Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Köpeklerle Baş Etme Teknikleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    KÖPEKLERLE BAŞ ETME TEKNİKLERİ

    Dogs can be a problem for riders. Don't become distracted and don't kick at a dog. As you approach a dog, downshift, when you reach the dog, accelerate quickly away. (MSF)




    Bu başlık altında yolda karşılaşılacak köpeklerden bahsedeceğiz. Issız bir yolda araba ile seyahat ederken köpek yada köpek sürüsü tarafından tacize uğramak biraz ürkütücü olabilir ama psikolojik rahatsızlıktan öteye geçmez. O da köpekleri ezmekten korkulduğu içindir. Ama motosiklette bu durumla yüzleşmek sizi öldürebilir. Bu yüzden köpek sahiplerinin köpeklerini bağlı tutmaları, başı boş ortaya salıvermemeleri ve de onları kimseyi kovalamamaları yönünde eğitmeleri gerekmektedir. Saldırgan köpeklerin sahipleri genellikle kötü tabiatlı insanlardır. Köpeğe eziyet edilmiştir, aşırı şiddete maruz bırakılarak vahşileştirilmiştir. Tabi bazı cinslerin(pit bull, rothweiler, doberman) yapılarındaki vahşet de güvenilemeyecek türdendir. Bunun dışında cinsi ne olursa olsun patolojik olarak köpeklerinde delisi, psikopatı vardır.

    Köpeklerin saldırıları ön tekeredir. Küçük bir köpek dahi motorunuzun dengesini bozup sizin düşmenize sebep olabilir. Bu vahşi hayvanların avlanırken(geyik, antilop vs) hayvanı yere indirme içgüdüsünden kaynaklanmaktadır ve size saldıran evcil bir köpeğin bu temel av içgüdüsünün dürtüsüyle altında kalmak pahasına amacı motoru yere indirmek olabilir. Belki de köpeğinin niyeti öğlen yemeği olabilir. Şaka bir yana 300kg bir ağırlık altında kalmak hoş değildir.

    Bazı köpekler bilhassa motorları tercih ederler. Bazıları itfaiye araçlarını yada postacıyı tercih edebilir. Eski motorcular köpeklerin ön tekere yaklaştırılmaması gerektiğini bilirler. Köpeklerin nasıl düşündüğünü bilemeyiz fakat davranışlarını gözleyip bunların avantajlarını kullanabiliriz.

    Köpeklerin arasındaki büyük farklılıklar gibi elbette sürücüler arasındaki farklarda büyüktür. Bazı köpekler oyuncu olduklarından yada bölgelerini savunma güdüsüyle böyle davranırlar. Bazıları kötü muameleden yada eğitim eksikliğinden saldırganlaşmışlardır ama gelip geçenler içi tehlike arz ederler. Vahşi bir köpek ise dişlerini öne çıkarır ve karnından hırlar. Gerçek tehlike budur. Ciddi yaralar açabildikleri gibi kuduz mikrobu taşımaları tehlikesi de mevcuttur.

    Saldırgan köpekler genellikle sahiplerinin köpeklerine yeterli ilgiyi göstermeyip başıboş saldığı eğitimsiz köpeklerdir. Zamanla çoğalarak sürüler oluşturlar. Başıboş köpek sürüleriyle karşılaşıldığında ise yaklaşmalarına izin vermeden, onlarla temasa girmeden uzaktan geri dönmenizi ivedilikle tavsiye ederiz.

    Köpeklerin motora olan ilgilerini veya hamlelerini hangi psikoloji ile yaptıklarını onların beden duruşlarına bakarak anlayabiliriz. Buna göre de hangi taktikleri uygulamamız gerektiğine karar verebiliriz.

    Her şeyden önce köpekler kendi bölgelerinin sınırları konusunda çok hassastırlar. Burada köpeklerde mantık olamayacağı için içgüdüler devrededir. Başı boş bir köpek 7 metrelik bir alanı kendine bölge seçerse bunun kritik merkezi 2-3 metredir. Köpekler kendi aralarında birbirlerine karşı baş kaldıran, teslim olan, saldırgan, korkan şekillerde davranışlar geliştirirler. İşte biz bu beden dillerini okuyarak onların niyetlerini tahmin edebiliriz.

