|
01-12-2007, 03:14 AM
Aslında biraz geriye gidip bu pist ilk yapıldığında neden yabancılara verildi sorusunu sormak lazım. Yanlış biliyor da olabilirim ancak bu pistin işletmesi F1 ile alakalı yabancı birisinde idi bir yerden okumuştum aklımda kalmış, yanlış olabilir. Şimdi tam emin olmadığım bu yerden yola çıkarsam bu sonuçlar da gayet doğal. Kenan Sofuoğlu'nun bu pistte bırakın yarışması Antrenman yapması bile sorun oluyormuş hatta şu an için burda antrenman yapamıyor diye biliyorum buda okuduklarımdan aklımda kalan. Gelen her organizasyon talebini F1 le kıyaslamak manasız. Ticari işletme mantığında çalışan bir pist tabiki böyle oluyor. spor dallarının sporcunun gelişimi rahat koşullarda çalışması, yaygınlaşması gibi milli amaçlar paçavra gibi kenara atılır bu da doğaldır, kapitalizm bu. Bu pisti en azından bir kaç sene Devlet alsa idi ya da olaya bu kadar çıkarcı ve maddiyatçı yaklaşmayacak bir şekilde devredilseydi çok daha iyi olurdu kanaatindeyim. Maddi kaygıların yanı sıra, "pist F1 pisti bu böyle korunmalı ve kalmalı, Organizasyon diye gelme bana" gibi bir inat da var gibi görünüyor biraz düşününce.
O değilde Ayse Şule Bilgic keşke pist işletmesine biraz daha giydirseydi orta yolcu politika izleyeceğine diye de düşünmüyor değilim. En azından taraf olsaydı biraz. Objektif bir yazı olmuş da, Ayşe Şule yazılarına has küçük veryansınlar, iğnelemeler yer alsaymış iyiymiş. Tam ortada durmuş yazı. Nötr.
|