anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Anketler

Anket Sonuçlarını Göster: En iyi 600cc spor hangisi?
Honda CBR600RR 459 40,84%
Kawasaki ZX-6R 130 11,57%
Suzuki GSX-R600 177 15,75%
Yamaha YZF-R6 342 30,43%
Diğer 16 1,42%
Oylayanlar: 1124. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

En iyi 600cc spor hangisi?

Bu konuya 292 cevap yazıldı 25813 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#81)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha YZF R6
Kan Grubu: O Rh+
08-01-2007, 22:38 PM

Alıntı:
Discordian´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kawasaki yi anlarım hatta suzuki yide ama yamaha ile honda karşılaştırılırmı abicim honda dururken yamahaya binilirmi hiç bir ciddi racing kullanıcısı elinde imkan olsa yamaha yı tercih etmez bence
Benim anlamadığım yamaha bu gün Türkiye'de 29000ytl ve en pahalı 600cc,elimde nasıl bir imkan olsa honda tercih ederdim acaba? Para tabiki kalite göstergesi değil ama ben eldeki imkan kısmını pek anlayamadım yamahası olana honda motor satmıyomuymuş?
Eski
  (#82)
Arthas

Arthas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
08-01-2007, 23:36 PM

Ben bir önceki motorumu satıp 600 cc ye geçiş yapmaya karar verdiğimde, ilk olarak 600 f'e baktım ama teknolji olarak diğer dördünden çok gerideydi ve tam olarak race bi makina değildi. Daha sonra 600rr da karar kıldım, ama aklımda hep 636 vardı ama fiyatı el yakıyodu. Daha sonra 20 km de bi tane r6 buldum fiyatı da uygundu, ama hala aklımda 636 vardı. 600rr ı almama 1 hafta kala kawasaki 636 da indirim yaptı ve 600rr la aynı fiyata geldi ben de kaçırmadım daha gününde gittim ve motoru sipariş ettim. En sonunda ne zamandır hayalini kurduğum motora kavuştum.Çoğunluk honda demiş gayet normal bi sonuç, fiyat politikasıyla alakalı olarak honda çok satıyor, ee haliyle yollarda da 600rr çok daha fazla görünüyor. İnsanlar da en iyi honda sanıyor. 4 japon arasında verdiğiniz parayı hakketmicek bi tane bile 600 cc yok. Hepsine de parayı gözümü kırpmadan basar ve binerim. 636 nın tipi, kendine özgü yeşili hayallarimi süslüyordu onun için 636 ya biniyorum.Bi başkasının hayallerini ateş kırmızısı 600rr süslüyodur o ona biner. Sözün özü biz sıradan sokak kullanıcıları için bu 4 motor arasındaki farklar bizim onları farkedemiceğimiz kadar azdır. Umarım herkes bi gün hayalindeki motora kavuşur.

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...
Eski
  (#83)
boy

boy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR600RR7
09-01-2007, 14:48 PM

@Arthas

Alıntı:
fiyat politikasıyla alakalı olarak honda çok satıyor, ee haliyle yollarda da 600rr çok daha fazla görünüyor. İnsanlar da en iyi honda sanıyor.
Bu sadece fiyat politikası değil. Teknolojiye en fazla yatırım yapan marka Honda, dolayısıyla en iyi teknolojiyi üretim aşamasında daha ucuza mal edebiliyor. Honda Türkiye'de SS kategorisindeki en ucuz motor olmasına rağmen, birçok ülkede en pahalı motor. Bir motoru "en iyi" olarak değerlendirirken sadece fiyat konusuna bakmak yeterli değildir. patriote arkadaşımızın dediği gibi birçok yarışta Honda senelerdir lider durumdadır.