    . Köpek dikleşmiş bir duruşla devamlı kuyruğunu sallayarak havlıyorsa oynamak istiyordur.
    . Başını gözleri başka tarafa çevrili vaziyette yere doğru düşürüp, kulakları arkaya doğru ve kuyruğu yerde ise teslimiyet göstermektedir. Ama kritik bölgesinin merkezine girerseniz korkarak saldırganlaşabilir. Isırabilir. Bunu işareti de kulaklarını geri itmek ve kuyruğunu bacakları arasına almaktır.
    .Baskın köpeğin ise, çayırını korumak maksadıyla, gövdesinin ön kısmını yukarı kaldırmıştır, kulaklar ileri doğrudur ve kuyruğu havadadır. Otoritesine dikkat etmeniz maksadıyla gözleri hiç kırpılmadan sizi süzer ve derin göğüs hırlamasıyla ciddiyeti konusunda sizi uyarır.
    . Saldırgan bir köpeğin bölgesi tehdit altına girerse ön patilerini toprağa sağlamca yerleştirir, üst dudağını kaldırarak dişlerini sergiler, kulak ve burnunu bariz bir şekilde ileri çıkarır. Ensesindeki tüyleri kaldırır, kabartır. Gözlerini çevirir işte o an sizin bölgesinden çıkmanız için iyi bir fırsattır aksi takdirde ciddi sorunlar yaşarsınız. Bölgesini derhal terk ediniz hatta görüntü alanını terk ediniz. Eğer cadde de saldırgan bir köpekle karşı karşıya gelirseniz göz temasından kaçınınız, sessiz kalın ve mümkünse başınızı eğerek sessizce geri çekilin. Küçük diye de köpeklerle yüzleşmeye girmeye kalkmayınız. Tabi yaralarınızı yalamak niyetinde değilseniz.

    Köpeklerin görme ve duyma duyguları çok iyidir. Bu yüzden oyun amacındaki bir köpek genellikle bir aracın yada çalının araksına saklanarak son deparını attığında sizinle teması sağlayacak hesaplamalarını kendince yapar. Oynun kuralı gelen vasıtanın süratini hesaplamaktır. Yayalarla ilgilenmezler çünkü yavaş şeyleri yakalamak eğlenceli değildir. Yakalama anında şansınız varsa tekmeleyebilirsiniz ama unutmayın köpeklerin refleksleri de sizden iyidir. Ve eğer bu köpek bölgesini koruyan bir köpekse ona etinizden sunmuş olursunuz. Deri giysilerinizin köpeğin çenesiyle baş edemeyeceğini bilmenizde fayda vardır.

    Yapmanız gereken süratinizi düşürmek yada en azından muhafaza etmek, köpeğin hareketlerini peri ferik bakışlarınızla takip ederek tam ön tekere hamle yapacağı anda gazlamaktır.

    Bunun için.:

    . Köpeği önceden görmeniz gerekir. Çalılara, gölge alanlara dikkat edin.
    . Gurup sürüşü yapıyorsanız bu yavaşlama/hızlanma problem olacaktır.
    . Her gün yolunuzun üstündeki aynı köpeğe aynı taktiği uygulamak zamanla bu köpeğin kendini bu taktiğe uyarlaması demektir. Bu durumda o bölgeden geçmeyin, ilgililere yada sahibi varsa sahibine konuyu iletin.
    . Yavaşladığınızda motoru bağırtmadan vites düşürünüz ve pozitif gazlama noktasına kadar gazın boşunu alınız çünkü gazladığınız anda motor gerekli deparı atmazsa, teklerse hele motoru stop ettirirseniz kötü olur. Boşta yada vites de ama gaz kesilmiş motor kendi süratiyle yol alır şekilde asla köpekle temas noktasına doğru yaklaşmayınız.

    Yaşadığınız toplumda çok köpek varsa üzerinizde köpek kaçırıcı sprey taşıyın. Elektronik köpek kaçırıcı aletlerde vardır. Bunu en iyi postacılar bilir. Onlara sorun. Sulandırılmış amonyaklı sularda işe yarayabilir. Hatta köpeğin idrar bıraktığı yerlere amonyaklı su dökerseniz onun kokusunu yok ederek köpeğin bölgeyi kendi bölgesi olarak algılamasını sağlayan koku işaretini ortadan yok kaldırabilirsiniz. Ama amonyaklı suyunuzun üzerine idrarını tekrar bırakarak sizinle iddialaşacak köpeklerde olacaktır.

