduğu bence tartışılmaz ayrıca bazı ilklerde de öncü:fabrika çıkış halde 20000tacho da 18500devir gören tek 600cc(bazı zekiler aksini iddia etmesin ben görüyorum hep,şimdi çoğu gerçekte görmüyor bakın millet dava açmış yamaha ya diyecek e aynı muhabbet diğer modellerde de var 500 devir oynaması hepsinde olabilir gerisi şehir efsanesi) ve en hafif gövdeye(arka selesi çıkıp tekli grenajı takılıyor bu standart sunuluyor ve 161kg olan ağırlık 160 kg oluyor) ve de şu ana kadar yapılmış en kuvvetli sese sahip stock egzos(merak edenlere özenle dinlettirilir)
Eski
  (#103)
burakdurnaci

burakdurnaci - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR600F - Suzuki burgman - Asya 150 Scooter
04-02-2007, 01:38 AM

selam arkadaşlar valla onu bunu bilmem ben ilk defa race kullanıyorum honda cbr600f aldım hepsinden güzelkirpi yawrusunu pamuğum diye severmiş bizimkide o hesap en hızlısı benimki en güzeli benimki allah nazardan saklasın demek istediğim herkezin bindiği motor eğer seviyorsa en güzeli odur kazasız belasız sürüşler arkadaşlar aman yavaş
Eski
  (#104)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 01:44 AM

Alıntı:
burakdurnaci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
selam arkadaşlar valla onu bunu bilmem ben ilk defa race kullanıyorum honda cbr600f aldım hepsinden güzelkirpi yawrusunu pamuğum diye severmiş bizimkide o hesap en hızlısı benimki en güzeli benimki allah nazardan saklasın demek istediğim herkezin bindiği motor eğer seviyorsa en güzeli odur kazasız belasız sürüşler arkadaşlar aman yavaş
Öncelikle cbr 600f i iyi tanıyalım;doğru cbr 600f 600cc spor bir makine ama race değil.Yani grenajları takıpta 600cc klasmanda yarışamazsın dolayısıyla race diye bahsedilmiyor malesef.
Eski
  (#105)
ryangt

ryangt - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 02:11 AM

arkadaşlar en iyi motor kendi bindiğiniz motor! bunu unutmayın..

4 tane 600cc ile ilgili sürüş deneyim ve izlenimlerimin yanısıra,çevremdeki insanlarında fikirlerini katarak bi yazı yazmıştım motordelisi.com'da..
şu an md'ye giremiyorum,yazımı link olarak atadabilirim,copy paste de edebilirim.

Bu arada hayatında üstüne oturmadan,kafasına göre yorum yapanlardan şikayet ediyodum md'de..Bakıyorumda burda ordakilerden 3 kat daha fazla var :(
Eski
  (#106)
Arthas

Arthas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 02:21 AM

ryangt; oo nasılsın, ben copy paste edim istersen senin yazını?

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...
Eski
  (#107)
ryangt

ryangt - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 02:26 AM

arthas: üstat nabr yaw,kış geldi ya forum forum geziyom :D

Yazıyı buldum arkadaşlar,anlayana artık...Yazımın bir kısmı göreceli bir kısmı evrensel.

''HIZLANMA:

600RR: tartışmasız en yavaşı,ama yenisi nasıldır bilemem.Çok ümitli değilim
R6: en hızlı üçünden biridir,hangisinin en hızlı olduğu direk pilotajla bağdaştırılabilir,ancak R6'nın diğerlerinden farkı maksimum gücü orta devirde vermesi,üst devirlerde gücün azalması
GSXR600: top speed'te en üstün 299+ kesici,düşük devirlerdeki ara hızlanmalarda R6'dan geri kalabilmesi söz konusu ancak üst seviyelerdeki güç aktarımı daha yüksek
Zx636R: alt ve orta devirleri yamaha ve suzukiden güçsüz üst devirleri ise suzuki ile mukayese kabul edebilir.250km/h üstü süratlerde aralarında en hızlısı...