Alıntı:
4 japon arasında verdiğiniz parayı hakketmicek bi tane bile 600 cc yok. Hepsine de parayı gözümü kırpmadan basar ve binerim. 636 nın tipi, kendine özgü yeşili hayallarimi süslüyordu onun için 636 ya biniyorum.Bi başkasının hayallerini ateş kırmızısı 600rr süslüyodur o ona biner. Sözün özü biz sıradan sokak kullanıcıları için bu 4 motor arasındaki farklar bizim onları farkedemiceğimiz kadar azdır.
Bu konuda sana katılıyorum. Japon markalarının hepsi de iyi bence. Normal kullanımda aralarındaki farkı hissetmek mümkün değil. Bu tamamen kişiye göre değişir, herkes her markada rahat olamayabilir, herkes her markanın tasarımını beğenmeyebilir. İnsanların tercihi "en iyi" olduğu için değil, beğendikleri için oluyor ama herkes kullandığı markayı en iyi olarak görmek istiyor. Ama en iyi derken hangi kriterlere göre en iyi olduğu konusu tamamen belirsiz. Güç ise zaten hepsinin fabrika çıkış değerleri var, fiyat ise hangi ülkede ne kadar satıldığı belli. Ama bu motorlar yarış amaçlı üretilmiş motorlar olduğundan bence güç, denge, stabilite, teknoloji, v.s.. gibi tüm özelliklerinin değerlendirilmesi gerekir ki, bunun da en iyi profesyonel sürücüler tarafından söylenebileceğine inanıyorum. Kısacası en iyi yarış motoru ancak yarıştaki başarısıyla ölçülür. Bu konuda da ben Honda diyorum çünkü istatistikler, puanlar ortada zaten.

Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Eski
  (#84)
hayabusa_01

hayabusa_01 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
09-01-2007, 14:55 PM

Tek kelime ile HONDA...

Hızlı Yaşa Genç Öl Cesetin Yakışıklı Olsun...
Eski
  (#85)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
09-01-2007, 20:30 PM

Alıntı:
Arthas´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
4 japon arasında verdiğiniz parayı hakketmicek bi tane bile 600 cc yok. Hepsine de parayı gözümü kırpmadan basar ve binerim. 636 nın tipi, kendine özgü yeşili hayallarimi süslüyordu onun için 636 ya biniyorum.Bi başkasının hayallerini ateş kırmızısı 600rr süslüyodur o ona biner. Sözün özü biz sıradan sokak kullanıcıları için bu 4 motor arasındaki farklar bizim onları farkedemiceğimiz kadar azdır. Umarım herkes bi gün hayalindeki motora kavuşur.
Herkesin göz ardı ettiği bir konu oda pilotaj.Bu 4 japon arasındaki fark bencede normal kullanıcılar tarafından fark edilebilecek bir durum değil.Yol şartları,hava durumu,lastiğin yapısı diğer koşullarla uyumu,motorun mekanik sağlığı vb.Kim evinde 4çift farklı hamur özelliklerine sahip lastik saklıyor ve o gün evden ona göre çıkıyor;cadde de kullanan sürücülerin ben bunu kullandım şundan daha iyiydi demesi çok saçma ve tutarsız bir düşünceden ibaret.Motogp nin bile bu tartışmada konu edilmesi yaptığımız tartışmayı aydınlatmaz,sonuçta konu en iyi 600cc SS stock motorken motogpdeki aletlerin bizim kullandıklarımızla uzaktan yakından alakası yok.Aydınlanmak isteyen arkadaşlar imkanları varsa Türkiye A veya B klasmandan yarışçı arkadaşlarla görüşsünler en iyi yorumu onlar yaparlar.Konuştuğum birkaç arkadaşım(isim veremiyorum çoğu yetkili servis veya bayi)kawasaki ve bu sene için suzuki de bir çok problemlerle karşılaştıklarını belirttiler.Honda ve yamaha için ise kişiye göre değişir ama hondanın kullanım rahatlığını yamahanın ise yeni güclü mekanik yapısını övdüler.Sonuç olarak onların da yaptığı bir yorumdur ama bence diğer yorumlardan çok daha geçerli.
Eski
  (#86)
Marlboro Man

Marlboro Man - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda idi bir zamanlaRR
09-01-2007, 20:42 PM