    Köpek tarafından ısırıldığınızda kuduz tehlikesi olabileceği ihtimalini göz ardı etmeden bir hastaneye başvurarak gerekli tedavileri mutlaka yaptırınız. Isıran köpeğinde karantina altına alınıp kuduz testleri bitene kadar gözlem altında tutulmasını sağlamak için ilgili mercilere durumu derhal rapor ediniz. Bekli de köpekli bölgelere sürücüleri ikaz levhaları konması güvenlik açısından yerinde bir davranış olur.



    Tercüme eden ve derleyen.: Alfa, alfacat, alfawings…Alpaslan….

    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    . Her gün yolunuzun üstündeki aynı köpeğe aynı taktiği uygulamak zamanla bu köpeğin kendini bu taktiğe uyarlaması demektir.
    evet arkadaşlar tecrübe ile sabit hayvan her gece taktik değiştiriyor.bilgiler için sağol
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  3. #3

    Üyelik
    09 Mart 2007
    Şehir
    istanbul/bostancı
    Motosikleti
    cbr 125
    cok güzel bir paylaşım olmus ellerıne saglık tessekkurler
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

  4. #4

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    ekzosttaki susturucuyu sökerseniz çıkarttığı ses daha iyi köpekleri rahatsız eder, ve saldırmayacak varsada saldırır, motorun sesinin köpekleri rahatsız ettiği ortada...
    "Motosiklet Özgürlüktür."

  5. #5
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Benim görüşümce hiçbir köpek avlanmak için motosiklet yada araba kovalamaz vede böyle düşünmek kesinlikle çok saçma ve çok komik. Köpekler sadece kendilerini güçlü hissetmek için kovalama girişiminde bulunurlar. kovaladığı herne ise hareket etmeyi kestiğinde köpekte hareketi keser ve kovalamaktan vazgeçer taki nesne tekrar hareker edene kadar. Tabiki bu her köpek cinsi için geçerli değildir. Özellikle pitbull cinsi köpekler için konuşuyorum eğer sizi kovalayan tür pitbull ise durmak gibi bir düşüncesizlik yapmayın köpeklerin yapabileceği en fazla hız 40 ila 50 km dir bu tür bi durumda gaza basarak uzaklaşın. Çünki siz durduğunuzda köpek durmayacaktır heleki sahibi çevrede ise.

    Köpekler bana yaklaştıklarında ara gazı vermem köpekten kurtulmama yetiyor. Hatta grup gezilerdede grubun diğer üyelerinide ben kurtarıyorum
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  6. #6
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Hhehehheh iyi paylaşım.
    Ben köpekleri çok severim ve korkmam. Yakın zamana kadar evimizde köpeğimiz vardı. Ama özellikle ıssız bir yoldan geçerken aniden depara kalkmalarından boş bulunup her zaman zıplarım. Vallah düşecek gibi oluyordum bir kaç kere. Sonrada kendi kendime kahkahalarla gülerim. ısırmayacaklarını bile bile her zaman orada durduğunu bildiğim bir köpeğin bölgesinden geçmeden yolumu değiştiririm. Bir keresinde öyle boş bulundum ki, sağa doğru istemsizce dalıp sağımdan gelen araba ile kibarca öpüştüm. Bir an o kadar sinirlenmişimki, motordan atlayıp zavallıyı kovalamaya başladım Öyle bir kaçıyordu ki yine kahkahalara boğuldum. Ne yapayım, seviyorum haylazları yaa
    Ama köpek fobisi olan veya dikkati dağınık birisi için gerçekten sorun olabilirler. Size doğru koşturduğunu görürseniz sorun yok, ama beklenmedik bir anda çıkarlarsa fena. Eğer görmüşseniz köpeği, basın geçin. Kesinlikle risk almaz ve kendini motorun altına atmaz merak etmeyiniz.
    Poturdak