TASARIM: (bu konu zevk meselesidir)

R6: uzaydan fırlamış gibi duruyo,tasarım olarak insanların en beğendiği(ben beğenmiyom),kuyruk tasarımı çok zayıf ve 1,75cm boyundan uzunlar için hiç uygun değil,bakışları anlamsız(2003-2005 arası çok delici bakıyodu)

ZX636R: tasarım olarak en sıradışı ve farklı olanı,kaslı yapısı cezbedici,bakışları çok kendinden emin ve agresif(özellikle 2005-06),
renkleri de keza çok hoş ve sıradışı.Farklı olduğunu belli ediyor.

Suzuki: Kendinden emin fakat mütevazı-agresif durmasa bile alaycı bakan bir ifadesi var,egzoz-yan grenaj ve kuyruk tasarımı şahane,renk uyumları çok güzel,sele ve gidon pozisyonu rahat olduğu kadar şık.Uyumlu ve tutarlı bir tasarımı var.

Honda: 2003 model 600RR-2004 model 1000RR - 2007 model 600RR - 2006 model 1000RR hepsini bir araya koysanız önden bakıldığında birbirinden ayırt etmek zor.Bakışları agresif fakat klişe oldu artık,kuyruk ve egzoz tasarımları güzel fakat 2007 600RR'ın stopları irenç,güzel renk ve desen uyumu.

KONFOR:

ZX636: Kaslı yapısı her ebattaki sürücü için ideal,gerek pist gerek otoban gerekse şehir içi seyahat için rahatsız etmeyen bir sürücü pozisyonu var,okunamayan devir saatinin dışında bir kusuru yok.Artçıda rahat edebilir.

R6: Pist için hazırlanmış bir makine olduğundan,otoban ve şehir içi yolculuklar işkenceye dönüşüyor,işlevsiz bir ön cam en kısa sürücünün bile göbeğine geliyor ve tüm rüzgar sürücüye çarpıyor,artçı için aşırı rahatsız ve selesi çok sert.Şehir içinde kullanmak harakiri.Direksiyon amortisörü şart.Bu da en pahalı olmasına rağmen ekstra masraf..

CBR: Selesi çok sert,oturma pozisyonu ise çok önde,ergonomik olmayan gidon ve diğerlerine nazaran daha sert debriyaj.Uzun yolda kıç ağrıları yapabilir.Aynı şey artçı içinde geçerli.Yeni modelinde elektronik direksiyon amortisörü olması tek artısı.

GSXR: Rahat oturma pozisyonu,yumuşak sele,ergonomik gidon ve yumuşak debriyaj en uzun otoban yolculuklarını bile touring konforunda sunuyor nerdeyse.Ön cam işlevsel ve içine yatıldığında tam koruma sağlıyor.Ancak artçı çok tepede kalabiliyor.Egzozun kısa olması yanan baldır sayısını minimize ediyor Ayrıca Direksiyon amortisörü standart.

PİST PERFORMANSI:

Honda: Türkiye ve dünyadaki pistlerde en iyi derecelerin bir çoğuna imza atan makina 600RR.Pist kullanıma uygun bir makine.Frenleri etkili,kontorlü kolay.

Yamaha: Pist için doğdu,pist için ölecek.Muhteşem viraj yeteneği,başarılı frenleri,piste uygun ara hızlanmaları,kolay ve bulunabilir pist modifiye ekipmanları,yağ kapasitesinin az olması bile bu makinenin pist için üretildiğinin göstergesi.

Suzuki: Hızlanma değerleri tatminkarın ötesinde iyi bile olsa,bol 'chicane' içeren pistlerde yön vermek zor olabiliyor.Isınınca etkisi azalan frenler,kaslı yapısından dolayı yön vermek yamaha kadar kolay değil.Ön takım fazla yumuşak kalabiliyor.

Kawasaki: walla hiç bi fikrim yok...

Servis&Yedek Parça:

Honda:Türkiye'deki en yaygın servis ağına sahip.Ancak en pahalı yedek parça Honda'da..Ayrıca bir parça için 3 ay bile beklenilebiliyor.

Suzuki: Honda kadar yaygın olmasa bile yeterli servis ağı var,yedek parça fiyatları honda'dan düşük.Parça bekleme her japon gibi bunda da var.

Yamaha: Tatminkar yeterli servis ağı.Ancak yedek parça fiyatları en ucuz olan marka.Parça bekleme her japon gibi bunda da var

Kawasaki: TR'deki servis sıkınıtısını aştı.Değişen ve yenilenen kadro ile iyi servis hizmeti vereceği kanısıyındayım.Ücret karşılığında parçayı 1 günde getirebiliyorlar.

