Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#13)
Naci63

Naci63 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey 250 cc Cruiser; Ramzey 200 cc Enduro
Kan Grubu: A Rh+
29-05-2007, 09:24 AM

Arkadaşlar, Ramzeyin getirdiği 200 cc cross ile pioneer adı altında satılan cross modeller birbirinin aynısı. Çinli Qingqi firması qingqi markası altında (Türkiyede Ramzey diye satılıyor) üretirken, Qingqi firmasının bir yan kuruluşu olan Shandong motors firması ise pioneer adı altında üretiyor aynı motoru. İkisi de (daha önce de yazmıştım) suzuki teknolojisi ile üretilen motorlar. Çünkü Qingqi firması 1984 yılından beri Suzuki firmasından teknoloji ve know-how transferi yapıyor ve çalışanlarına suzukiden eğitim aldırıyor. Bu nedenle Ramzey ve Pioneer aslında kardeş motorlar. Aralarında benim bildiğim kadarıyla fark yok. Yalnız 2006 yılından önce çıkan Ramzey ile 2006 ve sonrasında üretilmiş olan Ramzey ve Pioneer arasında fark var. Yoksa yeni model (2007) Ramzey ve pioneer birbirinin aynısı.
Bu motorları alan sağlamlık, güç, performans ve bir crossta aranan özellikler bakımından ihtiyaç duyulan konuların hiç birisinden pişman olmaz. Benim bu konudaki en önemli çekincem Ramzey firmasının yedek parça konusundaki yetersizliği. Pioneer markası başka bir firma tarafından getiriliyor ve yedek parça konusunda nasıl bilmiyorum. Bilgi alamadım.
Motorumla ilgili tek şikayetim lastikleriydi. Bu nedenle ben lastikleri değiştirdim. Üzerinde Kenda marka lastik vardı. Islak asfaltta frenlemede kayıyordu. Ben Metzellerin enduro 1 modelini alıp taktım. Ama henüz deneme fırsatım olmadı.
Ramzeye (ve pionere de) diğer marka motorların parçasının uyduğunu sanmıyorum. Çünkü zealsun/zongsen ve benzeri diğer çinlileri farklı fabrikalar üretiyor. İlk bakışta benziyor zannedebilirsiniz ama örneğin, göstergeler, ön-arka çamurluklar, eksozun tamamı, elektrik kumandaları, ön-arka dişliler, silindir, motor bloğu, fren sistemleri farklı. Benim tespit ettiğim tek benzerlik ön-arka lastik ebatları. Selamlar.

Konu Naci63 tarafından (29-05-2007 Saat 09:27 AM ) de değiştirilmiştir..