Bence İstanbulPark:
İstanbulPark açıldığından beri gerçekleşen yarışlardan Formula 1 ve WTCC/FIA GT'yi pistte, DTM ve MotoGP'yi TV'de izledim. Pist ve tribünler hakkında görüşlerim:
Gold tribünün iki ucunun en üst sıraları (ilk veya son viraja yakın kısımlar) oturmak için en güzel yerler. 4. tribün de 8.virajı gördüğü için güzel. Geçişe uygun yerler birinci, sekiz, (belki dokuz) ve onikinci virajlar.
Tribünler:
WTCC'yi ana tribünün üst ucundan seyrettim,, pistin %30-40'ı görünüyor.
Tribün 1 pitleri, start finişi ve ilk iki virajı görüyor ama alçakta olduğıu için görüş açısı çok iyi değil.
Tribün 2 sıkıcı virajları görüyor
Tribün 3'ün en üstünde bir yerlerde olmak fena olmaz, 4-5-6-7 ve (en tepede ayağa kalkarsanız) 8'i görüyor, ama 8 hariç hepsi normal virajlar. 4-5'te geçişler olabilir ama pek heyecan verici gelmedi o kısım.
4. tribün 8. virajı tamamen gördüğü için güzel.
Formula 1'de yarışı 5. tribünden seyrettim, orası yaramaz.
F1'de cuma-cumartesi güvenlikteydim, cumartesi sıralamalarını 6. tribünden seyrettim, orası da pek iyi bir yer değil.
7. tribün idare eder ama en yavaş kısmı görüyor, hani Rossi'nin "Motoru park ediyormuş gibi hissettim" dediği kısım.
8. tribün start-finişi sondan görüyor, sanırım pit duvarı yüzünden pitin içini görmek mümkün olmayacak bir yer.
9. tribün pistin en hızlı kısmını görüyor ama sadece 9. virajla 12. viraj arasını görebilirsiniz, sadece hızlı giden motorlar olacaktır, geçiş görmek çok zor.
Açık Alanlar:
1. tribünün yanındaki alan idare eder bir yer.
Tribün2-3 etrafındaki alanların görüşü önleriyle kısıtlı.
Tribün 4 civarının görüşü çok güzel, 8'i iyi görüyorlar.
6. ve 7. tribünler arasındaki ve onun tam karşısında 9. tribün civarındaki en hızlı bölümü gören açık alanlar MT üyeleri olarak bir arada olmak için çok güzel, geçen yılki GP2 yarışını oradan seyrettim, gayet etkileyiciydi.
NOT 1: Bunlar benim kişisel görüşlerim, sadece Ana Tribün; 4., 5. ve 6. tribünler ile 6-7 arasındaki açık alanda yarış seyrettim. Diğer tribünler hakkındaki yorumlarım pist etrafında yaptığım gezinti ve Formula 1 2005 oynarken gördüğüm önemli kısımlar ile ve TV'de seyrettiğim MotoGP ve DTM'de belirlediğim geçiş noktaları üzerindendir; tamamen subjektifdir.
NOT 2: Bu yılki MotoGP yarışında açılacak tribünler Ana Tribün, 1, 2, 7 ve 8 ile açık alanlar olacakmış. Diğer tribünler hakkınaki yorumlarım boşa gitti