2.El piyasası:

Suzuki: Çok hareketli bir ikinci el piyasası olmasada 2.el değerleri hep pahalı nedense Çok gülüyorum

Honda: 2.eli en sağlam olması gerekirken piyasa da aşırı Honda bulunması yüzünden elde çok değer kaybediyor

Yamaha: makul bir 2.el piyasasına sahip

Kawasaki: 4 marka arasında 2.elde en çok değer kaybeden marka.

FİYAT:

Honda: 0 km fiyatı en uygun olanı.Ancak en uygun olduğu için en klişe olanı

Yamaha: Diğer markaların 1000likleri ile aynı fiyat 600'lüğe sahip olsa bile,insanlar acımadan o parayı veriyor.

Suzuki: Ortalama bir fiyat ancak standart olan gidon amortisörü güzel bir artı

Kawasaki: Makul ve ortalama bir fiyat.

DAYANIKLILIK:

Honda: Tartışmasız en sağlam.

Suzuki: Yamaha ile ikinciliği paylaşır.

Kawasaki : malesef Beğenmedim diğerleri kadar dayanıklı olduğu söylenilemez.''
Eski
  (#108)
Arthas

Arthas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 02:36 AM

ryangt: Ben sana demiştim bu yazıyı sakla kesin lazım olur copy paste edersin diye. Bak işe yaradı

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...
Eski
  (#109)
ryangt

ryangt - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 02:47 AM

ehehe yeni kasa motorlar çıktıkça her sene yenilemem gerekçek ama
Eski
  (#110)
ozbaha

ozbaha - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbf 150
Kan Grubu: AB Rh+
04-02-2007, 09:08 AM

R 6 Kesinlikle

baha
Eski
  (#111)
ati_03

ati_03 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 12:44 PM

Honda hayat onda....
Eski
  (#112)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 13:09 PM

ryangt;
Bir 2006 r-6 kullanıcısı olarak yazdıklarının bir kısmını doğru buluyorum,bende kendi öz eleştirilerimi katarak artılarından ve eksilerinden bahsedersem:

-Kesinlikle comforu,rahatı arayanın motoru değil adamlar gerçekten pist için üretmiş.

-Artçılar için çok eğlenceli olsa da uzun yolculuklarda işkence oluyor onlara

-Kısa ve daha yüksek bir yapıya sahip,uzun boylular için kullanışsız olabiliyor

-Ağırlık merkezi daha öne doğru olduğundan alışana kadar drifte iyice alışıyorsunuz.

-Çok agresif bir makina ve yazın 65-70km nin altında giderken hararete kalıyor,tüm modellerden daha çabuk fan açıyor ve 2 koca fanı da size üflediği için biraz az pişmiş kıvama geliyorsunuz.

-Honda nın veya suzukinin motor çalışma sesine alışanlar r-6 için pistonları birazdan yerinden çıkıcak heralde diye düşünebilirler çünkü oldukça gürültülü çalışır diğer modellere göre.

-Türkiye'de en pahalı 600cc ssmotor,diğer modellerin 1000liklerine denk fiyatı var(29000ytl)

-Direksiyon amortisörü de almak sağlığınız için oldukça gerekli ve cam gerçekten yetersiz bir double cam da lazım bunlar da extra1200 ytl civarı bir masraf demek.

-Çok göze batar 10 tane race in arasına koyarsınız millet 10unun içinde sizinkini kurcalamaya kalkar.

Bunlar 2006 yzf r-6 tının yaşadığım,gördüğüm eksileriydi gelelim artılarına;

-Süratlenmede rakipsiz 133bg ye 160kg ve yüksek bir tork

-Ben konforu değil agresifliği,gücü ve viraj yeteneği istiyorum diyorsan tam aradığın

-En dikkat çekici 600,diğerleriyle yanyana koyulduğunda önce kendine baktırır

-Bir stock egzos dan hiç beklemediğiniz bir sese sahip ve bana göre birçok performans egzosundan bile güzel bir tona sahip.

