Ben de yaklaşık 3 ay önce F800ST , ve 1 hafta önce F800S test etme olanağı buldum... F800S testimden sonra karşılaştırmak için bugün tekrar F800ST'yi test etmek üzere teslim aldım.
F800ST
F800S
Öncelikle; motorları ilk defa teslim almaya gittiğimde küçücük bir hayal kırıklığı yaşamıştım... Çünkü F800ST'nin gri rengine ve F800S'in yeşil rengine hasta olmama rağmen F800ST mavi ve F800S sarı renkteydi. Ama bu o kadar da problem değildi ne de olsa satın almayacaktım. Ilk test ettiğim motor ST'ydi. Görünüşü biraz hantal olmasına rağmen altındaki gücü hissettiren bir dizayna sahip. S'in görünüşü çok daha hırçın doğal olarak. S'in daha albenisi var diyebilirim. 2 motorun da göstergeleri oldukça sade ve kullanışlı. Yalnız sinyallere alışmak uzun zaman alabiliyor şayet ben 2 ayda ancak alışabildim.
Ek olarak , benim teslim aldığım ST'nin -sanırım test motoru olması dolayısıyla- ön takımından çok ses geliyordu. S'te böyle bir problem yoktu.
Oturuş pozisyonu olarak ; ST daha dik , S daha yatık. Fakat yüksek süratlerde ST'nin oturuş pozisyonu güvensizlik vermeye başlıyor. Motor emanetmiş gibi hissettirmeye başlıyor altınızda... S'te bu durum tamamen tersine. Motorla büyük bir uyum içerisindesiniz. Yüksek süratlerde gayet stabil ve rahat bir sürüş sağlıyor.
Sürüşe gelirsek; 2 motoru da sürmesi oldukça zevkli... Altınızda sürekli bir güç hissediyorsunuz. Gaz koluna her zaman bir cevabı oluyor motorun. Ivmelenmeleri gayet başarılı. Virajlarda F800S'in performansı oldukça başarılıyken ST için nedense aynı şeyi söyleyemeyeceğim... Motorun arkası çok geziniyor. S'in de pek farksız olmasa da S'te bu tatlı bir gezinmeyken ST'de korkutucu olabiliyor. Artçısız sürüşte üzerinde benim gibi hafif biriyseniz (55kg) ani gaz açışlarınızda motorun kıçını unutun.
Fren sistemine yorum yapacak olursak ; gerçekten çok başarılı. Bmw yine burada kalitesini konuşturuyor. Her ne kadar sevmesem de Abs bu motorda gerçekten çok güven veriyor. Sert duruşlarınızda görevini çok güzel yerine getiriyor. S'te de ST'de de bu böyle... Yalnız ST'de arka frenle problemlerim vardı... Bunu onun test motoru oluşuna veriyorum.
"Hangisi benim motorum?" diyecek olursak ben kesinlikle F800S'i tercih ediyorum... Bu biraz da kişiliğe bağlı diyebilirim. F800ST'yi emin olmak için 2 kere teslim almama rağmen bana kendini sevdiremedi... Benim motorum
F800S
Görkem Akyol