|
17-07-2007, 12:57 PM
Dogrucu davut bir miktar patavatsiz ama bldigini soylemekten sakinmayan Erhan nami diger Kamberhan makara gececeksek Yatıramayhan.
Is cikislarinda ona ugrardirm zaman zaman takilirdik. Hergun sektirmeden hep ayni saatte evde olur. Ucyolda servisten iner hemen bir arka sokaktaki evine gelirdi. en cgu zaman kapisinda beklerdim ya motorla ya arabayla. Eger yemek yemediysek patlatirdik pizza eger ben yediysem o israrla makarna yapardi kendine. Elektrikli tek goz ocaginda saatlerce suyun kaynamasini bekler usanmadan makarnasini yapardi. Sonra makarnasinin uzerine ketcap e mayonezi boca eder ustune ustluk bir guzel bulamaca cevirip sapur supur yerdi ve abi nolur sende ye ya bak valla olmuyor bye derdi. Karnimin toklugundanmi yoksa manzaradanmi bilmem ama pek yiyesim gelmezdi . Menusunde gelelde bu vardi zira motorunun borcunu kapatmak icin sıkı bir mali rejimdeydi. Ona bakar yeyemk yeyisini izler ve dusunurdum ortamini kendine ait kurdugu hayati zorluklarini ve icindeki yasama sevincini. Beraber ceker ceviraceksek herzaman once benzinlige ugrardik zira mali kriz hep sadece minimum benzinle giderdi. BAzi geceler bir kac arkadas toplandigimizda onun evinde gecenin ilerleyen vakitlerinde eline gitarini alir calarda calardi. Onda kaldigim gecelerde hep onun yatagi benimdi. Odasindaki motor maketleri NBA posterleri gacirdayan yatagi yattigi yerden gorebilecegi sekilde evine ite kaka soktugumuz 1000 RRR ı. Geceleri biryerlere gittiysek evine tek basina donemezdi. Yanlis anlasilmasin korkudan degil motoru eve sokmak icin apartmandaki 3 basamagi birlikte iktirecek birilerine ihtiyac duydugu icin. Apartmanindakinler kapi onundaki apartmanin icindeki motorlardan bunlamislardi zira genelde onda toplandigimizdan kapi onunde apartman icinde ve evinde motor eksik olmazdi. Kimi zaman koridoruna 3 motor sigdirdigimiz oldu. Kapidan iceriye gecmek okadar zor olurdu egile bukule aman onun aynasi aman bunun gidonu zorla kendimizi oturma odasina atardik. Ve bittabi eger hafta sonuysa biryerlere gideceksek once bir smit sarayi ziyareti istahli bir kahvalti eksik olmazdi. Hic unutmam Foca gezisinden sonra br arkadasimiz ona ya sen toru hic yatiramiyorsun demis ve bunu insanlarin yaninda yaptigi icin bu arkadasimiza icerlemisti uzulerek bunu bizlerle paylasti bizde gereksiz bu davranistan oturu onun uzulmemesi icin olayi konusmus hatta makaraya sarmistik. YATIRAMAYHAN yapalim senin nicki der ve her seferinde makaraya devam ederdik. Bir ara bir arkadasimizin kiz arkadasi ve aralarindaki iliski ile ilgili yorumunu yapmis ve demistiki abi adini koyalim sunun. O gunden sonra bir mevzu oldumu hemen ya Erhen nerde sunun bi adini koyalim demeye basladik. Yanimizda olsun olmasin. Su meshur fotografindaki balaklavayi almaya gittigimiz gunu hatirlarim. Volkan Erhan Ben . Surekli uzerine giydigi mavili race motor montunu. Birlikte motorla gezerken vizorun altindan bakisini. Arkadan egzos yapip uzarken yanimizdan gecisini. Guzel gunlerdi. Enson ben istanbula tasindiktan sonra İstanbuldan ikinci el 1000 rrr aynasi bulmus ve benimle temasa gecerek alinip alinamayacagii sormustu. Ve en son motorunu bir hafta sonu Izmire gittigimde Motostop Ercan abide gormustum ve arayip konusmustum. Geride kaldi ama kalbe muhurlendi.
K albe muhurlendin sen
A klımızda hep eski gunlerin
M adem gidecektin
B öyle olmasaydı kardeşim
E n güzel şekilde
R ahmetle anıyoruz
H er seferinde
A rkamıza bakıyoruz
N eden diye soruyoruz
Mekanın cennet olsun !
|