Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet almak istiyorum,

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Eylül 2018
    Merhaba dostlar,
    Aranıza yeni katıldım, Öncelikle B sınıfı ehliyeti yeni alıyorum bu ay hemen üzerine A2 alacağım ve Motor serüvenine ben de katılmış olacağım. Biliyorum konu ile alakalı daha önce belli başlı postlar atılmış açılmış yazılmış vs. Fakat özel bir sorum olacak, Yamaha YBR 125 ESD almak istiyorum fakat bana yetersiz gelmeye başlayıp 2 ay içinde satacağımı ve model yükselteceğimi söylüyor herkes. Kafamda düşündüğüm belli başlı 6-7 motor var ama çok kararsızım, Çok hız düşkünü değilim şehirler arası çok gezeceğim (kamplar yapacağım yeri gelecek memleketime SİVAS'a gideceğim yeni denizler keşfedeceğim) ve işe gidip gelmekte kullanacağım şehirler arası 100 ü çok geçeceğimi sanmıyorum şehir içi de günlük minimum 15 km yol yapacağım (gezersem yükselebilir ama min yapmak zorunda olduğum yol 15 km). Kafamdaki modelleri şöyle tek tek sıralayayım;
    1) Bajaj Pulsar NS200
    2) Yamaha YBR 125 ESD
    3) Hero Hunk
    4) Hero Karizma
    5) KTM Duke 125
    6) TVS APACHE RTR 150
    7) Honda CBF 150

    Şimdi bu motorlar ile ilgili bilgisi olan dostlarım, hocalarım Beni aydınlatabilirler ise çok minnettar olurum. İlk kez motosiklet alacağım ve kullanacağım daha öncesine arka selesine oturdum bu yaşıma kadar o da 2-3 keredir... Aşağıda yazılı olan motorlardan hangisine bakmamı uygun görürsünüz hangisi fiyat performans olarak hangisini tavsiye edersiniz ve neden, Tercihen su soğutması istiyorum fakat YBR 125 esd yi de özellikle istiyorum fakat o hava soğutmalı yine de ilk tercihim her zaman için YBR olacaktır, Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkürü borç bilirim, Tekrardan konu kirliliği için özür dilerim herkesten. İyi forumlar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Başkan motor hk tavsiye veremem ancak yaşın tutuyorsa direk A sınıfı ehliyet al, sonra boşboşuna yükseltmek için aynı parayı ve sınavı vereceksin.

  3. #3

    Üyelik
    10 Eylül 2018
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkan motor hk tavsiye veremem ancak yaşın tutuyorsa direk A sınıfı ehliyet al, sonra boşboşuna yükseltmek için aynı parayı ve sınavı vereceksin.
    Hocam, İlanda sorun vardı sanırım yazı yazma yeri gözükmüyordu cevap yazamamıştım şimdi fırsat buldum, fazla hızda gözüm yok A ya gerek duymuyorum ondan dolayı.

  4. #4

    Üyelik
    25 Kasım 2018
    Alıntı krmbzkurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam, İlanda sorun vardı sanırım yazı yazma yeri gözükmüyordu cevap yazamamıştım şimdi fırsat buldum, fazla hızda gözüm yok A ya gerek duymuyorum ondan dolayı.
    30 yasndym sym fiddle II ile siparislere cikiyorm 2 senedir. Bu ne pis bi illettir anlamadim once ehyt alym dedm almsken a aliyim lazim olur diye aldm simdide r25 mi alsam yoksa guzel ikinci el bi cbr650f mi diyorum cewrmde motor namina hic bsey yok bilgi alacgm alayi arabaci uzun lafin kisasi almsken a sinifi al dicem fakat onada b sinifini birkac yil kullanmis olman gerekiyor sanirim a2 dewm abi mis 😄

  5. #5

    Üyelik
    03 Ağustos 2017
    Eski Apache RTR 150 ve Yeni Pulsar 200NS kullanıcısı olarak bu iki motosiklet arasında seçim yapmanızı tavsiye ederim.

    Şuan Pulsar 200NS kullanıyorum Sağlamlık, kalite ve ekonominin en güzel dengelendiği motosikletlerden. Gaz tepkisi gerçekten 200cc için mükemmel. şehir içinde zaten biçilmiş kaftan ama işin içine uzun yol (100 km ve fazlası) orada daha da güzelleşiyor. 110 ile giderken sollama yapma gerektiğinde gazı açtığıniz anda alet sizi bir geriye atıyor ve bir bakmışsınız sollama başarılı ( AUDİ A8 Sollamadığınız müddetçe )ve siz güvenle şeridinize geçiyorsunuz. Genelde bakımları ucuz ve cep yakmıyor. parça fiyatları pahalı deniyor ama birbir çeşit yan sanayisi var ve uygun fiyata herşeyi bulabiliyorsunuz.

    ApAche RTR 150 (2009 - 2015) yıllarca bindiğim yağ değişimi ve benzin almak dışında bana hiç masraf ve sorun çıkarmayan gönlümün sultanıdır. Pulsara göre daha konforlu ve rahat bulduğumu söylemeliyim. ikiside 100 km mesafede 3,0 lt yakıt yakıyor ama Pulsar daha hızlı ve çok daha atik.

    Apache ile 110 km maksimum hız yaparsınız ve 90-100 arası devamlı seyredersiniz Pulsar ile 120 km ile gezebilirsiniz.

    Stok yani fabrika lastikleri konusunda Pulsar bir tık daha iyi diyebilirim ama bütçe dahilinde değişmesi şarttır. lastikleri değiştiremiyorsanız limitlerini bilerek sorunsuz kullanılır.

    Diğer tavsiyem Apache RTR 180 dir ve açık ara hem 150 lik apache hemde 200 lük pulsara tercih ederim. pisayasası yavaştır ve yatırım amaçlı düşünülmez ama kullanıcısına evladiyelik motosiklettir. yakıtı güzel seri ve çok atiktir. arıza, sorun olmaz sorunsuzluktan bıktırır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler