lazer cross (bkz. avatar) kask kullandım, gayet rahat ve buhu problemi olmayan bir kask
bunun yanında bir adet airoh mathisse kaskım var. çift vizörlü çeneden açılır olan bu kask görsel olarak 10 numara ama ben kaskın çok kısa sürede bollaşmasına aşırı şaşırmıştım.. resmen 1 beden büyüdü! artık kullanamıyorum..artçılara yaradı

zira yamaha xjr 1200 sürücüsü olarak airoh ile yolculuk biraz zor oldu (çene açılır modeli olduğu için)
saatte 180 km'den sonra 20 kişilik bir koro kaskın içinde çığlık atmaya başlıyor resmen.. 210 ve ustu ise dayanılmaz oldu benim için..
şu anda AFX marka enteresan bir kaskı test ediyorum.. izmirden 230 civarına aldım.. kask amerikan firması ve amerikan polislerine kask yapıyor. full face olan Kaskın içinde 2 tane bilgisayar fanı bulunmakta biri içerideki havayı dışarı atıyor diğeri ise soğutma amaçlı.. ayrıca bide sol gozun hemen yanında bir harita okuma led'i var.. kask cep telefonu gibi şarj ediliyor.. full şarjdan sonra fan 6 saat ışık ise 24 saat açık kalabiliyor.
kask dot testlerinden geçmiş bir kask..ayrıca içi çıkabiliyor.. sessizligi airohdan daha iyi ama dediim gibi kullandığım airoh çene açılr dı kıyas doğru olmaz..
afx' i saatte 200 km' lerde gayet rahat kullandım. bide benim motor naked olduğu için ve gidonda rüzgarlığımda olmadığı için rüzgarla akraba oluyorum resmen ama kaskı beğendim.
izmirden silifkeye gelene kadar kullandım afx'i soğutma amaçlı olan fana hiç ihtiyaç duymadım çunku zaten toroslarda buz tutmuştum
ama öbür fan buhuya karşı birebir.. verdiğiniz nefes hemen dışarı atılıyor ama bu da dışarıdan bakana kaskın içinde bir ejderha varmış sanrısına yol açıyor..
belki yazın tır tır gezerken kaskın vizörünü açmak istemediğiniz durumlarda soğutucu fan da işe yarayabilir??