|
16-07-2007, 17:53 PM
bathu,
almadan önce ne yap et mutlaka ikisini de bir kullan.
test ettigimiz z750'yi bu sefer bütün hafta sonu icin almistik. persembe günü motosikleti cok begenen michaela bütün gün kullaninca biraz zorlandi.
ilk basta virajlarda cok rahat degildi cünkü oturma pozisyonu ve catal geometrisinden dolayi insana degisik gelen bir motosiklet. buna alismasi neredeyse bütün gününü aldi ve pek zevk alamadi. ancak alistiktan sonra bize cok rahat ayak uydurabildi. kendisi "z750 ile bas edebilen herkese siddetli tavsiye ederim ama bana göre motosiklet degil. ben cbr600rr'imi istiyorum" diyor.
benim yazdigim test tamamiyla benim göreceli tecrübelerimin sonucu. z750 ile ben cok rahat ettim ve benim sürüc tarzima cok elverisli bir motosiklet. tek gicik yani sele yüksekligi. o yüzden satin almadan kesinlikle kullan!!! motorun gücünü ve kabiliyetlerini bir yana birakalim, motosikletin oturma pozisyonu ve viraj alirken senin viraji algilaman simdi kullandigin motosikletle uzaktan yakindan bir alakasi yok. custom yere sifir chopperden inip 1000cclik ninja'ya binmis gibi oluyorsun.
benim cbf500'e ilk bindigimdeki duygularimi unutmuyorum. ehliyet kursunda hep F650 kullanmistim. alete haliyle alisiyor insan. cbf500'e bindigimde "aman allahim ne kadar sportif bir oturus pozisyonu" diye düsünüyordum. z750 testinden sonra (aynen gsx-r600'den sonra oldugu gibi) "bu CBF500 ne zaman chopper oldu yahu?" demistim.
|