Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#39)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
Kan Grubu: B Rh+
04-03-2008, 23:08 PM

Alıntı:
komtan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Norveçli bir yol güvenliği uzmanı, yollarda sıfır ölüm hedefine ulaşılabilmesi için önce motosikletlerin yasaklanmasını istedi

Norveç, Avustralya ve İsveç'te yollarda trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri sıfıra indirebilmek amacıyla "Hedef Sıfır" adıyla bir program başlatıldı. Norveçli yol güvenliği uzmanı Rune Elvik sıfır ölüm hedefine ancak motosikletlerin yollardan yasaklanmasıyla ulaşılabileceğini söyleyerek Avrupa'da yeni bir tartışma başlattı. Elvik, yol politikalarını geliştiren uzmanlara seslenerek motosikleti yasaklamalarını istedi.

Elvik, Motor Cycle News'a verdiği röportajda, "Bahsettikleri gibi yollarda sıfır ölüm ve yol güvenliği konusunda ciddiyseler, bu konuyu tartışmaya açmamız gerekiyor. Yollarda motosikletlere kesinlikle izin verilmemeli" dedi.

Norveç Ulaşım Ekonomisi Enstitüsü araştırmacılarından Elvik, motosikletlerin, trafik kazalarında ölümleri sıfıra indirme hedefiyle uyumlu olmadığını anlatmak istiyor.]
Hay allam trafiğe çözüm üretmek için fikir beyan eden kişi Kuzey Blok ülkesinden biri...yani sistemin en düzenli işlediği yerler...

ve ASYA daki 3 milyar insanın yarısı motosiklet kullanıyor...

tezat burada...Isveçte yaşama verilen değer tartışılmaz...Asya insanının (buna bizde dahiliz) mutfaklarında yedikleri böcekler kadar bile değerleri yok...

Asyalılardan bizi ayrıan tek özellik ise biz böcek yemiyoruz...

demekki Batı iyidir...Doğu tukakadır..

konunun genelinde motosiklet inanılmaz güvensiz bir alet...yani birer ölüm makinası hepsi...bunu kabul edelim...

yok kaskım magmaya inince bile erimez...yok montuma yanardağ lavı bile işlemez..yok motorla saatte 5 km hız yapıyorum bana bişey olmaz diyip kendimizi kandırmayalım...bu aletler güvensiz işte...