Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#5)
Kemal

Kemal - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motora veda etti :(
Kan Grubu: O Rh+
09-07-2007, 09:53 AM

Eğitimsizlik özelikle taşıt kullanırken ortaya çıkıyor. Bir defa eliyet almak çok kolay bir süreç. Ben kendi adıma şöyle diyebilirim ki kursa sadece kaydımı yaptırmaya gittim o kadar. Hem B hem de A2 alırken hiç zorlanmadım.

B ehliyeti alırken daha arabayı yerinden kaldıramayan bir çok kişinin kolayca ehliyet alabildiğini gördüm. Hatta bir tur atıp arabayı aldığı yere bırakacak olan kimi kursiyerler sıra beklyenlerin üstüne kırıp güç bela kaldırama çıkarak durabildi. Aman gelin görün ki ehliyeti alabildi. Şimdi o sürücü ile belki de aynı şeritte yol alacağım.

Peki motorcu arkadaşların bir kısmı nasıl? Ben sinyal vermeyi bıraktım kendi şeridinde ilerleyen motorcu bile görmem zor yollarda. Herkes sanki yarış pistinde ve özellikle arabaların sağından gitmeyi mahiret sanıyorlar.

Kısa ve öz olarak şunu söyleyebilirim ki bizim yollarımızda ne sürücü olarak ne de yolcu olarak güvenliğimiz yok.

Dikkatimi çeken bir başka konuda motor mevsimi açılırken yollarda bir parça daha rahat sürebilirken gün geçtikçe sanki yllar daha güvensiz gibi. Bunu geçen senede gözlenlemiştim. Mayıs ayında ki rahat ve güvenli sürüşümden eser yok. Yoolarda her türlü akrobasiyi zorunlu olarak yapmak durumunda kalıyor. Trafiğe ne kadar çok motor çıkarsa daha rahatlarız derken tam tersi bir durum oluyor.

Forumda bir arkadaşın dediği gibi yolda görünmez adamız!