|
06-05-2004, 16:44 PM
Allah herkesi kazalardan korusun,
Bende bir tanıdığımın yaptığı kazadan örnek vereyim, ders alınacak şeyler var
Yeni aldığım Honda VFR 800 motorum ile gezmek üzere geçtiğimiz hafta sonu bir organizasyon yaparak Eskişehir ve Ankara'dan bazı arkadaşlarla Eskişehir üstünden Bolu'ya gittik.C.tesi günü 500 km yaptık ve sağsalim otele vasıl olduk.Pazar günü sabah saat 11.00 de otelden Seben yaylasına doğru hareket ettik.Yağmur çok hafif çiselemekteydi.Yaklaşık 10 km sonra yağmur şiddetini biraz daha arttırdı.Barış arkadaşım 1150 GS Adventure motoru ile bana önderlik ediyordu.Yaklaşık 20. km'de benim motorum yağmur sebebi ile oluşan şartların bize uygun olmayan şartlar olmadığının sinyalini iki kez vermişti ancak almış olduğumuz bütün eğitimlere rağmen durum değerlendirmesi yapmakta beynim tembellik ediyordu.Bu da konsantrasyonumun yetersizliği ve beyinsel olarak yapacağım yolculuğa kendimi iyi hazırlamamış olmamdan kaynaklanıyordu.Yolumuzun 33.km sinde Barış sola doğru viraja girerken tam viraj ağzında fren yaptı,yakın takipte olduğumdan bende fren yaptım ve motorum kaydı , kayınca freni bıraktım ve aniden viraj içinde bir köprü olduğunu fark edip demir korkuluklarına baka kaldım.İşte buda son hatam oldu zira köprü korkuluklarına kitlenmiştim.Süratim oldukça düşmüş olmasına rağmen sağ taraftan korkuluğu sıyırtırken sağ elimi demirler ve gidon arasında kalmasın diye insiyaki olarak çektim ve korkuluk demirlerine sarıldım.Motor bacaklarımın arasında geçip yaklaşık 2 metre öteme sağ tarafına düşmüştü(Bu süratimin fazla olmadığını gösteriyor).Bende demirler asılı kalmış sağ baş parmağım ve sol ayağımdan gelen acı ile bulunduğum yere oturmuştum.Barış çoktan motorunu park etmiş ve bana yardım etmek için yanıma gelmişti.Eldivenimi çıkartıp parmağıma baktığımda verdiği acı kadar sorun olmadığını anladım ancak ayağımın sancısı her geçen saniye artıyordu.Çizmemi çıkartmadım.Bu sırada Barış motoru kontrol etti ve sadece sağ dış kabuğunda oluşan çizikler harici yürür aksamında bir şey olmadığını söyledi.Ayağımdaki ağrıya rağmen geldiğimiz yoldan Bolu'ya inip otoban yolu ile kendimi İstanbul Acıbadem hastanesine kaldırıp tedavimi yaptırdım.Bu kaza neticesinde topuk kemiği ve tarak kemiği arasında bulunan kemiği kırmışım ve 6 hafta ayağım alçıda kalması gerekiyor.
1.HATA;
Öncelikle benim motorum ,sürüş sırasında takip ettiğim diğer 1150 GS adventure'a göre yapısı gereği daha dezavantajlar taşıyordu.Benim önde gidiyor ve sürüş süratini kendime göre ayarlamam gerekiyordu.
2.HATA;
Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü olsa gerek Barış'ı yakın takip ediyordum ve çok iyi bilmeme rağmen yola değil Barış'a odaklanmıştım.Oysa ki benim kesintisiz olarak yolu takip etmem gerekiyordu.
3.HATA;
Defalarca bunun üstünde çalışmama rağmen kendimi hedefe kilitlenme hatasından alıkoyamadım.
|