Kusura bakma Mete Kardeşim, ben oylamaya katılamadım. Çünkü benim markam orada yok!
Ama motor yağı hususundaki davranış şeklimi aynen yazabilirim; Renault (böyle mi yazılıyordu yahu?), yani okunuşu ile Reno'nun, resmi servislerinden birine gidilir. ELF marka yarı sentetik açık yağlarının uygun numaralısından gerektiği kadar alınır ve motorun şanzumanına boca edilir.
Şimdi hemen itirazlar gelecek. "Aman ha, olmaz ha, otomobil için ayrı,
motosiklet için ayrı yağ üretiyorlar ha..." vesaire, vesaire... Yahu yetti artık, yemez artık, bu hayvan terledi artık... Yok artık! Bence hiçbir zararı yok ve üstelik daha güvenli ve kalitelidir diye düşünüyorum. Tek dikkat edeceğiniz şey, ful sentetik olanını değil, yarı sentetik olanını kullanmanızdır. Ful sentetik de kullanabilirsiniz ama ani yüklenmelerde debriyajınız kaçırırsa karışmam!
Sonuç olarak motor yağı, motor yağıdır. Markalara aldanmayın. Vizkozitesine bakın ama iyisine kötüsüne bakmayın; kalitesine göre doğru zamanda değiştirin yeter! Mesela ben aynı yağı arabamda 15 bin kilometre kullanıyorum ama motoruma koyduğumda 3 binde değişiyorum. Bilmem anlata bildim mi?
Aha buyurun, buradan yakın.. yani şu reklama bakın:
http://www.motosiklet.net/forum/gunc...-basliyor.html
Sanki motosikletler yeni icat edildi ve sanki hepimiz racing kullanıyoruz ve sanki bir racing motoru ile scooter motoru benzer özelliklere sahip... Adamlar öylesine uyanık ki, baz aldıkları motosikletlere bakın hele!!! Kim yutar bu hedef kitle taktiklerini?