Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

Katılımcı sayısı
143. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet kullanabilirler,bir sakınca yok

    6 4.20%
  • Hayır,hiçbir koşulda kullanılmamalıdır.

    78 54.55%
  • Gerektiğinde kullanılmasında bir sakınca görmüyorum.

    59 41.26%
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Dörtleri yakıp ayaklarım yerde tatlı tatlı debriyajla geçiyorum bazen yayaların arasından . Her geçtiğim yayaya pardon, özür dilerim, izninizle falan diyerek... Vay ben kullanmam diyen arkadaş da kendi açısından haklıdır ama "polyanna dur allasen zaten ortalık karışık"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    MotoRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    -YOK-
    Parkederken çıkarsınız anlarım da siz yoldan yürüyen yayalara ne kadar sövüyorsanız orda da onlar size sövüyor gereksiz yere kaldırıma çıktığınızda.
    espresso bunu beğendi.

  3. #43
    Baddreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Aralık 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125
    Pazar akşamı yikadigim motorla Pazartesi sabah işe giderken yolu ıslatan esnafin önü hariç kaldırımı kullanma taraftarı değilim.

  4. #44
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    mecbur kullanıyorum. motoru sitenin içine koyuyorum oraya ulaşmam için kaldırımı kullanmam lazım. çok yavaşça rahatsız etmeden geçiyorum. şuana kadar hiç arkamdan söyleneni bişey diyeni duymadım.

  5. #45
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Bazı durumlarda bu havalarda kullanılabilir. Bazı bölgelerde yerler buz ve araçlar 4 teker olduğu için zemini hissetmeden gelişi güzel gazlıyorlar. Zaman zaman yola göre yavaş kalıp kaldırımdan tın tın gitmek daha sağlıklı oluyor. Kaldırımda asfalttaki gibi gazlayanları bu konunun dışında tutmak gerekir. Onları insan olarak konuya dahil etmeyelim.

  6. #46
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Kaldırımları kullanmak çok genel bir kavram. Park için mi kullanmak yoksa sıkışık trafiği bypass etmek için mi kullanmak?

    Park etmek için kullanmak ise evet kimsenin özgürlüğünü kısıtlamayacak ise (geçişleri) bir sakınca görmüyorum, sonuçta kaldırıma değil de yola park etsek arabacılar anında müdahale ederler niye şeridin ortasından gidiyorsun mantığı ile niye yer kaplıyorsun derler. Bir de bu araba değil tamponu yok ki önüme arkama park edecek bir araba girerken çıkarken vursa düşebilir. Bu riski göze alamam kimse kusura bakmasın. Devlet motosikletlere özel park alanları yapmadığı sürece kimseyi kısıtlamadan kaldırıma park edilebilir gayette.

    Trafiği bypass etme amaçlı kaldırım kullanımına gelir isek... Her ne kadar tasvip etmesem de kaldırım eğer bomboş (yalnızsıfırinsan) ise kısa süreli 5-10 saniyelik bir kaçamağın da sorun olacağını düşünmüyorum. Nitekim ben de yapıyorum ne yalan söyleyeyim. Ama eğer bir kişi dahi varsa yapmam, yapamam, utanırım bir kere.

  7. #47
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Anket sonucu olarak 2 kisiden birinin kullanilmasina yonelik tercihi gercekten korkunc bir netice.

    Gelgelelim tabii ki benim gonlum ister ki gerek park, gerek surus acisindan kaldirimlarin tamamen yasak olup ciddi yaptirimlara sahip olmasi. Fakat bunu isteyebilmemiz icin motosiklet parki ve motosiklet dostu bariyerler diye bir seyin de olmasi lazim.

    Mesela emniyet seridinde ilerlemek de yasak, ama tolere ediliyoruz. O yuzden dogru mu yanlis mi degil de burada sorulmasi gereken sonu ne zaman evrilecegiz?

  8. #48
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Emniyet seridinde gitmekle kaldirimda gitmek ayni sey degil bence. Dun gece Besiktas Yildiz'da aksam 8 gibi kaldirimdan yururken, arkamdan gelen bir motor sesi duydum, 1.5 metre genisligindeki kaldirimda arkamdan bir motosiklet geliyordu, yanimdan gecip gidecekti, izin vermedim, biraz sola dogru yurudum, beni gecmeye calistigi yone dogru, gecemedi, fren yapti, agzinda sigara olan bir kuryeyle yuzyuze geldik. Ben de motorcuyum, kaldirimdan gitmiyorum, motosikletin kaldirimda ne isi var dedim. Bana ilginc bir cevap verdi. Yayalar da arac yolundan gidiyorlarmis icabinda.
    vsvs. Kavga cikacakti, cikmadi neyse ki, sabah 6'dan beri calistigini soyledi. Ne diyebilirdim ki, kaldirimdan gitme dedim, tekrar motor kullandigimi soyledim. Seni gordugumde normal yoldan giderim bundan sonra dedi, gitti.

    Denetim olmadan olmayacak gibi duruyor.

  9. #49
    jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2015
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    Kaldırım yayaların yoludur. Ama bazen yolu kısaltmak için ve boşsa kaldırımı kısacık kullanırım. Kazara yaya denk gelirse tedirgin olmasınlar diye durur geçmelerini beklerim.

  10. #50
    RecepAlışkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2016
    Motosikleti
    Honda XL 650 Transalp
    Doğru değil yanlış ama bundan daha büyük bir yanlış ''Bunu doğru''olarak kabul etmek Bunun yanlış olduğunu bile bile bazı durumlarda ben kaldırımları kullanıyorum Ama yaptığım yanlış eee Ben yanlışıyla,doğrusuyla bir insanım

  11. #51

    Üyelik
    01 Haziran 2023
    Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    kesinlikle yanlış ancak çok acele ya da gerekli durumlarda toleranslı olmak lazım.10 sene de 3-4 kez çıkmısımdır yolu kısaltmak için

  12. #52
    Erdem Tşkrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2022
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    450SR
    Daha önce 2 kere yol kenarına park yapmanın yasak olmadığı bir yol kenarına nizami bir şekilde park etmeme rağmen (araç sürücüsünün aynasına baktığında motosikletimi çok net görebileceği bir yer) geri geri gelen araç motosikletime vurup yere düşürdü büyük sorunlar çıkmadı ama grenajlar zarar gördü görsel olarak can sıkıcı bi durum o yüzden gerektiğinde kimseyi engellemiyorsam kaldırıma park etmeyi doğru buluyorum


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)