-Kısa yapısıyla virajları muhteşem alıyor

-En pahalı fakat parçası en ucuz motor

-Ben pistte de takılıcam diyorsan tamamen pistte uyarlanmış bir motora sahip olacaksın tek yapman gereken dök bir grenaj gir piste.

-Sertaç Terzi geçen sene C klasman tüm yarışlarda birinci olarak b gruba yükseldi(150 tam puan)motoru yamaha bu senede yamaha 2006 kullanıcak,Burak Albayrak bu sene suzuki ile başladı sezonun ortasında 2006 yamaha aldı ve onunla devam etti.Barış Tok A klasmanın kuşkusuz en iyisi bu sezon 2006 r-6 ile yarışacak,Şakir Şenkalaycı 2006 R-6 ile başarısını sağladı bu sezonda r-6 ile devam,Tolga Uprak, bunlar sınıflarının en başarılı yarışçıları ve hepsinin tercihi 2006 r-6 kimisi sezonun ortasında döndü ki bu çok riskli bir karardır fakat r-6 bu karara değiyor demekki!!

-Kısacası r-6 kıçının rahatını düşünenin değil yarış tutkunlarının motoru

-R-6 en pahalı olabilir ama zaten paran yoksa dananı ineğini satıp race almayacaksın sonra makinaları rezil etmeyeceksin piyasada ne raceler görüyorum lastikler bitmiş patlatana kadar bekliyorlar,zincirine yağ almaktan aciz adamlar var sonra alıp daha benzin parasına yetişemeyip 3yılda 5000km yapanlar var.
Eski
  (#113)
burakdurnaci

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 18:41 PM

Alıntı:
racer25´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Öncelikle cbr 600f i iyi tanıyalım;doğru cbr 600f 600cc spor bir makine ama race değil.Yani grenajları takıpta 600cc klasmanda yarışamazsın dolayısıyla race diye bahsedilmiyor malesef.
ya arkadaşım ne kadar önemsiyorsunuz biz bilmem ne takıpta klasmanda dediğin gibi yarışmayacazki 600f im var ne r1 ne başka bişi yerini tutmaz diyorum bana göre .alabilirdim ama ben 600f seçtim ozaman başlıkta race makinalar yarışlar hakkında bi konu açsaydınız .ben ölesine yazdım işte çokta bilgim yok motorlar hakkında.neyse allah kaza bela vermesin arkadaşlar .bunlar muhabbet aman yavaş derim ben.saygılar.
Eski
  (#114)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 18:54 PM

Alıntı:
burakdurnaci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ya arkadaşım ne kadar önemsiyorsunuz biz bilmem ne takıpta klasmanda dediğin gibi yarışmayacazki 600f im var ne r1 ne başka bişi yerini tutmaz diyorum bana göre .alabilirdim ama ben 600f seçtim ozaman başlıkta race makinalar yarışlar hakkında bi konu açsaydınız .ben ölesine yazdım işte çokta bilgim yok motorlar hakkında.neyse allah kaza bela vermesin arkadaşlar .bunlar muhabbet aman yavaş derim ben.saygılar.
Arkadaşım çok güzel açıklamışsın bunu seviyorum işte tercih meselesi benim bir tanıdığım da bu seneki kawasaki z750 yi bekliyor ki fiyatı bir çok race ile aynı olduğu halde,performansı seven herkes race tercih edecek diye bir şey yok benimde imkanım olsa güzel bir touring isterdim.Mesela 600f in uzun yolda verdiği rahatlığı veren başka sport makina bir hayabusa var.Ben de orda güzel açıklayamamışım kendimi sanki sana nispet yapar gibi olmuş ben sadece çok karıştırılan bir konuyu dilegetirdim ayrıca şunuda ekliyim bende bir cbr600f kullanıcısıydım ve halende severim
Eski
  (#115)
burakdurnaci