Şimdi aslında siz motoru alırken en iyisinimi alırsınız yoksa sevdiğinizimi alırsınız diye bir soru geliyor insanın aklına.Bu kesinlikle göreceli bir kavram oluyor.Ben isterimki bir ducati ye bineyim ama imkan meselesi.Forum başında ankette sorulan soru aslında tam açıklayıcı değil.Genelde beygir güçleri,aklerasyonları aynı motorlar.Ben suzuki yi hiçbir zaman sevemedim.600 rr ın yeni modelindeki grenajda beni sinir etti ufacık bişey.Şimdi teknik verileri inceleyerek şu motor en iyisi demek kolay.Herkesin zevki aynı olsaydı tek tip ss motor üreticisi olurdu.En iyiyi ararken ne gibi kıstaslar aradığımız önemli.Açıkçası kawasaki gibi parçaları çok anormal pahalı bulunması zor bir motor alacağıma 600 rr alırım.Hem bütçeme daha uygun hemde hoşuma gidiyor. Bu durumda bu anketin ben amacına ulaşabileceğini sanmıyorum.Çünkü doğru 1 tane değil.Ba göre iyi size göre kötüde olabilir.Ben hyosung kullanıyorum.Dengemi bulduktan sonra anladığım tek şey içinin boş olduğu.Bir motorun(araba yada motosiklet) iyi olup olmadığı aklerasyonuyla alakalıdır.Seri motor en iyisidir bence.Hadi buyrun hepsi 3 4 saniyenin altında 100 e çıkan motorlar arasında seçim yapın.Zor babalar be zor. 600 lük olsunda taştan olsun taştannnnnnnn.

Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Eski
  (#87)
Arthas

Arthas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
09-01-2007, 20:47 PM

boy; Yarışlar benim için bi kriter değil, sonuçta yarışa katılmıyorum. Ama sen öyle diyosan en iyisi hondadır. Ben benim bindiğim motor en iyisi demiyorum zaten, benim için en iyisi diyorum. Bu biraz insanın gönlünde yatan marka ve modelle alakalı. Honda bundan sonra ki her sene yarışlarda birinci de olsa ben bi sonraki motorumu yine kawasaki alırım. Arkadaşımın 600 rr ınıda kullandım 636 dan aldığım zevki alamadım ama balki de bu bana öyle geldi. Ama önemli olan kendimin ne hissettiğidir. Yanlış anlama polemik olsun diye yazmadım, hondayıda karalamıyorum zaten bi önceki motorum hondaydı.
racer25; Kawasaki de ne gibi sorunlar varmış daha detaya iner misin? Sonuçta o motora biniyoruz bi sorun varsa bilelim sonradan başımız ağrımasın.

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...
Eski
  (#88)
racer25

racer25 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
09-01-2007, 21:03 PM

racer25; Kawasaki de ne gibi sorunlar varmış daha detaya iner misin? Sonuçta o motora biniyoruz bi sorun varsa bilelim sonradan başımız ağrımasın.[/quote]

Öncelikle uzun süre kawasaki kullanan bir motorcu olduğumu söyliyim en500 den er6-n ve 636 ya kadar neredeyse tüm tipteki modellerini kullandım.Bana söylenen yarışlarda tercih edilmeme sebebi performanstı tabi bu benim farkedemiyeceğim kadar olabilir.Mekanik sorun ise genelde krank mili boşluk hataları ve sonucunda yatak sarması hatta bunu kawasaki hastalığı diye tabir eden ustam da oldu ayrıca en çok yatak sorunlarıyla karşılaştığımız marka dediler.Bunun dışında z-motonun parçaları geç ve pahalı getirmesi.
Eski
  (#89)
paradiseizmir

paradiseizmir - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Pancar motoru + ybr 125 + 2002 R6
09-01-2007, 21:16 PM

anket sonuçları zaten herşeyi ortaya koyuyor honda hayat onda...
Eski
  (#90)
TEKTEKER_RAMÇO

