|
28-04-2007, 17:30 PM
Arkadaşlar, Türk insanının motosiklete olan merak(sızlığ)ı bariz ortada. Bunu özellikle İstanbul Park'taki son MotoGP yarışında anladım. Yarım saatlik yarışı izlemek için yurtdışından motosikletine binip gelen o kadar çok yabancı vardı ki, kendi kendime "bu kadar meraklı ve bu işlerin içinde olan biri olarak ben aynı şeyi yapar mıydım?" diye düşündüm ve İstanbul Park'a bile zar zor geldiğimi düşündüm. Çoğu kişi bırakın yarışlara gelmeyi, yarışanları bile tanımıyor. Yarışı izlerken arkamdakilerin konuşmalarına şahit oluyor ve üzülüyorum. Örneğin Chris Vermeulen için "şu mavi motorlu iyi gidiyor" şeklinde bahsediyorlardı. Herkesin tanıdığı veya adını duyduğu Rossi'nin hangisi olduğunu bile bilmiyorlardı. Motosikletle ilgili birçok kişi Türkiye'deki yarışlardan bile habersiz. Ne tür yarışlar var, ne zaman nerede yapılıyor, kimler yarışıyor, v.s... kimse bilmiyor. Bu biraz da basının suçu diyeceğim ama onlar da haklı olarak ratingi olmayan bir konu ile ilgilenmek istemiyorlar. Ben bu sene sizlere sitede özel bir bölümde bu bilgileri sezon boyunca vermeye çalışacağım. Umarım biraz olsun faydam olur...
|