Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#17)
superzzt

superzzt - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SATILIK VENOX 250
Kan Grubu: O Rh+
24-10-2007, 23:11 PM

Lütfi Kırdar'da ki fuar mı? Ben almiyim, 15 ytl verip içeride iki tane dandik çin malı 2006 model mağazalarda göreceğimiz motorlar vs...Tıp kı 2007 nisandamıydı neydi o zamn yapılan gibi Lütfi kırdara o kadar para verip içeride 15 dakika durmuştum.Yamaha,honda,suzuki,ducati ne varsa adamlar kızıltopraktaki mağazalardaki motorları getiriyorlar onun yerine giderim kızıltoprağa hem daha az kalabalık hemde temiz hava alırım.Bu arada avrupada fiyatlar ucuz ama orada insanlar 2006 model motor alıp aa 2007 si çıktı onu alayım demiyorlar,bir motoru alıp senelerce kullanıyorlar.Her sene motor değiştirme hemen 2 ay kullanıp yok abi kesmedi bir üst cc.e geçeyim gibi dertleri tasaları yok.Ben almanyada yaşadığımda ordaki bir arkadaşımın 50cc.lik scooter ı vardı adam 5 sene sonra kendine gitti 250 cc.lik aldı ki parası olmadığından değildi.Zırt pırt motor değiştirmek veya araba neyse ne biraz hazmedememektir.Savurganlıkta cabası avrupanın kişi başına düşün milli gelire baktığınızda buradakine göre çok daha yüksek ama burada model yükseltmek cc. ıvır zıvır...Tabii vergiler konusu ayrı bir olay o konuda söylenecek ne varsa söylendi.Ama daha ucuz olsada biraz elimizdekini kullansak daha ekonomik olmaz mı?Birde şunu unutmayalım 2001 ekonomik krizinde döviz fırladı,borsa çöktü ama lüks araba satışları fırladı,(o günlere ait gazetelerden yazılarda bulduğum an koyacam.) yani vergi bahane oluyor bu vergileri koyanlarda az buçuk toplumumuzu tanıyan tipler ee hal böyle olunca adamlar düşünmüyor mu ekonomik krizde lüks araba alıyosun şimdide paşa paşa hava cıva vergileri ödersin.Yanlış olabilirim ama bu vergiye laf etmek olmuyor memleket sorunları forumlarda konuşuluyor ama çözüm ...yok çünkü herkes lafla peynir gemisine okyanus geçirtmeye çalışıyor.Vergiler yüksek diyipte ondan sonra 3-5 aylık sıfır motorunu satıp sıfır yüksek cc.li alanların vergi pek umurunda değil bunun farkında olanlarda ekmeğini yiyor , 3-5 kuruş biriktirip 1 liralık motora 3 lira veren arakdaşlara oluyor.Motor dergileri seçimlerden önce bu fırsatı değerlendirelim dedi kim değerlendirebildi? (Ne fırsatı bu arada adamlarında motorlar çok umurundaydı).Kusura bakmayın söylenecek çok söz var ama benim konuşmaya dilim varmıyor hem forum kuralları hemde insanlar yanlış anlar