TEKTEKER_RAMÇO - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA YBR 125
09-01-2007, 21:43 PM

r6 derim.yani ben 600 cc bir makina alacak olsam r6 dan başka almam
Eski
  (#91)
furkanjunior
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KİNG OF THE CBR 125 R
Kan Grubu: B Rh-
09-01-2007, 21:47 PM

kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş.en güzeli neye sahipsen odur bence hayırlısıyla binip indikten sonra gerisinin ne önemi var bu hayatta en önemli olan şey bence sağlık sıhat ve iman dır geriside dünyanın ve insan nefsinin fani uğraşları işte allah kazasız belasız nice motorlara binmeyi nasib etsin hepimize...
Eski
  (#92)
patriote

patriote - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Var
Kan Grubu: B Rh+
Problemler - 10-01-2007, 03:00 AM

Arkadaşlar bu motorların yatak sardığı, ne bileyim motorla ilgili problemler yarattığı gibi yazıları okudum.
Doğrudur.
Motor yatak sarar.
Bilmem ne arızası olur.
Hatta aklınıza gelmeyen bir çok problemle karşılaşabilirsiniz.
Peki suç motorun mu?

Sportive motosikletler tüm dünyada en çok ilgi çeken motosikletlerdir.
Bunların en başta gelen sebeplerinden bir tanesi, insanın güce sahip olma isteğidir.
Diğer bir faktör de custom serisinden sonra en ilgi çekici tipe sahip motorlar olmasıdır.

Yukarıda saydığım faktörlerden dolayı, bir çok insanın gönlünde bu tip bir motoru kullanmak yatar.
Gönlünde bu aslan yatan insanlar fırsatını buldukları anda parayı basarlar ve race tipi bir makina alırlar
Sonra ne olur?
İki zamanlı 125cc'lik bir motoru daha doğru dürüst kullanamayacak kapasitedeki bu insanlar, aldıkları motora yatakta sardırırlar, aklınıza hayalinize gelmeyecek sorunlar da çıkartırlar.
Motosiklet modellerine bakarken ortak sorunları kıstas almak gerekir.
Örneğin Yamaha'nın eski modellerinde viteslerle ilgili büyük problemler çıkmış, kullanıcıların yüzde sekseni (Avrupa için) bu nedenle motosikletini servise götürmüştü.
Örneğin R6 alacağım diye bana sorulursa;
mutlaka servise götür vites tertibatını kontrol ettir diye cevap veririm.
Çünkü bu genel bir problemdir ve bildiğim bir şeydir.
Ama alan arkadaş 1 ay sonra motora yatak sardırırsa bu motosikletin suçu değildir.

Daha önce de söylediğim gibi;
4 Japon'un dördü de çok kaliteli motosikletler.
Gönlünüzde hangisi yatıyorsa alın ve zevkle kullanın.
Acaba yanlış mı yaptım gibi bir düşünceye asla kapılmayın.
Çünkü bunların arasında ki teknolojik farkları ve bu motosikletlerin sahip olması gereken özellikleri biliyorsanız;
ve bu farkları kullanabilecek kapasitedeyseniz,
zaten ne alacağınızı da biliyorsunuz demektir.
Eski
  (#93)
speedygonzales

speedygonzales - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: :-(
10-01-2007, 04:42 AM

Bu seçimi benim yapmam saçma çünkü hiçbirine binmedim ama en güzeli hangisi denseydi 600rr derdim kawasaki de süper
Eski
  (#94)
ozgur78

ozgur78 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
10-01-2007, 08:43 AM

Her zaman FAZER-can
Eski
  (#95)
Arthas

Arthas - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
10-01-2007, 09:52 AM

patriote; Dostum mesajın düşüncelerimi aynen yansıtıyor valla teşekkür ediyorum sana. Ben yazmıyım şimdi dedim habire her söylenene bi cevap yazıyorum marka fanatiği gibi olmıyım dedim ama sen benim aklımdan geçenleri aynen yazmışsın. Konuyu çok güzel özetlemişsin.

Eski
  (#96)
patriote

patriote - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Var
Aklın yolu bir. - 10-01-2007, 17:12 PM

Alıntı:
Arthas´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
patriote; Dostum mesajın düşüncelerimi aynen yansıtıyor valla teşekkür ediyorum sana. Ben yazmıyım şimdi dedim habire her söylenene bi cevap yazıyorum marka fanatiği gibi olmıyım dedim ama sen benim aklımdan geçenleri aynen yazmışsın. Konuyu çok güzel özetlemişsin.