Çevrimdışı (offline)
04-02-2007, 19:02 PM

Alıntı:
racer25´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşım çok güzel açıklamışsın bunu seviyorum işte tercih meselesi benim bir tanıdığım da bu seneki kawasaki z750 yi bekliyor ki fiyatı bir çok race ile aynı olduğu halde,performansı seven herkes race tercih edecek diye bir şey yok benimde imkanım olsa güzel bir touring isterdim.Mesela 600f in uzun yolda verdiği rahatlığı veren başka sport makina bir hayabusa var.Ben de orda güzel açıklayamamışım kendimi sanki sana nispet yapar gibi olmuş ben sadece çok karıştırılan bir konuyu dilegetirdim ayrıca şunuda ekliyim bende bir cbr600f kullanıcısıydım ve halende severim
yok arkadaşım nispet olarak algılamadım dediğin gibi tercih meselesi.şimdi r1 e baktım çok güzel makina gerçekten ama bana fazla ben ufak ufak dolaşmayı seviyorum ama sen baya tecrubelisin seviyosun çok güzel
allah kaza bela vermesin kardeş.
Eski
  (#116)
boy

boy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR600RR7
09-02-2007, 09:45 AM

@racer25
Alıntı:
Arkadaşım senin yarışlarla ilgili olmadığın her halinden belli. Altında Suzuki veya Yamaha olan biri Honda'yı hedef aldığında ilk eleştirdiği model 600F oluyor nedense. 600F evet safkan (RR = racing replica) bir yarış motoru değil ama grenaj takıp yarışamazsın diye birşey yok, hiçbir kuralda da senin dediğin gibi birşey yazmıyor. 600cc istediğin motor ile yarışabilirsin. Al sana ispatı, 2006 son ayakta bir 600F vardı... Hem de yarış grenajı ile. Birşey söylerken arkasında durduğumuz şeyleri söyleyelim lütfen. 600F bugüne kadar satış rekoru kırmış ve senelerdir modeli değişmeyen ve en çok tercih edilen tek motordur.

Yeni model R6 ya lafım yok gerçekten iyi bir motor. Yarış için üretildiği ve safkan yarış motoru olduğu da doğru. 600RR ın da Superstock yarışlarında markalar şampiyonu olduğunu ve Honda Ten Kate gibi bir takımı da unutmamak lazım. 2007 600RR gerçekten birçok şeyi değiştirecek. Yurtdışında Kenan Sofuoğlu ve takım arkadaşı dünya şampiyonu Sebastian Charpentier'in yapmış olduğu testler oldukça iyi sonuç vermiş.

Konu boy tarafından (09-02-2007 Saat 09:56 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Eski
  (#117)
aytskal

aytskal - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: B Rh+
09-02-2007, 11:45 AM

Aldığı şu ödüllere bakılacak olursa bence Triumph Daytona 675.Üç silindirin dezavantaj olduğundan bahsedildiğini duyar gibiyim..
http://www.triumph675.net/news.htm

DAYTONA 675 TRIPLE - SPECIFICATIONS
Engine Type Liquid-cooled, DOHC, in-line 3-cylinder
Capacity 675cc
Bore/Stroke 74.0 x 52.3mm
Compression Ratio 12.65:1
Fuel System Multipoint sequential electronic fuel injection with forced air induction
Ignition Digital - inductive type - via electronic engine management system
Primary Drive Gear
Final Drive O ring chain
Clutch Wet, multi-plate
Gearbox 6-speed, close ratio
Frame Aluminium beam twin spar
Swingarm Braced, twin-sided, aluminium alloy with adjustable pivot position
Wheels Front Alloy 5-spoke, 17 x 3.5in
Rear Alloy 5-spoke, 17 x 5.5in
Tyres Front 120/70 ZR 17
Rear 180/55 ZR 17
Suspension Front 41mm USD forks with adjustable preload, rebound and compression damping
Rear Monoshock with piggy back reservoir adjustable for preload, rebound and compression damping
Brakes Front Twin 308mm floating discs, 4 piston radial calipers with radial master cylinder
Rear Single 220mm disc, single piston caliper
Length 2010mm (79.1in)
Width (Handlebars) 673mm (26.5in)
Height 1109mm (43.7in)
Seat Height 825mm (32.5in)
Wheelbase 1392mm (54.8in)
Rake/Trail 23.5º/86.8mm
Weight (Dry) 165kg (363lbs)
Fuel Tank Capacity 17.4 litres (4.6 gal US)
Maximum Power 125PS (123bhp) at 12,500 rpm
Maximum Torque 72Nm (53ft.lbf) at 11,750 rpm
Price £7,199.00 "on the road" retail (UK)
Eski
  (#118)
boy