Tekil Mesaj Gösterimi
Eski
  (#27)
rots

rots - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: şehir efsanesi
Kan Grubu: B Rh+
21-03-2007, 17:25 PM

Name Hanım sizin ve birkaç kadın sürücünün istisna olduğunu düşünmekle birlikte fikirlerinize katılıyorum.
Motosikletin bir kültür olduğunu çoğumuz kabul ediyoruz.Sizin de bildiğiniz gibi kültürde bugünden yarına toplumlara adepte edilen şeyler değildir.
Hatırlarsanız daha 4-5 sene öncesine kadar bayan otomobil sürücülerine olağandışı bri olay seyreder gibi bakan, "ben varken sen neden kullanacaksın,kaza yaparız şimdi maazallah" gibi cümleler kuran bir yapımız vardı.Ama Kullanıcı sayısı arttıkça kanıksadık,gözümüz alıştı ve artık olması gerektiği gibi doğal karşılıyoruz.

Motosiklette de böyle olacaktır hatta 2005 ten bu yana bayan sürücülerde gözle görünür bir artış olmuştur.Çevremde benden daha önce motosiklet kullanmaya başlayan bayanlar hayli fazlaca ve çoğuda "hakkını vererek" kullanıyor.

Fiziksel özellik konusuna gelince tabiki motosiklet belli bir oranda kas yapısına sahip olmayı gerektiren bir araç.Bu aracı kullanacak kişide bunu düşünerek kendi yapısına uygun bir sınıfla bu işe başlar ve kendini geliştirerek devam eder.
Buna rağmen özellikle avrupa'da HD.BMW gibi kilo ve motor gücü olarak ağır motorları ustalıkla kullanan kadın sürücülerin sayısıda oldukça fazla.

Ben yarışlarda da kadın yarışmacıların teknik sürüş donanımına sahip olduktan sonra özellikle kilo avantajlarıyla başarılı konuma geleceklerine inanaıyorum ki siz bunun canlı örneğisiniz.

Sonuç olarak iş kız ya da erkek olmakta değil iş bilgi birikimi,eğitim,kat edilen km ve tutkuda...
Sevgiler saygılar....

Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK www.limitustu.com (B+/en son 19.03.2008 de verdi)