|
28-11-2007, 18:40 PM
Kısaca şöyle demek mi lazım.
Arjantin de, su şebekelerini bile ticarileştirip devlet elinden kuralsızca çıkarttılar. İşletme de '' dünya kadar yatırım yaptık, zarar ediyoruz'' diyerek su kullanımına kısıtlama getirecek kadar zam yaptı. Sonuçta Arjantinin yaşadığı ekonomik kriz döneminde insanların isyan ederek ayaklanmasını tetikleyen en büyük etmen de bu oldu!!
Ben ce işin kötü tarafı şu: Bu pisti, sadece satın alabilecek parası olana vermeleri! Oysa, bu pisti gerekirse zarar etme pahasına, 1-2 yıl etkili kullanabilecek olana verilmeliydi. Motor sporları zaten ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor, organizasyonlar yaparak kendi reklemını ve camiasını yaratabilecek bir firma almalıydı!! Demek ki bu pist bize lüksmüş!! Kullanılamadığına göre şimdilik boşa yapılmış!! Firma, karlı bir iş çıkana kadar kullanmayacağına göre, deli dumrulun köprü başını tutması gibi bir şey.
Eminim şöyle bir yol bulacaklardır. Milletin parasıyla yapılan devasa tesis, devlet verimsiz olup zarar eder denilerek özel bir firmaya hediye edilmiş, firma da zarar ediyorum öyle ise çalıştıramam demiş, şimdi Devlet gerekli Karşılıksız Finansal Desteği milletin cebinden sağlayacak, yani devlet bu işten birşey kazanmayacak ama birileri hem motor kültürünün yetişmesini hem de ceplerinin dolmasını bedahvaya getirecek.
Ne diyeyim, Kenan ı yarıştırmanın başka yoluda yok kendi pistimizde. güzel Ülkem benim
|