Alıntı:
CERRAHI´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Boy ve Nemrut,
Ben işe gidip gelirken dahi motosiklerimi kullanıyorum. Yani benim için özel bir nedeni yok yarış veya hava atmak gibi.
Ben sadece hali hazırdaki motosikletim gibi gunlük sehir ici ve bazı gezilerimize katılmak maksadı ile alıyorum. Ayrıca Racing Tarzını seviyorum buda bir nedeni.
İki makineninde kesinlikle tork veya performans konusunda farkı vardır.
Ancak ben bu performans veya hızdan cok.
Bu yukarıdaki kullanma sekline baglı olarak
*sehir icinde hangisi daha az yorar
*Hangisi daha konforludur.
*Hangisinin hakimiyeti daha kolaydır
*Kısacası hangisi benim yukarıda bahsettigim sekilde kullanıma daha uygundur.
Teşekkürler.
Saygılarımla...
|
arkadaşım bukdar prof'un arasında belki bana laf düşmez ama şu son yazdıkların öyle açık ve almak istedigin motoru öyle güzel anlatıyorki kendimi tutamadım.
senin istedigin racing degil naked motosiklet. bence ne istedigini bilmiyorsun. veya büyük bir yanlış yapmak üzeresin.
Kelimelerinden sana en uygun motorun 600 cc nakedler oldugun düşündüm.
Alıntı:
*sehir icinde hangisi daha az yorar
*Hangisi daha konforludur.
*Hangisinin hakimiyeti daha kolaydır
|
*racing motorların hepsi yorar
*racing motorların konfor'la uzaktan yakından ilgisi yoktur.
*600 cc ve üstü racing motorların hepsinin hakimiyeti zordur.
arkadaşım sen söylemişsin;
Alıntı:
benim için özel bir nedeni yok yarış veya hava atmak gibi.
Ben sadece hali hazırdaki motosikletim gibi gunlük sehir ici ve bazı gezilerimize katılmak maksadı ile alıyorum
|
bence günlük şehir içinde gezmek için racing alınmaz.
gerçekten hava atmayacaksan , gazlamayacaksan bence racing alma.
ayrıca sen şehir içi seyehat edecegini söylemişsin. o istanbulun çekilmez trafiginde motoru mecburen düşük devirlerde kullanacaksın herzaman gaz açma imkanın olmayacak buda racing motosikletin hararet yapmasına neden olur.
senin yazılarından sana en uygun motor bence aşagıdakilerden birisi;
tam senin sitedigin gibi cadde motorları işte. ayrıca uzun mesafeli seyahatlerde de racing motordan daha kullanışlıdır. bir racing motosiklet gibi seni yormaz. ara sıra gaz açarım dersen onda da sorun yok. bu motorlar rahatlıkla 220+ gidebilecek motorlar.yani hız var konfor var(racing'e göre) ee grenajı çizildi çatladı vs.. gibi ıvır zıvır şeylerde yok. racing motosikletlerde grenaj nerdeyse motosikletin en pahalı parçası oldugunu düşünürsek ekonomik anlamdanda naked alman karlı olur.
z 750( bu motorun hastasıyım

)
hornet 600
gsr 600