Konu: Sbk 2008
Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#12)
patriote

patriote - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Var
Kan Grubu: B Rh+
09-01-2008, 03:48 AM

Alıntı:
Shrieker´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Patriote'nin gözünden ufak bir detay kaçmış.Superbike'da yarış haftasonları 1 değil 2 yarış yapılıyor.Yarışlara başlama sırası Cumartesi günleri atılan "superpole" turlarıyla belirleniyor.Yani Cumartesi günü superpole'de 1. cebi aldıysanız ilk yarıştaki dereceniz ne olursa olsun 2. yarışa yine ilk sıradan başlıyorsunuz.

Sanırım 2005 sezonunun sonuna kadar bir haftasonunda kazanan/kürsüye çıkanlar için kupalar o haftasonu yapılan 2 yarışta kazanılan toplam puana göre veriliyordu.Yani siz ilk yarış 1. , 2. yarışta 4. olduysanız ve bir başka pilot her iki yarışta da 2. olduya daha fazla puan topladığından 1.'lik kupasını o götürüyordu.Bu ne zaman değişti bilmiyorum ama artık yarış haftasonu yapılan 2 yarış için de ayrı kupa veriliyor ve ayrı podyum seromonisi yapılıyor.Gerçi ilk yarışın podyumunda şampanyaya fazla dananmıyorlar, malum aynı tulumları 2. yarışta da kullanıyorlar

Shireker tam sopalıksın.

Yazsana bildiklerini şuraya hepimiz sebeplenelim.

Aslında dediğin gibi değil.Gözümden kaçmadı.
Çünkü SBK resmi sitesinde en iyi zamanlar ayrıca bir de super pole olarak veriliyor.
Fakat detaylara takılmak istemedim ve yazıyı bir an önce bitirmek istedim.
Zamanım kısıtlı olunca böyle şeyler oluyor.

Benim vermek istediğim şey kısıtlıda olsa biraz bilgi ve yarışa dikkat çekmekti.
Eminim sezon sonunda bir çok arkadaşımız bu işin profesyoneli olacak.
Bizde burda tatlı tatlı tartışacağız.