Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#16)
xnode
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Var
Kan Grubu: O Rh+
Exclamation 17-05-2007, 01:50 AM

Arkadaşlar başınıza gelen olaya üzüldüm. Ancak eğer gerçekten ihbar var ise polisin yaptığı hareket yasalar çerçevesinde bir hareket.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla size herhangi bir hakaret vs. edilmemiş ve polisler de motosikletli polisler. Bu tür durumda "buyrun sohbetimize sizde katılın yorulmuşsunuzdur işiniz de zor" gibi bir yaklaşım sergileyerek yumuşakça davranılmalıdır. İnatlaşmanın da manası yok.

Anlatıldığı üzere ortada şikayet edilecek bir durum bulunmuyor. Sizinle ilgisi olmayabilir ancak o bölgede gerçekten de motorla rahatsız edici davranışlarda bulunanlar oluyor da olabilir. Bilemiyorum tabii, bunu siz de bilemezsiniz.

Örneğin izmir'de; eğer kask takmazsanız ve anormal davranışlar sergilerseniz bir motosiklet kullanıcısı olarak hiç şansınız yok. Anında gidersiniz... Ancak kaskınız ve belgeleriniz tamam ise ve güzel bir biçimde motor kullanıyorsanız polisler gerçekten çok nazik ve anlayışlı davranırlar. Bu yöreden yöreye değişebilir tabii . Ancak motor kullanıcılarına karşı toplumda ciddi bir önyargı olduğu da bir gerçek maalesef. Bu aksi davranışların doğruluğunu göstermediği gibi, bu realiteyi de kabul etmemek akılsızlık olur kanaatindeyim.

Toplantı ve Yürüyüşleri düzenleyen kanun ve yönetmeliklere göre, belli sayıda insanın bir arada yürümesi bile (82 darbecilerinin hazırladıkları kanun) yasadışı kabul edilir ve mensupları tevkif edilir. Kaldı ki 10-15 kişilik motosiklet grupları, polis tarafından direkt olarak bu kanuna muhalefet ettiği gerekçesi ile sorgusuz bir biçimde toplanabilir. Bundan emin olunuz.
Peki ne yapacağız ?
Polislerimize daha yumuşak, daha sevecen ve daha anlayışlı (itişip kakışmaya inatlaşmaya girmeden) davranış sergileyeceğiz. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır unutmayınız.

Sözlerimi lütfen dikkatli bir şekilde okuyup irdeleyiniz ve lütfen sadece cevap vermiş olmak için cevap vermeyiniz. Çünkü bu konuda tartışmaya girmek istemem hiçbiriniz ile.
Kimseye nasıl davranacağını öğretecek konumda değilim. Kesinlikle böylebir niyetim olamaz zaten. Ancak benim söylediğim hareket tarzı benimsenirse, hem yasal mevzuata daha uygun davranılmış olur, hemde daha problemsiz ve hoş vakit geçirilmiş olur.

Sevgi ve saygılarımla

Konu BBRR tarafından (17-05-2007 Saat 14:33 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.