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    köpüşlere laf yoooooook

  8. #8
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    Alıntı redrose adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekzosttaki susturucuyu sökerseniz çıkarttığı ses daha iyi köpekleri rahatsız eder, ve saldırmayacak varsada saldırır, motorun sesinin köpekleri rahatsız ettiği ortada...
    Tercüme aynen yapılmıştır.
    Benim kanımca kırsal alanlarda vahşi köpek sürülerince bu yapılabilir. Vakalar duyduk. Ucra mecralarda yapılan ferdi kamp konaklamalarında ölüme sebebiyet verebilecek şiddetli saldırılar ve çok fazla doku kayıpları olduğu bilinmektedir.
    Salton a cevaben yazıldı ama niye redrose ilişkilendi anlayamadım.
    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com

  9. #9
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Paylaşım için sağol, iyikide benim böyle sorunum yok..
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  10. #10
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı alfawings adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tercüme aynen yapılmıştır.
    Benim kanımca kırsal alanlarda vahşi köpek sürülerince bu yapılabilir. Vakalar duyduk. Ucra mecralarda yapılan ferdi kamp konaklamalarında ölüme sebebiyet verebilecek şiddetli saldırılar ve çok fazla doku kayıpları olduğu bilinmektedir.
    Salton a cevaben yazıldı ama niye redrose ilişkilendi anlayamadım.
    Afrikada yaşamıyoruz avlanmak için sürüler halinde dolaşan köpekleri türkiyede bulman çok zor ben sokak köpeklerini kast ettim
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  11. #11
    siyahlimuzin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AS 150 T - I
    paylaşım için teşekkürler
    ayrıca duran bir köpeği yolda farkedip, acaba saldırır mı saldıracak mı
    düşüncesine kapılıp ( boş bir yolsa eğer ) iki de bir arkaya dönüp köpek
    ile 20 sn. bile olsa göz göze gelmeyin. akisi taktirde köpek de huylanıp
    başlıyor koşmaya ve havlamaya. o havlamayı duyan diğer köpek arkadaşlar
    da bir anda toplanıyorlar haberiniz ola. eğer tarlanın ortasında bir köpek
    yatıyor pozisyondaysa bırakın yatsın. siz onu görmemiş gibi davranın, usulca yolunuza devam edin ii sürüşler herkese

  12. #12
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    salton kardeş
    sen bir eskişehir yollarına bir çık bakalım da cangılı gör. Ya da yurdumun başka yerlerini. hele yaylalar. O zebani gibi koyun köpekleri nasıl bir bilsen
    Ancak benim yazdığım ilk cevap da zaten şehir hayvanları içindi, belirtmemişim
    Poturdak

  13. #13
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    Alıntı SaLToN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Afrikada yaşamıyoruz avlanmak için sürüler halinde dolaşan köpekleri türkiyede bulman çok zor ben sokak köpeklerini kast ettim
    Bende turkiyedeki vakalardan bahsettim. Kaz dağlarında, torslardaki vakalardan. Kendinizin bildiğiniz şeyleri oturup yazarak faydalı olmanız daha yerinde olur. Bizzat ben kaz dağlarında yanımızdaki tecrübeli bir arkadaşımızın çimenlerin ezik şekillerinden fark ederek bizi uyarmasıyla böyle bir tehlikeden sıyrıldım. Bir ayının yaptığı gibi davranmadıkları bellidir ama köylüler bu tip kurtlaşmış hayvanları çekinerek anlatmaktalar.
    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com

  14. #14
    adaminbiriyim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    hyosung 250r orange thema
    gavur bi alet yapmış ben alıcam valla

    SALDIRGAN KÖPEKLERDEN KORUNMAK ARTIK ELİNİZDE"
    Dağcılar, Avcılar, Köpek sahipleri ve saldırgan köpeklerden korunmak isteyen herkes.
    >Maksimum 7 Metre uzaklıktaki saldırgan köpeğe dur demek artık elinizde.
    Kuduz korkusu köpek fobisi son buluyor.
    Köpeği yaralamadan ve hiçbir zarar vermeden sizden uzaklaştıracaktır.
    Saldırgan bri köpeği uzaklaştırmak için 2-3 saniye bir kaç kez düğmeye basmanız yeterli olacak.Ultsa ses sayesinde köpek ya olduğu yerde kalır ya da sizden uzaklaşır.
    1993 Yılında Amerikada yılın ürünü seçilmiştir.
    Kolay taşımanız için kemer tokası ile sizlere sunulmaktadır.
    >Ağırlığı sadece 120gr. dır.9 Volt pil ile çalışmaktadır.
    7 metreye kadar ulaşan sadece köpekler tarafından duyulan 27000hz. yüksek frekans sesiyle köpekleri yaralamadan sizden uzaklaştırır.
    Kanada, Ingiltere, Irlanda posta idareleri tarafından resmen kullanılması uygun görülmüştür.
    Saldırgan olmayan istirahat halindeki köpeklerde denemeyiniz.

