@ennginn
Alıntı:
|
Sitemizden yarışa katılan arkadaşlar!!! pistin bu halini biliyor iseniz hayatınızı niye sirke atıyorsunuz. Sizler bu pistlerde yarışmaya devam ederseniz ve bizler oturacak yeri olmayan güneşin altında yarış seyretmeye kalkarsak ve de 2 kere 5+5 YTL vermeye devam ettiğimiz sürece bunlar bizi daha çok kullanırlar bu durumu protesto etmek için ne lazımsa yapmamız lazım geldiğine inanıyorum.
|
Engin abi, iş sadece pistin kötü durumunu protesto etmekle bitmiyor. Mesela patriote arkadaşımız piste girerken o güne özel motorunu sigorta yaptırabiliyor. Biz motorumuzu normal trafikte kullanmak için bile kasko yaptıramıyoruz. Bu memleketteki zihniyet bir garip. Supersport motosikletler daha çok kaza yapıyor diye ya kasko yapmıyorlar ya da motorun nerdeyse dörtte biri kadar para istiyorlar. Halbuki bunu çok basit şekilde önlemek mümkün. Yurtdışındaki sistemi uygulayacaksın. İnsanlar adam gibi motor kullanana kadar altlarına büyük hacimli motor vermeyeceksin. Motor satarken ehliyetsiz olana satmayacaksın, hatta ehliyette belli bir süre deneyim arayacaksın. Bu problemlerin çözümü inanılmaz basit. Ancak bizim memlekette insanlar bazı problemlere saçma sapan çözüm üretmeye çalışıyorlar. patriote arkadaşımız yine bir yazısında çok ufak paralara tulum kiraladığını, motorunu çok ucuza piste götürebildiğini söylemişti. Ben motorumu piste götürmek için ne kadar çaba sarfedip, 3 kez binerek gitmek zorunda kaldığımı biliyorsunuz. Sizin bahsettiğiniz 5 YTL haracı biz yarışçılardan bile aldılar. Kimse de buna itiraz edip bu olayın sorumlusu kişiyi bulup şikayetini dile getirmedi, bazıları itiraz edip vermedi ama bu azınlık. Türk insanı çarpık yapı içinde yaşamayı, eğri sisteme uyup sistem adamı olmayı benimsemiş. Sokakta birini döveni görüp yoluna devam ediyor. Devlet dairelerinde koyun misali çoğunluk ne yapıyorsa ona uyuyor.
Benim bu şartlarda neden yarıştığıma gelince... Ben bu yarış olayına kafayı çok kötü takmıştım. Yaşım da geldi geçiyor, bu saatten sonra yurtdışındaki yarışlara katılma şansım da yok. Ne olursa olsun bir şekilde bu pist havasını solumak istedim çünkü motorumla pistte aldığım zevk caddede aldığım zevkle karşılaştırılamaz. Keşke yurtdışındaki imkanlara sahip olabilseydik. Dediğiniz gibi seyirciler için bile doğru düzgün yer yok, insanlar ayakta güneş altında yanarak izliyorlar yarışı. Üstelik izlenebilecek iki yer var, biri de pist alanı dışarısında. Pistin en güzel yerlerinde ise ne oturacak yer var, ne de oralardan izleme imkanınız var.
Alıntı:
|
Yapılacak desteğide sitemizde ki üyelerin vermesini diliyorum. Diğer motosiklet sitelirinden de destek alarak bu işi sonuna kadar götürmeliyiz diyorum.
|
Bu dileğiniz dilek olmak dışında öteye gitmez. Yarışa girmeden önce birçok yakın arkadaşım yarış sezonu boyunca gelip bana destek vereceklerini söyleseler de kimse gelmedi. Birkaç kişi bir kez geldi, gelenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu sitedeki insanlar yemek, içmek, eğlenmek olsun koşa koşa giderler. Geçen Şile gezisinde tahminimce 80-90 kişi vardı. Yarışa gelen bir elin parmağını geçmez. O yüzden protestoymuş, gruplaşmaymış... Ben o olaylara inanmıyorum!