Aklın yolu bir Arthas. Sen gene de yaz.
Bir şeyin doğrusunu bilmek,tek başına bir anlam ifade etmiyor.
Bilgi paylaşıldıkça güzel.
Biz de burada bir şeyler öğreniyoruz.
Her sözcük birikimlerimize yeni bir şey katıyor.
Eski
  (#97)
boy

boy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR600RR7
11-01-2007, 09:11 AM

@Arthas
Alıntı:
boy; Yarışlar benim için bi kriter değil, sonuçta yarışa katılmıyorum.
Bu durumda en iyi 600cc tartışmanın anlamı kalmıyor. İş geliyor, dayanıyor "kim hangisini seviyorsa ona binsin" olayına. Tamam ben de aynı fikirdeyim bu konuda. Bu işi profesyonel olarak yapmadıktan, motorları limitte kullanmadıktan sonra hangisi daha iyi diye tartışmanın anlamı yok.

@racer25
Alıntı:
Herkesin göz ardı ettiği bir konu oda pilotaj.
Herkesin değil. Ben bunu senelerce defalarca söyledim zaten. Herkes hangi motor daha güçlüyse o daha iyidir sanıyor. Bu konu hakkında bir sürü başlık açıldı, yüzlerce satır yazıldı ama insanların kafasındaki şeyler ne yazık ki değişmiyor ne kadar anlatsak da. Bir motora 300 hp güç koy ama fren koyma, sizce diğer motorlardan daha güçlü diye alır mısınız? Motor kıyaslaması yapılırken tek bakılacak şey güç değildir.
Alıntı:
Motogp nin bile bu tartışmada konu edilmesi yaptığımız tartışmayı aydınlatmaz,sonuçta konu en iyi 600cc SS stock motorken motogpdeki aletlerin bizim kullandıklarımızla uzaktan yakından alakası yok.Aydınlanmak isteyen arkadaşlar imkanları varsa Türkiye A veya B klasmandan yarışçı arkadaşlarla görüşsünler en iyi yorumu onlar yaparlar.
MotoGP'nin bu tartışmada yeri yok ama markaların kıyaslamasında önemli bir sonuç çıkıyor. Biz zaten MotoGP'den bahsetmedik. SS ve SBK dünya şampiyonalarından ve yurtdışında yapılan yarışlardan bahsettik. patriote arkadaşımızın da belirttiği gibi Honda açık ara lider. Mesela Endurance yarışlarında da lider Suzuki. Supersport A kategorisinde yarışan Barış Tok (ki yurtdışında da yarışıyor) 600RR kullanıyor. Bu durumda Honda kötüdür veya iyidir sonucu çıkmaz. Ayrıca herkes her motoru da iyi kullanır diye birşey yok. Biri Honda'ya bindiğinde kendini rahat hissetmez, biri Suzuki'nin dengesizliğini sever, biri Yamaha'nın davranışını sever. Senin de dediğin gibi eğer hangi SS en iyi diyorsak bunu dergi kıyaslamasıyla da bulamayız. Çünkü en iyi SS diye birşey yok, en iyi motor+sürücü diye birşey var.

Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Eski
  (#98)
_AKRAPOVİC_

_AKRAPOVİC_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yazın bişeyler düşüncez bakalım..
11-01-2007, 09:56 AM

karizma olarak r6 motor teknolojisi olarak da cbr 600rr
Eski
  (#99)
Leonardo_Silver

Leonardo_Silver - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda activa yaza kısmetse zx6r
29-01-2007, 03:44 AM

bence bu anket 1000lik üzerine yapılsaydın hiç düşünmeden rsv1000mille aprilia derdim ve tabi yamaha r1sp de aklımdan geçmiyor değil ama mademki 600 lük makine bence en güzeli duruş estetik sürat hız tek kelimeyle zx6r tabiki kawasaki hayalimdeki motor yaza kısmetse altımda olacak