  15. #15
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    http://www.icten.com.tr/Default.aspx?k3=Dzr-2
    Yöneticilerin dikkatine.: Reklam gibi olacaksa silebilirsiniz.
    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com

  16. #16
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı alfawings adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende turkiyedeki vakalardan bahsettim. Kaz dağlarında, torslardaki vakalardan. Kendin bildiğin şeyleri oturup yazarak faydalı olman daha yerinde olur. Bizzat ben kaz dağlarında yanımızdaki tecrübeli bir arkadaşımızın çimenlerin ezik şekillerinden fark ederek bizi uyarmasıyla böyle bir tehlikeden sıyrıldım. Bir ayının yaptığı gibi davranmadıkları bellidir ama köylüler bu tip kurtlaşmış hayvanları çekinerek anlatmaktalar.
    Yaşadığım yer istanbul demişsin. Bende doğudayım. Doğu tarafları köpeklerle daha çok içli dışlıdır. Köpekler sadece kendilerinden korkanlara saldırırlar. Sen topuklar kaçarsan seni kovalarlar fakat kendisinden korkmadığını ima ederek kendisi havlasa dahi istifini bozmadan yoluna devam edersen sadece havlamaları ile kalırlar. Yaşadığımız farklı illerden olsa gerek köpekler hakkında düşüncelerimzi çok farklı. Batıdan birisi seni haklı görecek doğudan birisi ise beni onun için beni elştirmeni istemiyorum. ben köpekler hakkında kendi bildiklerimi anlattım yanlışım varsa affola.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  17. #17
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    Alıntı SaLToN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığım yer istanbul demişsin. Bende doğudayım. Doğu tarafları köpeklerle daha çok içli dışlıdır. Köpekler sadece kendilerinden korkanlara saldırırlar. Sen topuklar kaçarsan seni kovalarlar fakat kendisinden korkmadığını ima ederek kendisi havlasa dahi istifini bozmadan yoluna devam edersen sadece havlamaları ile kalırlar. Yaşadığımız farklı illerden olsa gerek köpekler hakkında düşüncelerimzi çok farklı. Batıdan birisi seni haklı görecek doğudan birisi ise beni onun için beni elştirmeni istemiyorum. ben köpekler hakkında kendi bildiklerimi anlattım yanlışım varsa affola.
    Neyse sende kusura bakma. Benimde kökenim doğudur. Erzincan. Dediğin komşunun, mahallenin köpeği için doğrudur. Gene bende dediklerimde haklıyım, aslında bunları ben yabancı güvenilir bir Amerikan makalesinden tercüme ettim. Yani köpek heryerde aynıdır genelde denebilir. Gaziantepe selamlar.
    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    Çok teşekkürler bu güzel makale için

  19. #19
    agokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    ankara-adana
    Motosikleti
    yamaha dragstar 650 classic
    Anadolu tabiri ile koyun itleri bayağı saldırgan oluyor. en iyi yöntem hiç istifini bozmadan aynen yola devam

  20. #20
    alfawings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Tiger 1050 SE
    Merhaba,

    Arkadaşlar size bu son yazımla veda ediyorum. Bende bu yazma işi bağımlılık yapmaya başladı. Ben ise bağımlılık yaptı diye sigarayı bırakmış özgür ruhlu bir motorcu olarak bu durumdan rahatsız oldum.

    Yazılarıma ilgi gösteren tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı yolluyorum ve eğer herhangi bir şekilde bir kırgınlık varsa affediniz diyorum.

    Zaten yazda geldi(şaka).

    Hoşçakalın.
    Alpaslan.
    Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
    alfamotosiklet.blogspot.com


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)