Ben bu başlıktaki sorunun amacını pek anlamadım?
1000RR ile Superstock'da yarışıyorum, motorun limitteki tepkilerini çok iyi biliyorum. 600RR ve 600F'i de çok iyi tanıyorum. 1000RR'ın performans olarak 600RR ile yakından uzaktan alakası yok. Her iki motorun kendine has özellikleri var, biri diğerinden daha konforlu, daha iyi frene sahip veya daha tehlikeli denemez. Her iki motor da tehlikeli. 1000cc motora hakim olmak çok daha zor. Türkiye'de basacak yol yok diyen arkadaşlar bence saçmalamışlar. Her iki motorla da tehlikeli olabilirsiniz. O yüzden birinin diğerinden pek farkı yok. Önemli olan motordan beklentiniz... Ne için alıyor olduğunuz... Şehiriçi kullanımı olarak 600cc bir racing bile son derece rahatsız ve anlamsız aslında. Benzin tüketimi olarak 1000RR daha düşük devirli olduğu için 600RR'a göre daha az yakıyor, iki motorda da bastığınız zaman benzin tüketimi oldukça yüksek. 1000cc makinalar çok daha kısa sürede lastik bitiriyor, benim 4000 km de lastikler bitmişti. Bence 600RR çok daha kullanışlı bir makina. Pistte bile 600RR tercih ederim, 1000RR düzlüklerde çok iyi ama virajlarda motora hakim olmak çok daha zor oluyor.